sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Onnelin ja Annelin Talvi ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Parhaat ystävykset, Onneli ja Anneli, ovat kaksi tavallista pikkutyttöä, ehkä vain vähän onnellisempia kuin useimmat muut, koska heillä on satumainen mahdollisuus asua kahdestaan omassa talossaan.

Eräänä joulukuisena iltana heidän ikioman talonsa pihaan ajaa pieni, tuskin kenkälaatikon kokoinen auto, josta nousee ulos pikkuruinen Vaaksanheimon perhe.

Vaaksanheimot ovat joutuneet kodittomiksi koska maantiejyrä on hajottanut heidän kotitalonsa. He muuttavat väliaikaisesti Onnelin ja Annelin nukkekotiin asumaan, mutta pian selviää, että kaikilla isoilla ihmisillä ei olekaan hyviä aikeita Vaaksanheimojen suhteen. Tarinan salaperäisten yhteensattumien taustalla on tälläkin kertaa hyväntahtoinen rouva Ruusupuu.


Onnelin ja Annelin Talvi saa virallisen ensi-iltansa syysloman startin kunniaksi 9.10., mutta leffa esitettiin kuitenkin ennakkoon jo tänään sunnuntaiaamupäivällä. Tämä niin ihana elokuva piti hymyn huulilla alusta loppuun ja meille kaikille jäi tästä erityisen hyvä mieli. Tytöillä on luonnollisesti nyt kotona meneillään nukkekotileikki. Toiveissa olisi kuitenkin oikea nukketalo, eikä Pepin talo. No täytyy tutkailla, jos tonttujen silmiin osuisi sellainen oikea... Ilmeisesti Kannustalo valmistaa ainakin Onneli ja Anneli leikkimökkejä. Iiks.

Jotenkin tuntuu, että hyvyttä ei ole koskaan liikaa. Tässäkin leffassa on tärkeitä teemoja mm. erilaisuudesta, oikeasta ja väärästä. Kuitenkaan tämän elokuvan kaarta ei ole tarvinnut väkisin rakentaa kovien äänien ja jännityksen ylivirittämisen kautta, vaan teemat näyttäytyvät maltillisemmin ilman monille leffoille ominaista jyristelyä, sydämentykytystä ja pelkotiloja. Onnelin ja Annelin Talvessa on myös niitä jänniä paikkoja, mutta vähän herkemmätkin lapset handlaavat ne paremmin, kun niiden ylle ei ole tarvinnut kaataa mitään turhaa.

Kurenniemen hyvänmielen tarinassa päästään ensikosketuksiin myös joulun kanssa (enää 80 päivää...) ja joulun vietossa leffassa esitettiinkin lähinnä minua hihityttäneet psykedeelisomaiset hetket, mutta tuntien isommat nämä isommat höpöt Tingelistiinan ja Tangelstiinan, nämä bileet olivat täysin odotettavissa. Vaaksanheimot ovat niin mahtavia. Se kaikki vaatimattomuus on niin hellyttävää, kun ei haluta olla vaivaksi. Onnelin ja Annelin talo kaikkine yksityiskohtineen saa aikaan syviä huokailuja ja ihastelevia katseita.

Tälle leffalle me annetaan täydet ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ viisi sydäntä. Voi kunpa meissä kaikissa olisi edes ripaus Rouva Ruusupuuta, Vaaksanheimoja, Onnelia ja Annelia, niin maailma olisi parempi paikka.
 

 

Kuvat: Finnkino

4 kommenttia:

Kati (Ei ihan vielä) kirjoitti...

Oih! Niinpä! :) Ja tämä elokuva täytyy nähdä ehdottomasti!

Tyttö juuri tänään kyseli, että koska mennään katsomaan Onnelin ja Annelin Talvi. Olin ihan että täh, kun en ollut kuullut vielä mitään koko elokuvasta :D

Jennijee kirjoitti...

Oi! Tää on meillä must see. Tänään ei suoriuduttu leffaan, mutta virallisen ensi-illan jälkeen etsitään hyvä leffapäivä mahd. pian. Myös isomummo raahataan mukaan. Lähes 90 vee ihastui ekaan Onneliin ja Anneliin, kun vahingossa päätyi leffaretkelle.

Taikinanaama kirjoitti...

Mun täytyy meidän Lennarin kanssa mennä katsomaan tämä! Molemmat ollaan jouluihmisiä ja muutenkin kovia kauneuden rakastajia :)!

Riikka kirjoitti...

Hei tää on niin symppis. Me varmaan mennään uudestaan. Lukaisin juuri Ombrellinon facesivuilta, että "Onnelin ja Annelin talvi" on muuten ensimmäinen Suomessa esitettävä lastenelokuva, johon on elokuvateatterissa mahdollista saada kuvailutulkkaus.

Kuvailutulkkauksessa tulkki kertoo sanoin sen, mitä näkövammainen ei voi nähdä. Tämä mahdollistaa näkövammaisille elokuvien kokemisen aivan uudella tavalla. Kuvailutulkkauksen saa käyttöönsä älypuhelimeen ilmaiseksi ladattavan MovieReading –sovelluksen kautta. Tämä mahdollistaa sen, että näkövammainen voi mennä elokuviin milloin haluaa ja osallistua elokuvateatterin tunnelmaan kaiken kansan joukossa.

Onpa hienoa!

Ja kiitos kommenteista. Kati, niin ne lapset vaan tietää näistä tärkeistä jutuista jo ennen äitejäkin.

Jenni, voi miten ihanaa, että isomummokin lähtee ja mummo kans siitä välistä. <3

Taikinanaama, ette tuu pettymään, joulua ja kauneutta luvattu!