Se uhma ei välttämättä aina ole vain sitä itseään - tai sitten on

Moro,

tulin tähän nyt oikein avautumaan, kun kärsivällisyyttäni, hermojani, voimiani ymsymsyms on viime aikoina koetellut lapsen temppuilu.

Olemme Miehen kanssa päätyneet seuraaviin perusteluihin, mistä lapsen hermostuminen, itkeminen, huutaminen ja temppuilu johtuu:

- voimakas temperamentti
- uhma
- neljävuotias

Koetetaan vaan jotenkin kestää.

Tänään kuljetin lapsen neljävuotistarkastukseen lääkäriin, jossa lapsi puristi silmänsä tiukalle viirulle ja suunsa suppuun, kun lääkäri otti lampun käteensä aikomuksena kurkistaa suuhun ja tsekata silmät. Otin käteen seuraavat kortit:

- nyt jos et anna tutkia, joudumme tulemaan uudestaan.
- oikeasti nyt, avaappa silmät (supatin samalla, että äiti ostaa sulle jonkun FROZEN -reippauspalkinnon).
- hei tonttu kurkkasi juuri ikkunasta ja se kirjoittaa ylös, miten reippaasti annat tutkia.

No ei. Korvat lääkäri sai tutkittua ja totesi, että toinen tärykalvo samea ja jäykkä, jolloin äitilläkin alkoi raksuttaa. Voi hemmetti. Lapsella oli pari kuukautta sitten silmätulehdus, onko korvatulehdus sitä samaa seuruetta. Lapsi ei ole valitellut korvaa, mutta on muuten vaan ollut kuin persiiseen ammuttu karhu. En välitä edes sensuroida tuota edellistä, koska on ollut juuri sitä. 

Voi huokaus. 

No siis, lääkäri totesi, että on saattanut olla korvatulehdus. Nyt seuraillaan ja mennään kuukauden päästä tsekille. 

Lapsi teki kyllä selväksi, että ei viihtynyt lääkärissä tippaakaan ja kun äiti totesi oven sulkeuduttua, että nyt sitten tullaan uudestaan ja mitataan ne verenpaineet ja tsekataan silmät sitten ensi kerralla, niin lapsi totesi vain, että ookoo, hänellä oli vain kova pissahätä. Ei voinut kertoa, kun kiukutti niin paljon. 

Teimme diilin, että seuraavan kerran, kun tekee mieli vain huutaa ja kiukutella, niin yritetäänkö, että hän ihan vain kertoisi, mistä johtuu.

Hyvä idea!, lapsi totesi iloisena.

Päivän pedagoginen läksy opittu. Voi herramunjee.

Suosikit