Stressi tuntuu (ja myös näkyy)Minulla on sellainen työ, että se aiheuttaa ajoittain stressiä, enkä luultavimmin ole ainoa maailmassa, joka työssään kokee stressiä. Stressiä lisää myös perhe-elämälle asetetut tietynlaiset niin ulkoa kuin sisältäpäin asetetut standardit. Olisikin ihana panostaa perheeseen tekemällä kivoja juttuja lasten ja puolison kanssa, mutta etenkään arki-iltoina ei ole mitään jakoa. Ei jaksa. 

Tänä keväänä on ollut harvinaisen pitkä pätkä sellaista painetta, että alkaisi jo riittämään. Piti tulla pikkuinen puhallusbreikki vapuksi, mutta ei tullutkaan. Se, että vapun pyhinä ei välttämättä tehnyt konkreettisesti töitä koneella, mutta niitä kyllä herkeämättä ajatteli. Öisin, aamuisin, anytime. Muista hoitaa se ja se asia. Apua, mitähän mä en ole muistanut... Niin ärsyttävää.

Piti tulla toinen breikki huomisen jälkeen, mutta nyt on yksi kappaletta oksentavia lapsia kotona ja äiti joutuukin pelaamaan kahta paikkaa - toisella kädellä hakkaamaan konetta ja toisella pesemään lakanapyykkiä.  

Puolitoista viikkoa vielä. Sitten tämä työprojekti jää hetkeksi. Toinen jo tietysti odottaa. 

Stressiä osaa onneksi jo jotenkin hallita, kun tietää, mitä se pahimmillaan tekee, eikä sitä halua osakseen - vaikkei yllä olevasta kuvauksesta stressin hallinnasta ehkä uskoisi. Yrittää kuitenkin kaikesta huolimatta muistaa, että työ on työtä eikä itseään sen takia pidä särkemän.

Stressi ei vain tunnu, se myös näkyy monin tavoin. Minun leukapieleni reagoivat stressiin näpyin ja päänahka kutisee ja pölisee. Onnekseni Luonnonkaunis -messuilla Natural Goods Companyn  ihana Minna ojensi minulle kokeiltavaksi Santen uutuuden Lava Power - savishampoon*) ja tadam, koko kevään piinannut vaiva katosi heti ensimmäisellä pesulla. Ongelman hoito oli suorastaan ällistyttävän helppoa! Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan, jos päänahka kutisee ja/tai hilseilee. 

Olen pessyt tällä shampoolla nyt parisen viikkoa ja se ihanasti rauhoittaa päänahkaa, eikä pölinää ole näkynyt. This is a keeper! Oma vaivani ei johtunut rasvaisesta päänahasta, joka usein aiheuttaa hilseilyä, vaan  päänahan ihon kuivuminen aiheutti kutinaa. Päänahan kuivuminenhan on yksi stressin ilmenemismuoto.

Santen Lava Power on koostumukseltaan erilainen kuin perusshampoot, jotka vaahtoavat enemmän. Tämä päänahan kerralla kuntoon laittanut tuote pitää sisällään valko- ja rhassoulsavea, luomu katajaöljyä ja luomu koivunlehtiuutetta sekä luomu hopeapaju-uutetta. Jos päänahkasi janoaa kosteutusta, niin savishampoota voi yhdistää esim. Santen kosteuttavan jojoba shampoon kanssa siten, että laitat näitä puolet ja puolet kämmenelle ja hierot päänahkaan ja hiuksiin, jotka yhdessä hoitavat päänahan kuntoon. Kannattaa kokeilla!

Hei muuten, yksi stressin poistoon toimiva keino on liikunta! Olen saattanut itseni niin löysään kuntoon, että laitoin eilen itseni vihdoin liikkeelle ja aloitin neljän viikon kuurin ystävämme Jillianin kanssa. Seuraa täällä ja Facessa, miten kunto kohisten nousee ja parempi vielä, tuu säkin mukaan! Puoli tuntia illassa ja pian biksuja jo sovitellaan. Äläkä hämäänny siitä suklaapatukkamainoksesta kesken treenien, äläkä siitä, että huomenna olo on kuin olisi jyrän alle jäänyt. Toimii!  #ihan_oikeesti_hei

*) Tuote saatu bloginäkyvyyteen

Suosikit