***Saturday Night Fever*** Itämeren aalloilla

 


Nyt ei tarvitse lähteä Lontooseen saakka nauttimaan aidoista West-End musikaaleista, vaan laivamatkalla Tukholmaan voi nauttia puolitoistatuntisista musikaaliklassikoista: Famesta ja Saturday Night Feveristä. Kävin Silja Linen kutsusta ennakkonäytöksessä - ihan satamassa - katsastamassa Saturday Night Feverin. 

Saturday Night Feverin on tuottanut lontoolainen tuotanto taustallaan osaava John Thompson, joka on parinkymmenen vuoden ajan vaikuttanut monissa tuotannoissa, kuten esim. West Side Storyssa. Silja Linelle räätälöityä musikaalia oli treenattu viikkoja ensin Lontoossa, sitten laivalla, esiintyjät valittu 1500 hakijan joukosta. Jos on aiemmilla risteilyillä jättänyt väliin yökerhon laivabändin   I will survive - sinänsä huikean - vedon, nyt voi reilusti todeta, että laivamatkustajille on tarjolla oikeasti korkealaatuinen musikaalikokemus. 
Musikaali sisältyy laivamatkan hintaan, mutta esitykseen tulee varata paikka etukäteen. Esityksiä ei suositella alle 12-vuotiaille.  Tosin verratuna nykypäivän lasten leffoihin K-7, Saturday Night Fever ei ehkä ole niin jännittävä. Luottaisin kuitenkin ikärajasuositukseen, sillä esityksessä on kuitenkin kohtauksia, jotka vaatisivat selittelyä pienemmille lapsille. Musikaalit esitetään englanniksi.

 
Esiintyjät olivat taitavia, Bronx-aksentti sujui taidokkaasti eikä käsikirjoitusta oltu siistitty. Musikaalia oli ilo seurata ja sen esiintyjät saivat loistaa vuorollaan. Bee Gees -klassikot avautuivat uudella tavalla, kun kuunteli Tragedyn Bobbi C:n esittämänä.

Saturday Night Feverin tarina imaisi taidokkaasti mukaansa 90 minuutin aikana. Suosittelen laivamatkaajille ehdottomasti! Lapsiperheiden ei tarvitse heittää lanttia, kumpi jää hyttiin tai menee SiljaLandiin lasten kanssa, sillä toinen pääsee musikaaliin meno- ja toinen paluumatkalla. 

Nyt kun pääsiäisristeilyjä kiusannut lakkouhka väistyi, Famea ja Saturday Night Feveriä pääsee katsomaan aina toukokuun loppuun saakka. You should be dancing - yeaah!

 Katso myös videomaistiaiset musikaaleista.Suosikit