Joka kodin kaksi must have-ihonhoitotuotettaViikonloppuna äänestettiin ja tarjolla oli luonnonkosmetiikka- ja kevätmessuja - minä kyllä äänestin, mutta messut jätin tällä kertaa väliin. Kuitenkin aiheesta inspiroituneena ja myöskin velvollisuudentunteesta teitä kohtaan, minun täytyy ehdottomasti kirjata tänne nämä joka kotiin kuuluvat kaksi tuotetta. Olen molemmista jotain taatusti lausunutkin, mutta tässä vielä teesit koottuna.

Aloe vera -geeli*) on mainio monesta syystä, mutta kesän tullessa se viilentää auringon kuumentamaa ihoa. Ilman aurinkoakin se hoitaa ihon vaurioita. Ihon tulehdustiloja, näppy, jopa aknea voi helpottaa aloe veralla. 

Aloe veraa voi käyttää myös sisäisesti ja suosittelenkin valitsemaan juotavan version ärtyneelle vatsalle. Sellaisen ohjeen olen bongannut, joka on toteutuskelpoinen kodista löytyvillä perusaineksilla. Laita hunajaa, appelsiinimehua ja ruokalusikallinen aloe veraa lasilliseen vettä. Juo tämä drinksu aamuisin ennen aamupalaa. Shit Magic happens. Hihhi, en malttanut...

Suussa geeliä kannattaa levittää suoraan ikeniin ientulehdusta rauhoittamaan, jos ikenet ovat ärtyneet. Muista kuitenkin hammaslääkäri, mikäli vaiva jatkuu

Selluliittiä ei saa yksistään millään geelillä katoamaan, mutta itse käytän aloe vera geeliä yhdessä kuivakuppauksen kanssa ja voin kertoa, että todellakin toimii. Sattuu ja toimii. Ei kipuu, ei tuloksii. Eiks se niin mene? Pelkkä geeli ei riitä kuppaukseen, mutta sivelen geelin ensin ja siihen päälle öljyä ja sitten aloitan selluliitin karkoitusoperaation.
     
Sitten se vinkki, josta väitteiden mukaan turhan moni ilmeisimmin kärsii, mutta harvemmin siitä huudellaan missään. Aloe veraa suositellaan käytettäväksi peri-ikävässä perävaivassa eli peräpukamien rauhoittelussa. Apteekissa myytävissä geeleissä mukana on usein aloe veraa ja siinäpä se tärkein, hoitava ainesosa onkin, jota voi yhtä hyvin lievittää pelkällä aloe veralla ilman muita ainesosia, joita ei muutenkaan suositella pitkäaikaiseen käyttöön.

Etenkin talviseen aikaan minä kärsin päänahan pölinästä, erityisesti jos en jaksa aina laittaa hiusvettä pesun jälkeen. Aloe veraa voi käyttää myös päänahan hoidossa ja sen sanotaan poistavan myös hilsettä rasvaisemmalta hiuspohjalta. Suosittelen aloe vera -hiusnaamiota kokeiluun.
 
Sheavoi on toinen näistä ihmevoiteista. Tällä parantui ja on pysynyt kurissa esikoisen, erittäin pahasti infektoitunut atooppinen ihottuma. Tämä Inkuton voidepalkin olen ostanut ehkä vuosi sitten eli se on myös todella riittoisaa. Välillä olen reissuja varten leikannut veitsellä pienemmän palan mukaan. 

Sheavoita meillä sipaistaan mihin tahansa kuivaan kohtaan, vaikka kuviville nenän limakalvoille. Meillä ei varsinaisesti mitään muita vartalovoiteita olla käytetty koko talvena. Tässä osin myös laiskuutta, mutta sheavoi itsessään on riittänyt kosteutukseksi sinne, missä iho sitä on kaivannut. Erityisesti lapsilla ihan ehdoton tuote. Tätä sipaistaan myös rohtuneisiin huuliin.

Kesän lähestyessä sheavoilla saa nopeasti pehmitettyä karheat kantapohjat. Tehohoidoksi voi hölvätä jalkapohjat sheavoila ja nukkua sukat jalassa. Aamulla voi askella silkkisin jaloin uuteen päivään. Aah! Sheavoiteesta voisi kirjoittaa vielä pidemmänkin listan, mutta tässä yleisimmät kohteet.  

Aika paljon, mutta niin helposti lausuttu näistä kahdesta! Pysyy taatusti meidän perheen perusvalikoimassa vuodesta toiseen.


*) Aloe vera -geeli saatu
 

 


 

Suosikit