Pyykkipäivä, mutta ei terveyden kustannuksella

Huikkasin jokunen viikko sitten FB:ssä, että aloitan aivojen hyvinvointiin keskittyvän Kaali kuntoon -verkkokurssin ja nyt vinkkaan muutamista tärkeistä oivalluksista täälläkin. 

Onko teillä pyykkipäivä? Meillä on ennemminkin päiviä. Yleensä maanantaina aloitetaan se pyykkiralli ja nyt meitsiliinin kotoilun loputtua, pyykinpesu ajoittuu päivän sijaan iltoihin ja maks. yksi koneellinen per ilta tulee pestyä pyykkiä. Tänään en jaksanut sitäkään.Meillä on iät ajat pesty pyykki hajusteettomalla pesuaineella. Esikoisen iho on oireillut heti, jos pyykit on pessyt tuoksupesuaineilla tai on käytetty huuhteluainetta, esim. mummolakeikoilla, joten hiukan skeptisesti otin Attituden ihanan kevyen sitruksisen pyykinpesuaineen ja huuhteluaineen Ruohonjuuresta kokeiluun, vaikka itse rakastan sitruksen tuoksua.

Halusin myös vaihtelun vuoksi saada pyykkeihinkin hiukan tuoksua, sillä hajustetttomassa pesuaineessa on aina se tunkkaisuuden vaara, jos pyykit jäävät yhtään liian pitkäksi aikaa koneeseen.

Miksi pyykinpesuaineella on väliä? Monet ajattelevat, että tärkeintä on puhdas pyykki, mutta kun tutkii millä pyykkinsä saa puhtaaksi, niin ehkä ajattelee asiaa myös terveyden näkokulmasta. 

Attituden pyykinpesuaine EI SISÄLLÄ mm. näitä, mitä kuitenkin monissa muissa pyykinpesuaineissa on:

Ei karsinogeeniainesosia (1,4-dioksaania ja etyleenioksidia).
Ei CRM tuoksuja (karsinogeeniset, mutageeniset tai lisääntymistoksiset aineet).
Ei eläinten rasvasta johdettuja ainesosia.
Ei väriaineita.
Ei keinotekoisia hajusteita.
Ei optisia kirkasteita eikä entsyymejä.

Okei. Miksi ihmeessä näitä tarvitaan muihin pesuaineisiin, kun puhdasta tulee ilmankin? On vaikea ymmärtää.

Attituden hajusteet ovat pesuaineissa luonnosta saatuja eteerisiä öljyjä, joka itsessään eivät tietysti millään tapaa estä allergioita, jos niihin on taipumusta, mutta meillä on kohta pesty pyykkiä pullollinen, eikä lapsen iho ole ärtynyt. Olen tästä positiivisesti yllättynyt. Pyykinpesuainetta saa toki myös hajusteettomana. Kaikki eivät myöskään pidä voimakastuoksuisista pesuaineista. 

Attitudelle plussaa myös siitä, että se on sertifioitu ympäristöystävällinen ja hiilidioksidineutraali sarja. Kehitettävää voisi vielä olla täyttöpullot, joka myös osaltaan laskisi tuotteen hintaa. Pieni pullo ei vie paljon tilaa kaapissa ja on ns. tehotiiviste ja näin ollen riittoisa. 

Kiinnitätkö itse huomioita pyykinpesuaineisiin?

*)Pesuaineet saatu testiin

Suosikit