Minulle sopivaKävin eilen Kaisan hoidettavana kampaajalla ja juttelimme siinä samalla. Kaikesta. Kuten aina. Kerroin, miten lääkäri kielsi juoksemisen ja käski ostamaan kävelysauvat. En totellut ja sydän ei yöllä tykännyt. Mun on pakko uskoa. 

Kaisa jutteli mulle ayervedasta. Hän tokaisi, että sä oot niin vata ja tarkensi, että on minussa myös jonkin verran pittaa. Ihan tosta vaan teki tämän diagnoosin. Kaisan mukaan minun ei tosiaan pitäisi juosta, eikä repiä eikä riuhtoa, vaan tehdä minulle sopivia juttuja. Rauhallista kävelyä, joogaa ja sellaisia asioita, joista tulee hyvää mieli.

Niin. Sellaisia asioita, joista tulee hyvä mieli. Miksi sitä joskus ajattelee, että jos joku ahdistaa, töissä on ollut ihan paskaa tai on räyhännyt kotona ja on siitä morkkis, sitten sitä haluaa jollain tapaa rankaista itseään juoksemalla tai jumppaamalla veri suussa. Tai mä en mielestäni juokse veri suussa,  mutta joka tapauksessa tämä on väärä tapa. Pitäisi rauhoittua, maadoittua. Pitäisi tehdä jotain lempeää. Miksi on itselleen ankara silloin kun on muutenkin vaikeaa olla?

Mä koen epäonnistumista, kun mun sydän ei tykkää siitä, että mä juoksen. Mä olen huono. Mulla on siis huono kunto. Miksi mä tunnen, että kävely ei ole yhtä hyvä kuin juoksu. No koska eihän se ole. Mä kävin kokeilemassa kävelysauvoja Stadiumissa. Myyjä oli pissata housuihinsa, kun demonstroin miten mä sitten vedän pitkin Eiran rantoja niillä kepukoilla. Morjens. Jätin ne sinne kauppaan. Jos mun pitää kävellä, niin mä kävelen ilman kävelysauvoja. Mä hommaan ne sit kun mä jään eläkkeelle, en yhtään aikaisemmin.

Tein netissä ayervedatestin ja kuinka ollakaan mä oon vallitsevasti vata ja myös pittaa löytyy. Tämä on tosi mielenkiintoista.  

Vatatyyppien energisyys on puuskittaista ja he väsyvät nopeasti. He ovat hyviä tasapaino- ja venytysharjoituksissa, koska he ovat kevyitä ja joustavia. He pitävät joogasta ja kävelystä, kunhan niistä ei tule liian väsyttävää. Luontaisen innostuksen vuoksi vata-tyypit harrastavat myös mielellään tanssia/aerobicia musiikin tahdissa. Kaikki sisällä tapahtuva liikunta on hyvää talvella, koska useimmat vatat eivät pidä kylmästä, eikä heillä ole riittävästi rasvaa ja lihaksia, jotka suojaavat kylmältä säältä. Kaikkien, joiden hallitseva dosha on vata, on aina varottava innostumasta liikaa ja menemästä liian pitkälle. Puolen tunnin kevyt liikunta päivässä riittää hyvin.
Onko kukaan muu kiinnostunut omasta kehotyypistään? Nimittäin luettuani vatasta, tunnistin monta kohtaa omakseni. Täytyy perehtyä tähän syvemmin ja ehkäpä ottaa opikseen, jotta voi mahdollisimman hyvin.  

Mun pitää niin palauttaa mun juoksutakki ja luojan kiitos en ole ostanut niitä kompressiosukkia. 
 

 

Suosikit