lauantai 15. maaliskuuta 2014

Lits-läts!


Pyykkikoneen linkousta odotellessa ajattelen jakaa tuoreita kokemuksia lasten talvivaatteiden vedenpitävyydestä. Tänään saimme nauttia todellisesta takatalven kuraloskavesilätäkköolosuhteista. Just fabulous. Jossain mielenhäiriössä ehdotin lapsille puistoilua räntäsateessa - tosin kahvilan kautta koukattuna. Tärkein asusteeni oli kuuma kahvi, joka tekikin puistoilun himpun siedettävämmäksi, vaikka villasukistakin huolimatta varpaita paleli kumisaappaissa. Vuorelliset kumpparit - mulle?

Esikoisella on toista talvea käytössä Racoonin toppatakki ja Tähti Jonathanin toppikset ja toppasormikkaat. Näitä Jonskuja alkuun vierastin, mutta nämä olivat tuolloin ainoat, jotka sopivat väriltään tuohon takkiin, ja se sitten ratkaisi. Hyvä valinta se oli joka tapauksessa. Olisin vetäissyt kurikset tuohon päälle ihan siksi, koska oli vaan niin märkää, mutta ne olivat viettämässä viikonloppua päiväkodissa, niin tulipahan uitettua nämä vaatteet ihan kunnolla. Housut ja hanskat pitivät veden ulkopuolella, eikä sormet kastuneet. Myöskään takki ei kastunut sisältä. Nää toimii!  
Kuopukselle sen sijaan löytyi kurikset, mutta Mini Rodinin haalarinkin on luvattu pitävän veden ulkopuolella. Varsinaisesti haalaria ei nyt uitettu, mutta mitä nyt sen verran hihat kastuivat, niin voidaan todeta, ettei haalari ollut märkä

Käsissä Reiman Ote-talvirukkanen *), joka kastui kauttaaltaan ihan läpimäräksi, mutta kädet olivat lämpimät ja kuivat. Mama happy! Näistä isot plussat!

Raatilaiset voivat todeta, että nämä tekivät sen, minkä kuluttajalle lupasivat vedenpitävyydestä. Päätämme raportin tähän. Nyt voikin se kevät tulla takaisin.Ihan parasta!

4 kommenttia:

Jennijee kirjoitti...

Huh, mitä lits-lätsiä tosiaan! Hyvä, että kamppeet toimii. Tänne ei tullut viikonloppuna lunta eikä loskaa, mutta viikolla oli päiväkodin pihalla kuralätäkköjä. Jostain tuntemattomasta syystä ei toiselle oltu laitettu (vuorellisia) kumppareita jalkaan, vaan talvikengät, joissa ei ole todellakaan kunnollista vedenpitävyyttä. Niinhän sieltä tuli kotiin tyttö aivan litimärissä sukissa ja jääkylmissä varpaissa. :( Vajaan viikon terveenä olemisen jälkeen onkin taas karmeessa nuhassa, mur!

Kivaa ja kuivempaa viikonlopun jatkoa! :)

Riikka kirjoitti...

Jennijee, voi ei. Se vesi livahtaa kumpparistakin joskus salakavalasti sisään, saati jos ei ole vedenpitävyyttä lainkaan, niin varpaathan ne kastuu. Pikaista paranemista sinne pienelle, harmi juttu.

P.S. Minä olen tytöillä pitänyt Vikingin gore-texejä, koska ne pitää vettä vaikka lätäkössä seisoisi.

Miima kirjoitti...

Se vaan on kiva, kun tekniset vaatteet oikeasti toimii, niin paljon mukavampi ulkoilla! Näille leveyksille ei tosiaan loskaa eikä lunta ole ilmaantunut, vaan kaunista aurinkoista säätä pikkupakkasella - just hyvä ulkoilla ilman sotkuja ;)

Riikka kirjoitti...

Just näin Miima! Täälläkin on kunnon lumimyräkkä päällä, saapa nähdä, saisinko talvihaalaria lahjottua esikoisen päälle, kun jää ihan pitämättä - siis ihan siistä syystä, ettei neiti tykkää vauvahaalareista. Mon Dieu!