Löylyä lissääHernesaaren Löyly. Mekin ehdimme tsekkaamaan tämän koko kesäkuun alun puhutuimman kohteen. Isä oli meillä urakoimassa viikonlopun ja päätimme viedä ukin Löylyyn lohikeitolle. 

Löyly on vaikuttava. Kaunis ja komea samassa paketissa. Kaupungin upein terassi ja tulen taatusti istumaan meren äärellä terassilla auringossa kahvikuppi kädessä, sen verran huikeat puitteet ovat.

Epävakaa sunnuntai oli houkutellut muitakin kiinnostuneita Löylyyn, mutta tungosta siellä ei ollut. Saimme tilata ruoat tiskiltä jonottamatta ja meille tuli kolme lohikeittoa: yksi lastenannos, yksi pieni aikuisten ja yksi iso aikuisten sekä vielä yksi burgeri.
Tilatessa selvisi, että vesi ja ruokailuvälineet otetaan tiskin päästä itse ja käteen sai hesestä tutun hälyttimen. Miksi, oi miksi? Eikö palvelu olisi voinut kuulua tähän konseptiin? Kuusi miljoonaa on jo saunaan upotettu, eikö asiakkaiden palvelu mahtunut enää budjettiin. Ilmeisesti ei ja kaipa tähänkin tottuu.

Odotimme noin 40 minuuttia sitä, että lohikeittoa kauhottiin kolmeen kippoon ja burgeri valmistui. Puolen tunnin kohdalla kävin kysymässä, mikä mahtaa olla keittiön odotusaika. Ei tiedetty, about puoli tuntia veikattiin. Ehkä skidisti liian pitkä aika odottaa lounasta, joka oli meillä venähtänyt iltapäivälle, joten nälkä oli kaikilla.

Vaikka Löyly vaikuttaakin visuaalisesti, palvelupuolelle toivoisin skarppausta. Listan annokset ovat ymmärrettävästi Etelä-Helsingin hinnoissa, mutta mietin myös, mikä ero oli lasten lohikeitolla ja aikuisten pienellä lohikeitolla. Listalla sanotaan näin:

JASPERIN LOHIKEITTOA
KIRJOLOHTA JA KYLMÄSAVULOHTA
9 / 16  

Lapsille:
JASPERIN LOHIKEITTO
KYLMÄSAVULOHTA JA KIRJOLOHTA
8

Okei. Molemmat keitot tulivat samanlaisissa Marimekon kipossa, eikä ainakaan kassalla artikuloitu, kumpi oli kirjolohta ja kylmäsavulohta ja kylmäsavulohta ja kirjolohta. Hintaero: yksi euro.

Lasten annos ja aikuisten pieni annos tai aikuisten pieni annos ja lasten annos

Mä en ihan kauheasti perusta tällaisesta venkoilusta. Jos lasten annos olisi jollain tapaa jotenkin vähäsuolainen tai muuten vain lapsille sopivampi lohikeitto (miten se voisi edes olla), niin sitten ehkä löytyisi ymmärrystä tuolle euron hintaheitolle, vaikka tämä menikin aikuisen pienen annoksen piikkiin, mutta precis samat kipot ja samat kalat. Ei ymmärrä. 

Kysyin tarjoilijalta, tietääkö hän, mikä ero keitoissa on, niin hän vastasi hulvattoman klassisesti olevansa vain astioiden kerääjä, ettei hänellä ole mitään tietoa, eikä hän tietysti katsonut asiakseensa tätä selvittää, koska oli tosiaan vain astioiden kerääjä. Enkähän minä lähde tällaista seikkaa tosiaankaan mihinkään tiskille tivaamaan, ei ole niin iso juttu, mutta kun nyt sattui henkilökuntaa pöydän ääreen, niin kysyin. Mysteeriksi jäi. Lohikeitto maistui meille kaikille kaikesta huolimatta.

Mies arvioi burgerinsa ihan hyväksi, vaikka rankkasi Roslundin burgerin kuitenkin paremmaksi.  Esikoinen nappasi sen perusranskikset ja nakit listalta. Maistui joo. Jos haluaa olla nipo, niin voi kysyä, miksi nämä ovat ylipäätään Löylyn listalla, mutta en halua olla ja peukutan sitä, että nakit olivat sentään luomunakkeja

Löylyn kannattaisi satsata siihen, että myös se kaikki muu on sitä samaa luokkaa, mitä visuaalisuus tarjoaa. On pettymys, jos olet aivan fiiliksissä itse kohteesta, mutta makuelämys tai palvelufiilis jäävät vajaaksi. 

Hienot on puitteet ja ainesta ihan täydelliseen visittiin.

 


Suosikit