Tatu ja Patu - Kanelia kainaloon // Vuoden paras perheleffa!

Kuvat: Finnkino

Nyt meni nappiin! Olipa mukava aamupäivä peffateatterissa lasten ja kavereiden kanssa. Tatu ja Patu - Kanelia kainaloon on pitkästä aikaa sellainen leffa, josta ei voi kirjoittaa kuin pelkkiä kehuja! 

Tatu ja Patu -elokuva onnistui siinä, missä monet muut lastenleffat ovat auttamattomasti menneet metsään survomalla tarinaan pakkojännää, räiskettä ja kaikenlaista räyhäilyä. Näitä kauhunhetkiä on sitten jouduttu lasten kanssa kotona käymään läpi ja toivomaan, että unohtuisipa pelottavat kohtaukset mahdollisimman pian. 

Koko perheen elokuva voi ja saakin olla tunnelmaltaan leppoisa, mukava ja hauska, siinä voi olla pohdittavaakin sekä pienelle että isolle ilman, että elokuvan laatu millään tapaa kärsii - päinvastoin tällaisia leffoja me toivotaan lisää!

 

Tatu ja Patu esittelevät kauniin ja hauskan Helsingin, kaikkien tunteman tavaratalon ja sen, kun siellä valot sammuvat ja joulupekalle etsitään koristeita. Lintsilläkin käydään ja poiketaan kummitustalossa, mutta niin iisisti, ettei sitä tarvitse juurikaan säikähtää.

Kieltä käytetään hulvattoman hauskasti, kun Outolan veljekset haluavat perehtyä joulun perinteisiin. Niin ja meille joulutyypeille... Tämä on ihana tulvahdus lähestyvää joulun aikaa, pian laitetaan hyasintit uuniin vai mitäs ne jouluperinteet olivatkaan. 

Pääosan Veera-tyttö tuo hienosti esiin sen, ettei elämä aina ole niin mustavalkoista tai vain oikeaa tai väärää. Tämä hyvänä muistutuksena vanhemmille, kröhm. 

Kahden äidin perhe esittäytyy leffassa yhtään asiaa alleviivaamatta, toinen vanhemmista onnistuu aina vähän säätämään ja tahattomasti aiheuttaa muutamia hups-hetkiä. Naapurin Martti-setä on niin mainion vähäeleinen, hyväsydäminen, ylpeä lumilingon omistaja - Tatusta ja Patusta puhumattakaan. Elokuvan castingissä onnistuttiin mielestäni loistavasti.

Tokaluokkalainen leffasta kotiin palattuaan halusi heti kirjoittaa joululahjalistan, johon ekaksi toiveeksi tuli Tatu ja Patu - Kanelia kainaloon -leffa kotiin. Siis niin hyvä oli tämä elokuva, se on samassa mukavien leffojen kategoriassa kuin Onneli ja Anneli. Tämä on varmasti vuoden paras perheleffa, jonka kävisi katsomassa mielellään vielä uudelleen. Me kävimme ennakkonäytöksessä, menkää katsomaan 19.10. alkaen peffateattereissa!  
   


Suosikit