Arki taas täällä - luomuruokaa pöytään nopeasti ja tunnontuskitta

Arkikattaus: Kruunu Herkun luomulihamakaronilaatikko ketsupilla ja kurkut on the side, aikaa valmistukseen 2 min.
 

On jälleen maanantai eikä ihan hirveästi raksuta, mitä tänään syödään. Valmisruoalla on tietty klangi, joka ei ole yleisesti mitenkään mairitteleva. Itseäni myös ahdistaa, jos lapset syö jotain E-koodein kuorrutettuja tehdaspyöryköitä, paitsi että eiväthän ne niitä edes syö. Kahdesta syystä: ne ovat pahoja ja niitä ei meille osteta. No mitenkäs sitten tämä arki rullaa? Mies hoitaa hienosti monen päivän osalta ruoan uuniin, mutta ei meillä mitään patoja ehditä, eikä jakseta alkaa hauduttelemaan uunissa.

Kerroin jo joskus aiemmin löytäneeni superherkulliset luomupinaattiletut, jotka maistuvat oikealle kermalle ja voille, toisin sanoen tosi hyvälle. Minä syön niitä suoraan myös kylmänä jääkaapista. Niitä kaupan tehtaalle maistuvia eineslettuja ei meillä ole näkynyt, mutta Kruunu Herkun luomulettuja sittemmin kyllä - lähes viikottain. Nämä ovat pomminvarma hitti, eikä edes ahdista, koska niiden INCI - tai ehkä sopivampi termi tässä tapauksessa - ainesosat ovat mukavaa luettavaa verrattuna kaupan hyllyn kaveriin. Tsekkaa nyt itse:

Atria Pinaattiohukainen:

vehnäjauho, vesi, pinaatti (16 %), kananmuna, margariini (rapsiöljy, kovetettu rapsiöljy, emulgointiaineet (E 471, auringonkukkalesitiini), aromit), riisi- ja vehnätärkkelys, dekstroosi, sokeri, suola, palmuöljy, vehnä- ja maitoproteiinivalmiste, nostatusaineet (E 450, E 500), aromit (mm. kerma)
Kruunu Herkku Pinaattiohukaiset:
luomupinaatti 23%, luomuvehnäjauho, luomukerma, luomukananmuna, luomukasviöljy (oliivi), Himalajan vuorisuola, luomumuskottipähkinä 


Ne parhaimmat pinaattiletut - kuva: Kruunu Herkku

Me saimme maisteltavaksi muutamia Kruunu Herkun tuotteita kotiin ja tunnustan ilman pienintäkään huonoa omaatuntoa, että vähintäänkin kerran viikossa meillä syödään valmisruokaa. 

Ilahduin suuresti, kun tutustuin näiden luomuruokien tuotantoon ja yksinkertaistettuna voi todeta, ettei ole mitään tuotantolinjastoa, jossa puserretaan jotain kanankoipia ja muita jänniä juttuja yhdestä putkesta mössönä ulos, vaan on kuin yksi iso keittiö, jossa valmistuu maistuvaa kotiruokaa. 

Tuotteet tehdään kaikki käsityönä. Pihvit ja letut paistetaan käsin valurautapannulla, kaikki raaka-aineet suolaa lukuun ottamatta ovat tietystikin luomua ja suurin osa raaka-aineista on kotimaisia mm liha, kasvikset, vilja-  ja meijerituotteet ovat suomalaisia.

kuva


Luomuporkkanaletut ovat myös meidän perheen, erityisesti kuopuksen suosikkeja ja on kiva tietää, että siinä käytetty luomumaito tulee Uudeltamaalta, jauhot Helsingin Myllyltä ja porkkana Haukivuorelta Paavo Pulkkisen tilalta. 


Kruunu Herkun jauheliha- ja karitsapihvit ovat muuten jättikokoisia. Yhdestä pihvistä riittää molemmille meidän lapsille. Puolukkahillo ja muusi (myös saatavalla valmiina) kylkeen ja kylläpä tuli hyvä mieli.

Idea ja ainesosat valmisruokien takana ovat todellakin peukutettavia ja tuotevalikoima on laaja: täytetyistä leivistä salaatteihin, perunamuusista kasvisgratiineihin, jauhemaksapihveistä Hawaijin kasvispihveihin, perinteisiä jauhelihapihvejä unohtamatta. 

Kruunu Herkun tuotteita on saatavilla monissa ruokakaupoissa, mutta jos ei ole, niin vinkkaa kauppiaalle, että tilaa.  Arkea helpottavia vinkkejä ei ole koskaan liikaa.
 

Suosikit