Uudet Risto Räppääjät // Hauskat lahjavinkit


Hei uudet Risto Räppääjät ovat taas saatavilla ja meillä Risto Räppääjä on ollut yksi lemppareista iltasaturupeaman alusta alkaen. Liimailin piiiiitkästä aikaa valokuvia albumiin ja törmäsin kuviin esikoisesta Viileänä Venlana. Se olikin se eka, varsinainen kova fanitus, joka meille rantautui. 

Risto Räppääjä viettää 20v juhlavuotta (siis whaaat?!) ja meillä tämä sarja eri muodoissaan on aina ollut tykätty. Risto Räppääjä -leffat on myös käyty katsomassa aina kun niitä on ilmestynyt. Ennen CD-soittimen brakaamista, iltaisin kajareista usein kuului äänikirjana jokin kirjastosta lainatuista Räppääjistä. Se on sopivan jännää, mutta ei liian, ovat perheemme kriitikot todenneet. Meidän naapurissa muuten asuu leffoista tuttu Elvi-täti (pakastaja-Elvi) ja pienempänä lapset yrittivät mennä piiloon, jos "Elvi-täti" osui samalle kadulle. Makkarasipattia!

Siispä ei liene ylläri, että ilolla aloitimme myös uusimman Räppääjän Väärän Vincentin, jonka serkut toivat tytöille jokin aika sitten lahjaksi. Erityisen kiinnostavan kirjasta tekee juuri nyt koululaisen oma projekti, jossa hänen tulee perehtyä nimenomaisesti Vincent van Goghin erääseen taideteokseen, joka vilahtaa tässä dekkarimaisessa kirjassa. Mikä hauska sattuma!  

Kolmosluokkalainen lukee itse, mutta ei pistä pahakseen, jos äiti lukee molemmille, eikä äitikään pistä pahakseen lukea tämän poppoon aivoituksia. Samaistun Rauha-tätiin.  Eskarilainen lukee jo ihan pikkuriikkisen itse ja uskon, että nämä lukuhetket avittavat tässä asiassa eteenpäin.


Nopolan siskoksilta on tullut myös Koko perheen kokkauskirja Risto Räppääjä Kauhan varressa. Reseptit ovat mainioita ja näistä useimmat tulevat meillä varmastikin testattua - ja tuotokset myöskin syötyä. Viime viikolla instastoriesien seuraajat näkivät Elvi-tädin koukuttavat kalapuikot, jotka olivat muuten aivan taivaallisen makuisia. Ahvenfileet ja leivittäminen - näillä ei voi mennä vikaan. Lennartin pehmis-perunamuusi tuli myös syötyä suurella ruokahalulla, vaikka siinä ei ollut kuin perunoita, voita ja suolaa.
 
Punaista lihaa ei tässä keittokirjassa käsitellä, mutta muuten on kasvista ja kalaa reilusti tarjolla

Keittokirjassa on myös taattua Nopolan siskosten verbaliikkaa, joka tekee kokkaamisesta hauskempaa. Resepteistä löytyy mm. Sevillan saiturin kalsea keitto, Poikamiehen perjantaipizza, Rutiköyhät räppiritarit ja Lakritsainen mutapainikakku. Kirjasta löytyvät muuten niin raakakakun kuin tuorepuuronkin ohje, jotka mahtuvat hyvin klassikoiden rinnalle. Täytyy antaa lasten itse valita ja valmistaa resepte.

Kokkaamista helpottaa mittojen merkitysten avaaminen ja hauska reseptien kategorisointi jäätävän helposta, aavistuksen mutkikkaampaan, megaterveelliseen ja epäterveelliseen herkkuun. Annokset ovat neljälle hengelle, joten keskivertokokoisen perheen ei tarvitse alkaa modaamaan mittoja uudelleen. 

Kokkauskirjasta löytyy erilaisia tietoiskuja, jotka eivät suinkaan esiinny minään tylsinä faktoina, vaan tyyli on nopolaismaisen viisasteleva ja hymyn suupieliin nostattava. Kurkista itse!  

Nämä molemmat ovat mainiota lahjavinkkejä. Nyt muuten kannattaa hyödyntää Lönkalle avatun kirjakaupan Werner&Jarl alennukset -25%.


*) "Risto Räppääjä kauhan varressa" arvostelukappale.
 

Suosikit