Porkkanaöljyllä syvempi ja tasainen rusketusMuistan miten nuorempana päätin syödä porkkanoita saadakseni ruskettuneen ihon. Jaksoin syödä ehkä kolme. Porkkanoita joutuisi kuitenkin popsimaan melkoiset määrät rusketusmielessä, mutta niiden sisältämää beetakaroteenia, joka antaa porkkanalle värin, saa myös öljyisessä muodossa. Onneksi.
Kesäkuisella Kyproksen reissullani ihoni päivettyi kauniisti ja kotimaan viime viikon helteetkin ehtivät ihoa hellimään. Mikä on muuten tämä järkyttävän kylmä ilma? Se helle takaisin, kiitos!  

Aurinko kuitenkin kuivattaa ihoa ja etenkin sääreni kaipaavat kosteutusta auringonpalvonnan jälkeen. Olen ihastunut öljyihin ja viime päivinä olen käyttänyt saamaani Haut-Ségalan porkkanaöljyä.*) Öljyä voi käyttää sellaisenaan, se antaa heti iholle superkauniin värin, mutta yhtä hyvin se toimii kosteusvoiteeseen sekoitettuna. 


Porkkanaöljytyt sääret ilta-auringossa

Porkkanan beetakaroteenilla on iholle muuten myös toimiva anti-age -vaikutus. Porkkanaöljy uudistaa ihoa samalla kun se vahvistaa rusketuksen sävyä. Porkkanaöljy imeytyy nopeasti ihoon ja se toimii myös luonnollisena UV-suojana. Olen käyttänyt aurinkosuojana myös toista öljyä, Biosoliksen spf6:ta. Yleensä se riittää suojaksi mainiosti, koska aina kun asetun ottamaan aurinkoa parvekkeelle, joku huutaa kohta äitiä! 

Haut-Ségalan Eco-Cert sertifioitu porkkanaöljy sisältää vain luomulaatuisia neitsytauringonkukkaöljyä, porkkanauutetta ja E-vitamiinia. That's all.      

Ehkä ei ole myöskään yhtään haitaksi syödä porkkanakakkua aina silloin tällöin. Se vaikuttaa myös mielenlaatuun hyvin suotuisasti. Silmänisku. 
 *) Tuote saatu bloginäkyvyyteen

Suosikit