#loma #flunssa #EI! #kylläminäsentaltutan #survivalkit

Lällällää flunssa. Kyllä me sut nujerretaan.


Kyllä minä mieleni pahoitin, kun eilen aamulla niin tunsin, miten tuo nenänaluksen ahavoittaja oli vallannut tilaa elimistössäni. Duha is in da body. Just great.

Sitten avautuminen niistä arjen sankareista, jotka ovat omasta mielestään niin korvaamattomia, että tulevat työpaikalle köhimään, röhisemään ja levittelemään niitä nessujaan ympäriinsä. Kiitän ensi töikseni teitä. #mur

Toinen on tämä #klassikko eli olen jäämässä lomalle, niin kyllähän sitä kuuliainen työntekijä, kuten minä tietysti olen, sairastan lomallani. VÄÄRIN.

En aio sairastaa lomallani. En saata myöskään olla se kaikista kuuliaisin työntekijäkään, mutta nyt pannaan hanttiin tuolle samperilaiselle. 

Kysyin Ruohonjuuresta, millä minä tämän taudin nyt taltutan. Sain lääkkeeksi lämpimiä paranemistsemppejä, Puhdistamon instant-pakurijauhetta ja Luomu Super C-vitamiinia sekä lappilaisen Arctic Warriorsin Puolustaja mikstuuraa. Näillä mennään!

Instant-pakuri on minulle tuttua jo muutaman vuoden takaa. Pakuriteetä en ole kuitenkaan aktiivisesti juonut ensimmäisen purkin jälkeen, syytä olisi ollut. Se pakurinkääpä olisi varmastikin suojannut ylipäätään koko flunssalta, se nimittäin on niin täyttä tavaraa ja päiväannokseksi riittää vain milli tätä kamaa. Olen sekoittanut jauhetta kahviin, teehen, tälle riittäisi kaveriksi pelkkä kuuma vesi. Pakurikäävän kuumavesiuute sisältää pakurin beetaglukaaneja, suomeksi: polysakkarideja ja niin että minäkin tajuan: pitkiä sokeriketjuja, jotka aktivoivat immuunijärjestelmää toimimaan paremmin. Instant-pakuria kehutaan flunssan nujertajana ja tätä odotan minäkin.


Luomu SuperC-vitamiiniä en ollut aiemmin kokeillut ja se onkin ihanan raikkaan makuinen lisä teen joukossa, paitsi ilmeisesti tätä ei tulisi lisätä liian kuuman juoman joukkoon, jottei C-vitamiinin terveysvaikutukset katoa. Saa korjata, jos olen väärässä. Tätä voi heittää helposti myös jugurttiin tai smoothieen. 

Purkki on riittoisaa, sillä uutetta tarvitaan vain lusikan kärjellinen ja jo se sisältää jopa 500mg C-vitamiinia. Amla SuperC-vitamiini valittiin Ruohonjuuren parhaaksi tuotteeksi vuonna 2015 superfoodien sarjassa. 


Tämän on vaan ihan pakko toimia.


Flunssan monottajaksi sopii erinomaisesti myös kotimainen Artic Warriorsin Puolustaja, joka lupaa antaa lentsulle köniin. Tämä tuote sai myös suupieleni hymyyn, sillä tuotteen ulkoasu ja tekstit ovat hauskoja.

Ajattelin ennen pullon avaamista, millainen makuelämys siitä seuraisi, mutta Lapin yrtitkuten nokkonen, väinönputki, pohjoinen maariantuoksuheinä maistuivat suorastaan hyvältä. Tämä tuote ei sisällä myöskään etanoli-alkoholia, joten sitä voi antaa lapsillekin. Antibiootti- tai muu lääkekuuri saa elimistön pitkäksi aikaa sekaisin, puhdasta luonnontuotetta Puolustajaa suositellaan erityisesti tällaisten kuurien jälkeen.

Ruohonjuuren kassoilla olen nähnyt pieniä testerin näköisiä pusseja (4g), Arctic Warriorsien shotteja, jotka ovat nimeltään Energia, Puolustaja ja Taistelija. Näitä voi ostaa myös käsilaukkuunsa ja vetäistä tarpeen mukaan, kun olo on nuupahtanut.

Näiden flunssan nujertajien lisäksi juon kuppitolkulla kurkumateetä ja syön sinkkiä, vaikka sanotaankin, että flunssan parantamiseksi tarvittaisiin imeskeltävää sinkkiä. Oh well. Sinkillä on onneksi muutakin tehtävää, kuten pitää iho kunnossa ja pää skarppina. Ei mee hukkaan. 

Palataan viimeistään sunnuntaina flunssapäivityksellä. Nyt on tokaa päivää nämä ropit menossa. En ole ottanut mitään apteekin rohtoja lisäksi, joten mielenkiinnolla seuraan, miten superfoodit tehoavat tähän räkikseen ja kauan tämä pysyy päällä.

Flunssasta huolimatta, nautin tästä edessä olevasta hetken hengähdyksestä. Mitähän sitä keksisi - vai oliskohan sitä vain?  Aika ihana ajatus sekin.

*Kuvien tuotteet saatu.


    

Suosikit