Syksyn tärkeät suihkeet ja muut olennaiset

Suihkis, suihkis! TOIM. huom. Vauvojen suihke on Infant 7,5 mcg, kuvassa 25 mcg suihke. Ovat peijakkaat samanvärisiä.

Ihanaa, että on viikonloppu aluillaan. Flunssa meinasi iskeä viime viikolla, otin torjuntaan nenäkannun ja nappasin aamuisin ylimääräisen suihkeen vitamiinisuihkeita. Riikka 1-Flunssa 0 Siitä sait.

Kuopukselle ei nenäkannua ole vielä kokeiltu ja hänellä on ollut nyt reilun viikon sellaista semiflunssaa, jota on taltutettu öisin valkosipulilla, mikä niin tehokkaasti avaa tukkoisen nenän ja on muutenkin briljantti keksintö. Muutama kynsi mäsäksi ja lautaselle sängyn viereen. Avot. Apteekin nenäspraytä ei ole meillä kaivattu sitten niiden vauva-aikojen suolatippojen, jotka todellisuudessa taitavat olla pullotettua vettä. 

Kävin ostamassa Ruohonjuuresta DLux Juniorin tytöille entisen loputtua. Iskikö se nuha siis juuri vitskuväliviikolla, kun entinen suihke oli suihkittu loppuun, iski varmaan, mutta nyt on taas vitamiinit in stock.

Nordic Health lähetti minulle jo jokin aika sitten tuon B12-suihkeen ja olen sitä suihkutellut arjen alettua. Vaikutuksia pohtiessa, niin mähän käyn nykyään lenkillä (vaikka lääkäri on kieltänyt multa juoksemisen - kerron myöhemmin tämän tarinan), en nuku päikkäreitä (töissäkään), en ole ollut hermona (auttaa hermostoon). Varsinaista vitamiinipuutetta ei pitäisi meille hyvinvointivaltiolaisille kehittyä, mutta se on siltikin omista valinnoista kiinni. Jos syö yksipuolisesti ja välttää kalaa ja maitotuotteita sekä eläinperäisiä ruokia, niin eipä puutostilat enää olekaan niin harvinaisia. 


Keho alkaa oireilemaan väsymyksellä, huonovointisuudella, päänsäryllä ja iho-oireilla. Ei mitään niin erikoisia oireita, yleensä näihin syytä etsitään muualta kuin vitamiinipuutoksista. Suihkeiden lisäksi nappailen magnesiumia välillä purkista, välilä suihkeena (suoraan iholle) ja vartalovoina. Magnesiumia pidetään myös tärkeänä lisänä, joka edesauttaa niin sydämen ja muiden lihasten sekä aivojen hyvinvoinnissa.

Nuo vitskusprayt ovat siitä näppäriä, että ne eivät vaadi vettä ja pään nykäisyä taaksepäin nielaisun aikana, vaan imeytyvät suun limakalvoilta tehokkaasti kehon hyödynnettäväksi. Maku on D3-vitskuissa piparminttuinen ja B12:sta hyvänmakuinen aprikoosi.

D3-vitamiinisuositukset ovat 10 mcg, jonka aina sanotaan olevan alakantissa, mutta se on se virallinen lukema. 
 
Infant-DLuxissa on 7,5 mcg /suihkais
DLux 1000 25 mcg/suihkaus
Juniorissa  10mcg D3-vitamiinia
Vahvassa 75ug per suihkaus.


Ja olihan mulla yksi pillerikin: alfalipoiini. Sen sanotaan sopivan ikääntyville, mutta onneksi myös urheilijoille ja kaikille nykyajan hektisen elämänrytmin rasittamille. Kaikki kohdat sopii muhun. 


Suosikit