Ympäristöystävällistä hampaidenharjaamista ja tahnavinkki herkälle suulle + alekoodi!


Joka ikinen päivä - jo vauvasta alkaen - pyörittelet muovista harjaa suussasi aamuin illoin. Vuosittain yli 2 miljardia muovivartista harjaa kärrätään kaatopaikoille. Oletko ajatellut, voisiko olla toisin? Hampaiden harjaamista en suosittele jättämään, mutta entä jos luopuisit kokonaan muovista?

Nämä söpöt Humble Brushin harjat on tehty bambusta, tarkemmin ottaen moso-bambusta, jonka lehdet kasvavat yli viiden metrin korkeudessa, eivätkä pandat ylety niin korkealle, jolloin ne eivät käytä moso-bambua ravintonaan ja siitä osasta joutaakin silloin tehdä näitä kauniita ja ekologisia harjoja. 

Muita hyviä syitä valita Humble Brush on se, että bambu on antibakteerinen, joten sen viljelyssä ei tarvita torjunta-aineita ja se ei napsahda harjatessa poikki, koska se vastaa lujuudeltaan terästä, mutta on kuitenkin täysin kompostoituvaa, joten se ei vahingoita ympäristöä. Niin ja jokaisesta ostetusta harjasta,
Humble Brush lahjoittaa hammasharjan tai vastaavaa hammashoitoa yhdelle tarvitsevalle.

Harjakset on tehty erikoisnailonista (nylon-6-polymeeri), koska se on pehmeämpää kuin muut nailonit ja se hylkii vettä. Lisäksi tutkimusten mukaan sen hiilijalanjälki on verrattavissa villaan ja ajan mittaan se jopa hajoaa biologisesti. Ajan mittaan on tietysti suhteellinen käsite, mutta perinteiseen muoviharjaan verrattuna tilanne on taatusti parempi. I'm sold.

Meillä asuu herkkäsuinen lapsi ja vaikka kuinka käytänkin luonnonkosmetiikan tuotteita ihan kaikessa muussa, niin hammastahnat ovat jota kuinkin niitä ainoita synteettisiä tuotteita, joita tästä hushållista löytyy. Ongelmaksi hammastahnoissa on muodostunut niiden vahva maku. Ekaluokkalainen saa käyttää jo aikuisten tahnoja ja lasten tahnoissakin maku on liian voimakas hänelle. 

Kerroin täällä joskus kauan sitten turkulaisesta innovaatiosta nimeltä Salutem ja nyt lastentahnasta meillä on siirrytty aikuisten tahnaan. Tässä tahnassa ei ole siis mitään ylimääräistä, eikä se maistu miltään. Tässä tahnassa on fluoria, xylitolia ja betaiinia - ei esim. yliherkkyyttä aiheuttavia parabentsoehappoa, maku- ja väriaineita tai Na-Lauriilisulfaattia, joka on tahnan vaahtoava tekijä. Onko kukaan miettinyt, miksi hammastahnan tulee ylipäätään vaahdota niin paljon tai shampoiden tai pesuaineiden?


 
Eco Booth lähetti meille nuo kauniit harjat ja samassa paketissa ihania, käsintehtyjä ja ekologisia saippuoita ja pääsin testaamaan ekaa kertaa saippuashampoota. Ruusushampoo sopii rakennekäsitellyille hiuksille, sillä se kosteuttaa ja ravitsee. Annostelun kanssa kannattaa malttaa mieli, muuten olo on kuin olisi vähän -- no saippuaa päässä. Hih. Kiva kokeilu silti ja hauska lahjaidis kaavoihin kangistuneille! 

Kantsii kurkata Eco Boothin pakettidiilit - sinkuille, pareille ja perheille. HUOM! Hyödynnä alekoodi NCWKAV, 1 euro alennusta 10 euron tilauksesta 22.11. saakka.

*) Eco Boothin tuotteet saatu bloginäkyvyyteen.


Suosikit