Onnelin ja Annelin Talvi ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Parhaat ystävykset, Onneli ja Anneli, ovat kaksi tavallista pikkutyttöä, ehkä vain vähän onnellisempia kuin useimmat muut, koska heillä on satumainen mahdollisuus asua kahdestaan omassa talossaan.

Eräänä joulukuisena iltana heidän ikioman talonsa pihaan ajaa pieni, tuskin kenkälaatikon kokoinen auto, josta nousee ulos pikkuruinen Vaaksanheimon perhe.

Vaaksanheimot ovat joutuneet kodittomiksi koska maantiejyrä on hajottanut heidän kotitalonsa. He muuttavat väliaikaisesti Onnelin ja Annelin nukkekotiin asumaan, mutta pian selviää, että kaikilla isoilla ihmisillä ei olekaan hyviä aikeita Vaaksanheimojen suhteen. Tarinan salaperäisten yhteensattumien taustalla on tälläkin kertaa hyväntahtoinen rouva Ruusupuu.


Onnelin ja Annelin Talvi saa virallisen ensi-iltansa syysloman startin kunniaksi 9.10., mutta leffa esitettiin kuitenkin ennakkoon jo tänään sunnuntaiaamupäivällä. Tämä niin ihana elokuva piti hymyn huulilla alusta loppuun ja meille kaikille jäi tästä erityisen hyvä mieli. Tytöillä on luonnollisesti nyt kotona meneillään nukkekotileikki. Toiveissa olisi kuitenkin oikea nukketalo, eikä Pepin talo. No täytyy tutkailla, jos tonttujen silmiin osuisi sellainen oikea... Ilmeisesti Kannustalo valmistaa ainakin Onneli ja Anneli leikkimökkejä. Iiks.

Jotenkin tuntuu, että hyvyttä ei ole koskaan liikaa. Tässäkin leffassa on tärkeitä teemoja mm. erilaisuudesta, oikeasta ja väärästä. Kuitenkaan tämän elokuvan kaarta ei ole tarvinnut väkisin rakentaa kovien äänien ja jännityksen ylivirittämisen kautta, vaan teemat näyttäytyvät maltillisemmin ilman monille leffoille ominaista jyristelyä, sydämentykytystä ja pelkotiloja. Onnelin ja Annelin Talvessa on myös niitä jänniä paikkoja, mutta vähän herkemmätkin lapset handlaavat ne paremmin, kun niiden ylle ei ole tarvinnut kaataa mitään turhaa.

Kurenniemen hyvänmielen tarinassa päästään ensikosketuksiin myös joulun kanssa (enää 80 päivää...) ja joulun vietossa leffassa esitettiinkin lähinnä minua hihityttäneet psykedeelisomaiset hetket, mutta tuntien isommat nämä isommat höpöt Tingelistiinan ja Tangelstiinan, nämä bileet olivat täysin odotettavissa. Vaaksanheimot ovat niin mahtavia. Se kaikki vaatimattomuus on niin hellyttävää, kun ei haluta olla vaivaksi. Onnelin ja Annelin talo kaikkine yksityiskohtineen saa aikaan syviä huokailuja ja ihastelevia katseita.

Tälle leffalle me annetaan täydet ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ viisi sydäntä. Voi kunpa meissä kaikissa olisi edes ripaus Rouva Ruusupuuta, Vaaksanheimoja, Onnelia ja Annelia, niin maailma olisi parempi paikka.
 

 

Kuvat: Finnkino

Suosikit