Torstain treenit ja mielettömästi kupliaHei ihanaa, viikonloppu on jo oven takana! Torstai on meillä vielä touhua täynnä. Esikoisen kanssa harrastetaan yhdessä sirkuskoulua ja treeneistä suunnataan suoraan saunaan molempien tyttöjen kanssa!

Saunalla on tunnetusti monia terveysvaikutuksia ja yksi tärkeimmistä on mielestäni sen rentouttava vaikutus. Saunassa saa huokaista, äiti hoitaa ihoaan naamioin, skraappaa sääriään (sori liian kuvaava sana, tiedän) ja lapset pulahtavat löylyistä ammeeseen vaahtokylpyyn.


Ihohuokoset ja treeneissä jäykistyneet lihakset tykkäävät lämmöstä, eikä äitikään ole seuraavana päivänä ihan niin tönkössä kondiksessa. Vääjäämättä äiti on osin hiukan jäykähkönä seuraavana päivänä, sillä sirkuskoulussa harteilla seisoo eskarilainen ja milloin tämä samainen neitokainen on käsivarsien varassa tai muuten vaan keikkuu jossain kiinni - odottakaahan muuten hauiskuvauksia (näitä joutuu kyllä oikeasti odottamaan...).

Postissa oli ylläripaketti, kun Jolien tytöt olivat lähettivät meidän tytöille Sophie la Girafe -tuotteita ja suuressa suosiossa onkin tyttöjen keskuudessa ollut Bubble Bath. Wonder why....

Iso-Britanniassa  Hair & Body Wash voitti tänä vuonna Best Baby Bathtime Product -palkinnon ja tämä on ilouutinen sikälikin, että tittelistä kisasi myös synteettinen lastenkosmetiikka. Onneksi jo niin monet vanhemmat hoitavat lastensa ihoa nimenomaisesti luonnonkosmetiikalla. Hair & Body Wash koostuu kauramaidosta ja pesee päästä varpaisiin. Puuvillan sanotaan selvittävän takkutukan. Lasten hiuksiin tulee äärimmäisen harvoin laitettua erikseen hoitoaineita. Kenties laittaisin silloin, jos purkka on tarrautunut tukkaan tai jotain muuta kriisitoimenpiteitä vaativaa olisi tapahtunut... Onneksi ei ole - ainakaan vielä.

Unohdin itse oman meikkiputsarini saunaan mentäessä ja pesin kasvot tällä pesuaineella ja ilokseni myös ripsari puhdistui.

Bubble Bathissä on rauhoittavaa laventelia. Siksipä varmaan saunasta tullessamme lapset syövät iltapalan rauhallisesti pöydän ääressä ja nukahtavat sen jälkeen alta aika yksikön. Minä niin uskon tähän. Hihhii! Tyttöjen mielestä vaahtokylpy tuoksuu ihan mahtavalle. Äidin kenties vähän tylsästä näkökulmasta tuoksu on miedon miellyttävä. Vaahdolla on hauska tehdä joulupukin parrat - myös äidille.

Kun ilmat viilenevät ja lastenkin iho kuivuu, tipautan usein pari tippaa öljyä kylpyveteen, jolloin se kosteuttaa samalla ihoa. Öljyä hieron joskus myös käsiini ja käyn läpi hiusten latvat. Huikea tehohoito. Talven tullessa hieron joskus myös päänahkaan öljyä ja haudon päätä pyyhkeen sisällä saunassa. Ei hilseile tai kutia päänahka.


Saunan jälkeen vilvoittelemme Helsingin kattojen yllä. Vielä tarkenee kattoterassilla hyvin. Sauna vaan on ihan paras. ♥ Ihanaa viikonlopun odottelua!


Suosikit