Kukkaisvedellä helpotusta kesäkaipuuseenSuljen parvekkeen oven, vetäisen villasukat jalkaan ja murisen kylmyydelle. En aio luovuttaa. Nyt on kesä, vaikka lämpömittarin lukemat ovatkin toista mieltä. 

Kaivan kaapista tomusokeriin upotetun aarteen. Puraisen palasen Cyprus Delightsia. Ne ovat niitä ihania, kukkaisvedellä maustettuja herkkuja, joita kaikki eläkeläiset - ja minä - kantavat tuliaisiksi Välimeren maista. Lasten mielestä ne maistuvat saippualle, joten näitä vielä löytyy minulle jokunen. 
Kukkaisvesiä käytetään paljon leivonnassa, juomissa ja esim. salaateissa, erityisesti siellä Välimeren ympäristössä ja täällä Pohjolassa kukkaisvesien käyttö on kohdentunut ehkäpä enemmänkin ihonhoitoon kuin leivontaan. Täällä ei nyt ole linjoilla mikään Nigella, joten se etten itse ole hyödyntänyt kukkaisvesiä keittiössä, ei varsinaisesti sanele, etteikö niitä käytettäisi toisaalla. 

Kesäkosmetiikkaan kuuluukin vähintäänkin yksi kukkaistuoksu - olkoon se virkistävä kasvovesi, huumaava parfyymi tai molemmat. Viime kesänä intoilin ruusuvedestä, tänä kesänä ihoani virkistää Haut-Ségalan piristävä appelsiinivesi. Valittavana olisi myös ruiskukkavesi, taikapähkinävesi, ruusuvesi ja laventelivesi.
Haut-Ségalan appelsiinivesipullon kyljessä tätä suorastaan pirskahtelevan tuoksuista, hoitavaa vettä suositellaan myös virkistävänä juomana erityisesti lapsille ja eläkeläisille pieneen määrään veteen sekoitettuna. Ihan mun juomaa siis. Tsihi! Maustamattoman vichyn sekaan suihkaus maustaa juoman viehkosti. Myös teen joukkoon appelsiinivesi tuo pikantin lisän. Näetkös? On minussa ehkä snadisti sitä Nigellaa jossain.

Sain tämän kosteuttavan ja virkistävän appelsiiniveden Natural Goods Companylta. Käytän sitä kasvovetenä. Suihkautan kasvoille muutaman suihkauksen ja vesi rauhoittaa, raikastaa ja pehmentää ihoa. Tämä on omiaan auringonoton jälkeen viilentämään ihoa vaikka siten, että suihkutat sitä kosteaan pyyhkeeseen ja asetat pyyhkeen kasvoillesi. En malta odottaa kokeilla tätä reilun viikon päästä. Silloin on helle. Ihan varmasti.*) Tuote saatu bloginäkyvyteen   
Suosikit