lauantai 28. joulukuuta 2013

An mun kaikki kestää

kuva

Anoppilassa edelleen. Täällä syödään ihan koko ajan, niin alkaa olla aika jo haalia kamoja kassiin, ja suunnata kohti tyhjää jääkaappia. Ihan mahtavaa matkata Valtion Rautateillä Joulupukin tuoman saalin kera.Viisivuotias sai pukilta oman tabletin, joten hänen matkansa taittuu takuulla vaivatta. 

Tabletista tulikin mieleen, miten sitä on ihailtu kysellen silmät lautasen kokoisena viisivuotiaalta, että onko sulla ihan oikea aipädi? Lapsi on vastannut ihmettelijöille, että "Se on tabletti." Ei vaikutusta. Ihmettely jatkuu: on ollut meininki hommata tuommonen aipädi, kun se on niin näppärä... Aipädi? ATK? WTF?

Ai että, oikeesti kyllä tuntee välillä olevansa laatikon terävin veitsi, kun tiedostaa, ettei aipädi ole ihan sama kuin joku Lenovon hittitabletti. Pidetään ne termit kuitenkin selvinä, ookoo? Prisman muovikengät ei ole Crocsit, vaikka ne identtiset kopiot, ja ihan yhtä karmeat ovatkin. En to-del-la-kaan pidä itseäni minään atk-nerona, mutta sen tiedän varmaksi, etten osaisi edes käyttää aipädiä, niin kyllä se vaan eri juttu on kuin joku Android-tabletti (jota muuten osaan käyttää #suurisaavutus#). Käytän myös ATK-termiä erittäin mieluusti, ihan sillä, koska se saa minut aina hyvälle tuulelle. #halvathuvit# Huomaathan myös edistynyttä hashtagien käyttöä. Hah! Äläkä vaan sano, ettei niitä noin käytetä. Se ei kuulu tähän tarinaan.

Piti ihan avautua täällä anoppilassa laajemmallekin joukolle sukulaisia, joissa on vähän sitä verta, joka hakkaa sitä entteriä, vaikka tiimilasi kertoo, että homma on kesken. Ei tää lataa. Tää on ihan sekasin tämä kone. Multa jotenkin menee hermo tämmöiseen. Huokaisin näille porukoille kannustavaan sävyyn, että "Kyllä se vaan niin on, että nyt jokaiselle älypuhelimet käteen ja nettikauppaan shoppaamaan, muuten ei tässä maailmassa selviä." Olisi tämän kannustavan miniän kannattanut olla vähän selvempisanainen, sillä eräs kehotukseni  kuullut henkilö (ei muuten ollut anoppi) totesi käyneensä ennen joulua shoppailemassa, muttei ostanut mitään. I rest my case. 


4 kommenttia:

*Laura* kirjoitti...

Ootko mennyt Twitteriin kun viljelet noita hashtageja? :) P.S. Niitä ei muuten tosiaan käytetä noin.

Mieheni on sitä laatua, joka intoutuu fyysiseksi, kun joku tekninen vempain kuten puhelin tai tietokone ei toimi tai jumittaa. Puhelin siis kopautetaan pöydänkulmaan ja tietokonetta potkaistaan ystävällisesti. Ihan sairaaaaan ärsyttävää, ihan kun tuo jotenkin auttaisi???

Riikka kirjoitti...

Laura, tietenkään en ole twisterissä, koska muutenhan olisin osannut käyttää noita hasbeensejä. Niin ja jos olisin osannut, niin minua olisi helposti voitu pitää jonain ylimielisenä viisastelijana, kun moitin toisia tietämättömyydestä. Hemmetti, kun en tsekannut wikipediasta, miten ne merkitään.

Sun miehes on kyllä ärsyttävä. :)

*Laura* kirjoitti...

Hihih, olet ihana! :D

Kerään juuri voimia päivän urakkaan, me tapetoidaan anopin kanssa poikien huoneessa. En tiedä kumpi on rankempaa, seura vai tekeminen... ;)

Riikka kirjoitti...

Kiitos! Sinäkin olet ihana.
Voimia! :)