Vihdoin se talvi tuli! Iloa ja vähän pohdintaa myös talvikamoista


Jeeee, ihan parasta! Ulkona on lunta! Nyt se joulu tuli, sanoi innoissaan perheemme kuopus aamulla ikkunasta kurkattuaan.

No ei tullut joulu, mutta talvi tuli. Sellainen Helsingin talvi, josta kannattaa nauttia heti kun se tulee. Toisaalta jos säätiedotuksiin on uskomista pakkasta saadaan reilusti tännekin kulmille.

Oli huikeaa viedä Stiga ja pulkka ulos parin taukotalven jälkeen. Äitikin laski mäkeä ja parit hyppyritkin ryykättiin mennä. Nelivuotias nauraa rätkätti, kun äiti kiljaisi aina pepun räiskähtäessä maahan. Aika mahtavaa, sanon mä.

Rukkasprobleemasta
 
Kuopuksen sormet olivat pulkkailun jälkeen tosi kylmät. Tämä saattaa johtua osin siitä, että haalarin alla oli vain trikoomekko ja sukkikset ja päässä fleecevuorinen trikoopipo, koska Frozen. Lapsi tosin juoksi jyrkkää mäkeä ylös ja oli liikkeessä muutenkin eikä valitellut kylmyyttä lainkaan, joten ei siis siitä johtunut kylmät sormet. 

Harmittaa, koska valkkasin Racoonin toppahanskat juuri siksi, että niitä oli kehuttu lämpimiksi aina niin luotettavissa nettikeskusteluissa. Toisaalta kehutaanhan niitä Elsa Pitkäsiäkin, enkä niitä kyllä ostaisi. Oletukseni on, että ne eivät ole lämpimät. Saa korjata vääryyteni, jos se sellaiseksi koetaan.

Huomenna pulkkaillaan Molon peurarukkasissa, katsotaan sormien tilanne sitten uudestaan. En pidä ajatuksesta, että rukkasen sisään pitäisi survoa erillisiä lämmikkeitä, mutta ilmeisesti täytyy sitäkin harkita, jos huomennakin on sormet jääkalikat. Vielä on toisaalta onneksi pukin tuomat nahkaiset villavuorelliset rukkaset, mutta niissäkin oli koululaisella vilpoisat sormet kävelylenkillä.

Sanoin mäkeen lähtiessä koululaiselle muka-tietäväisenä, että hänen toppasormikkaissaan tulee sitten kylmä, koska ne ovat Stockan Bogit ilman mitään erityiskerroksia, ostettu Hulluilta päiviltä jollain alle kympillä ja hän onkin valitellut kylmiä sormia pitkin tätä ei-edes-vielä-kunnon-talvea näissä hanskoissa. Tänään tarjosin omia turkisUggrukkasiani hänen hanskojensa päälle, mutta hän totesi, ettei tarvitse. Kotiin tultuamme hänen sormensa eivät olleetkaan kylmät. Toisaalta hänellä oli neuletakki trikoopaidan päällä, mummon neulomat villaiset huivi ja pipo sekä huppu vielä suojana. Sormien lämpimyyteen vaikuttaa siis sekin, miten paljon on muuten päällä - ja oli miten oli, hieno ylläri, että Bogi pelitti pulkkamäessä.

Toppakuviot

Ostin neljävuotiaalle tänä syksynä Racoonin talvihaalarin, koska tykkäsin viime talvena niiden toppahousuista, jotka sopivat täydellisesti Lindexin FIX-toppatakkien(saatiin Lindexiltä) kanssa. Olen ollut tyytyväinen Lindexin veden- ja tuulenpitävistä takkeihin, ne ovat toista talvea aktiivisessa käytössä. Kuopus pitää päiväkodissa päivittäin ja hyvänä on pysynyt, ei mitään moitetta. Kurkkasin Lindexin toiminnallisten takkien valikoimaa täältä. Vielä ei alessa. Uskoisin, että tällä kokemuksella rukkasiakin kantsisi ottaa kokeiluun.

Ekaluokkaisella on parit toppahousut, kun Racoonin henkselihousut ovat liian vauvamaiset, niin käytännössä yhdet. Tänään hän suostui laittamaan Racoonit pulkkamäkeen. Stockalta on hankittu mustat, henkselittömät Bel-merkkiset toppikset, jotka olivat tarpeeksi kapeat toppahousuiksi - eikä niissä ollut niitä no-no henkseleitä. Näitä ei näyttänyt olevan enää Stockan nettikaupassa. Useampia en ajatellut tälle talvelle hankkia.

Talvikengät

Nelivuotias luottaa Viking Gore-texeihin. Nämä ovat peruslämpimät ja varsin ookoot jalkineet. Meillä olleet käytössä since 2009. Taisi olla esikoinen vuodenikäinen, kun ekat Viikkarit jalkaansa sai. Hänellä on nyt hieman naftit viime vuoden Viikkarit käytössä ja isommat ovat nyt kiikarissa. Toiset sanovat näitä kylmiksi, mutta meillä ei ole tätä huomattu. Ei ne jalat kiehukaan näissä, mutta ei valittamista.

Toiset talvikengät tilasin esikoiselle Booztilta jo syksymmällä.  Arauto Rapin saappaat ovat ihanat pakkaskengät. 25% näyttää olevan alessa nyt. Tsek täällä. Kuopuksen pakkaskengät ovat jo vähän linttaan astutut, isosiskolta perityt turkisvuorelliset Emut. Näitä on pidetty vasta kerran tänä talvena, lämpiminä jalat kyllä pitävät.

Näillä ajateltiin pärjätä tämä talvi, pl. mahdolliset isommat gorekengät esikoiselle.

Pääasiat

Mummo neuloi ekaluokkalaisen pyynnöstä pipon ja huivin. Nämä ovat lämpimät ja tykätyt. Nelivuotias ei luovu fleecevuorisesta Frozenistaan. Vielä pärjättiin sillä tänään, mutta pakkasten kiristyessä täytyy maanitella käyttämään järkeään. Good luck vaan. Frozen-villapipoja ei toivon mukaan myydä missään. 

Talvi on hyvä vaan ja pysyy vieraanamme, kyllä me pärjätään! 

 ***

Hei vielä yksi huikkaus! Meillä olisi iskemättömät, laput kiinni, pinkit Viking-goret, koko 27 joutavina. Tehdään hyvät kaupat, jos löytyy tarvitsevia. Laita kommentti tai s-postia!

Ihania pakkaspäiviä kaikille!

 

 
 

Suosikit