Seitsemänvuotiaan sielunmaailmasta

Ihana 7-vuotias päällään Aarrekidin paita*, Papun Kenno-hame, Polvipaikka-leggingsit *ja Conversen tenskut


Seitsemänvuotiaana 
on
jo vähän iso tyttö, 
vaikka pieni 
vielä 
onkin.

Tämä seitsemänvuotias rakastaa Beanie Boonseja, hellii ja hoitaa niitä, pitää huolta, että jokaisesta tykätään. Seitsemänvuotias myös pohtii, onko pitänyt jotain pidempään sylissä kuin toista, ettei sille tulisi paha mieli. Seitsemänvuotias tykkää lukea kirjastosta lainattuja Sinttu-kirjoja, askarrella ja suunnitella vaatteita -  muoti on mahtavaa. Lisäksi on kiva kirjoittaa kirjeitä serkuille ja viedä niitä postilaatikkoon.

Seitsemänvuotias käy viemässä ulos roskat, silloin tällöin siivoaa huoneensa, kuivaa kylppärinlattian suihkun jälkeen - viikkorahan toiveessa, jotta voi ostaa uuden Beanie Boonsin.
Kolme ja puoli vuotta nuoremman pikkusiskon kanssa leikit osuvat monelta osin yhteen, mutta kunnon tappelu kuuluu myös jokaiseen päivään jossain kohtaa. On kuitenkin sydämen ihan pakahduttavaa kuunnella, miten siskokset vannovat rakkautta toisilleen ja juttelevat kauniisti - siis silloin kun eivät huuda, miten ärrrrrsyttävä se toinen on.  
Seitsemänvuotias odottaa koulun alkamista, suurella jännityksellä.  Millainen opettaja on ja tuleeko läksyjä, entäs jos ei osaakaan jotain. Sepä se! Olispa aika tylsää, jos osaisi jo kaiken. Silti se jännittää. 


Seitsemänvuotias pohtii myös elämän rajallisuutta ja se myös monin tavoin pelottaa. Äiti ei voi yksioikoisesti kättä huitaisten todeta, ettei tarvitse murehtia. Tai voi, mutta se ei vie huolta pienen harteilta pois. Ehkä aika auttaa, tässäkin asiassa.


Kenno-hame aseteltuna, vauhdissa ei leikkaus yhtä skarppina pysy.


Seitsemänvuotiaana on uuden kynnyksellä. Se, että se koulu alkaa syksyllä, mutta että se ehdoton pinkki kausi on väistynyt ja yhtäkkiä musta on niin magee. Papun polvipaikkaleggarit*) ja Aarrekidin ihanan pehmoinen raitapaita*) ovat suosikkivaatteita, jotka nyt poimitaan päälle värikkäämpien sijaan. Papun viimeisimmässä dropissa tuli myös kaunis Kenno-hame, joka meillä oli kuvauslainassa ja se sopiikin täydellisesti raitapaidan ja leggareiden kanssa.  

Seitsemänvuotias on empaattinen, herkkä, ihana, äidin pieni tyttö, joka osaa olla myös yhtä tulta ja tappuraakin, jos kokee epäoikeudenmukaisuutta - johtuen usein siitä, jos sisko on saanut yhden karkin enemmän tai muuta yhtä kriittistä. ♥ 
*) merkityt tuotteet saatu bloginäkyvyyteen 

Suosikit