maanantai 10. marraskuuta 2014

Maanantai - uusi mahdollisuus

Punajuurikeitto - aurajuustoa hitunen, täysin sallittu maanantailounas, kaiken lisäksi kaunis.

Maanantai - uuden alku, uusi mahdollisuus. 

Maanantaista alkaen en syö suklaata, aloitan jumppaamaan, juon vettä vähintään kaksi pullollista työpäivän aikana, syön hedelmiä ja kirsikkatomaatteja, en syö suklaata - joko sanoin tämän?

Jep, on maanantai ja hampaat on pesty, jotta en eksyisi suklaakaapille. Todellakin omituista, että tässä osoitteessa ylipäätään on suklaakaappi, se on sama kuin viinakaappi. Tarpeeksi korkealla harkitakseen, jos aikoo sieltä jotain ottaa. Pulloja siellä on kuitenkin huomattavasti enemmän kuin sitä suklaata. Se, miksi siellä on suklaata, johtuu puhtaasti viikonlopun reissusta, joka päättyi vasta eilen ja josta lisää tuonnempana oma tarinansa.

Havahduin siellä viikonlopun reissussa, että syksy on tehnyt tehtävänsä. Pehvalla on tullut istuttua, eikä liikuttua yhtään. Olen vedonnut siihen, että on ne pitkät työpäivät ja pienet lapset, en halua viettää iltoja jossain hikisillä saleilla, vaan istua jälleen sillä pehvalla pienet tytöt kainalossa. No tämä valinta valitettavasti on alkanut näkyä - ikävällä tavalla peilikuvasta. Viikonloppuna syötiin ja juotiin ihan järkyttävät määrät kaikkea mahdollista, joten sunnuntai-iltana oli tarpeeksi kylläinen fiilis päättää, että huomenna maanantaina alkaa uusi elämä.

Maanantai alkaa olla pulkassa ja vielä hyvässä nuhteessa: 

Aamulla tankitin ruisleivän ja laten (ilman sokeria, en käytä muutenkaan, joten ei ollut mikään tiukka valinta). 
Lounaaksi kuvankauniin keiton ja pari ihanaa leipäviipaletta - viheröljyllä (Soppakeittiössä vierailleet tietävät, mitä tämä ihanuus on).
Välipalaksi satsumaksia 4 kpl ja purkkaa liikaa (muista kohtuus - laksatiivisia vaikutuksia ja ilmapallovatsaa ei siis haluta).
Illalla Miehen tekemää makkarapastaa lautasellinen. Mitä? Pitäähän sitä ihmisen syödä ja itse asiassa ruokaa saakin syödä, mutta herkutella ei saa.

Ja sitä vettä niin, että kävin pissillä työpäivän aikana useammin kuin viimeisen viikon aikana. 

Eikä siinä vielä kaikki, crème de la crème on sitten se jumppa, joka nyt alkoi 30 päiväksi. Morjens Jillian Michaels, en malta odottaa sitä hottisminua, joka odottaa just sopivasti jouluna, kun jaksan hikoilla kanssasi 27 minuuttia joka päivä. Tämä on tehokas jumppa, eikä ollenkaan niin paha, etteikö jaksaisi. Tein tämän kanssa tuttavuutta lähes parikymmentä päivää viime kesän taitteessa, mutta sitten tuli työreissu ja repsahdus, enkä saanut vedettyä kaikkia kolmea tasoa läpi. Heikko on ihmisen mieli.

Nyt katsotaan jälleen kerran mistä tämä tyttö on tehty, mihin saakka se maanantain kantti kantaa. Pakko lähteä nukkumaan, etten syö enää mitään.  

Onko siellä muita maanantaisin uuden elämän aloittajia?
  
  

8 kommenttia:

*Laura* kirjoitti...

Voi että, osuipa täydelliseen kohtaan tämä postaus: uusi elämä täälläkin, tosin vasta huomisesta lähtien. :) Viikonloppuna on tullut herkuteltua parit synttärit ja yhdet isänpäivät ja tänään vielä niiden jämiä. Ei hyvä ei! Nyt jotain rotia, että voi repsahtaa taas hyvällä omalla tunnolla jouluna!

Riikka kirjoitti...

Hei sulla on "Tiistai, uusi alku - jos maanantai meni jo penkin alle."

Tsempataanko toisiamme?

Mukavaa uutta alkua huomisesta Laura!

Anonyymi kirjoitti...

Mä tarttisin ehkä kans jonkun nettijumpparin kun en salille selviä ikinä, mut miten toi toimii? Liitytkö sä jollekin sivustolle, maksat kuukausimaksun, vai löytyykö noi kaikki youtubesta? Eka minuutti vaikutti ainakin riittävän helpolta munkin tasolle.. Ja joo, sama jutttu. Marraskuun pimeys ja ainainen muka-kiire on aiheuttanut repsahduksen mihinkään terveelliseen elämään ja koukuttanut taas sokeriin pahasti. Hanna

Riikka kirjoitti...

Hanna, nyt tehdään yhdessä! Mä oon vasta päivän edellä, aloitin eilen eli hyvin ehdit mukaan vertaiskärsimykseen.

Se on youtubessa eli ei maksa mitään ja tosi tehtävissä. Hiki siinä tulee, mutta hyvin sen jaksaa vetää rapakuntoinenkin, kuten minä. Sitä level 1:stä tehdään 10 päivää, sitten 10 pv level 2:sta ja 10 pv level 3:sta.

Välipäiviä en pitänyt aiemmin kuin level 2:ssa pari kertaa, mutta mulla jäi tuo tosi harmittavasti kesken enkä tehnyt level 3:sta lainkaan. Nyt ei luovuteta!

Näytetään sille sokerikoukulle!

Anonyymi kirjoitti...

Tää on seli seli mutta siks ehdin ylipäänsä tällasia videoita tutkia, kun pötkötän flunssaisena ja vähän kuumeisena sängynpohjalla. Eli oma "maanantaini" on joskus lopummalla viikkoa, ehkä, kun tästä toivun... Hanna

Riikka kirjoitti...

Hanna, parane pian ja se maanantai koittaa myöhemminkin.

Nyt täällä tuon perkutan jumpan kimppuun!

Anonyymi kirjoitti...

Toiv sun jumpat etenee kivasti!
Mulla tuli mieleen että käytätkö myös jotain venyttely/rentoutusohjelmia netistä? Nehän ois kans ihania...makais vaan lattialla ja joku ohjeistas veny sinne, veny tuonne. Mä lupaan kohta aloittaa niin jumpat kuin vähäsokerisemmankin elämän mut kyl on sitkeessä tää tauti. Hanna

Riikka kirjoitti...

Hanna, kiitos kysymästä. Etenee. Just viritän tän masiinan youtubelle ja alkaa 7. ilta Jillianin kanssa.

Venytykset ihania myös, mutta nyt pitää vetää tää kuukauden tehokuuri.

Tsempit sinne, pikaista paranemista ja sit kun jumppaa, niin voi välillä herkutellakin ihan hyvällä omalla tunnolla. :)