Söpöt sorbetit varpaat ja ihan rakastuneet posket ♥


Luonnonkosmetiikan Benecos-herkkuja pitkästä aikaa! Kynsilakan sävy on kesäinen Peach sorbet ja poskipuna trio nimeltään Fall in love. Ne on saatu Ecodealista. Olen taas hullaantunut päivittämään meikki- ja ihonhoitoputeleita ja voiko näitä nyt edes vastustaakaan.

Etenkin kesällä tekee mieli laittaa lakkaa niin varpaisiin kuin sormiin. Varpaat varsinkin pääsevät pitkästä sukkaputkastaan ja onkin syytä kiinnittää vähän huomioita, minkä sortin liuotin niitä kynsiä kaunistaa. Vielä erityisesti, jos ne perheenpienimmätkin saavat myös hienostella, kuten meillä. Olen aiemminkin täällä kertoillut Benecosin lakoista, jotka ovat ns. vähemmän myrkyllisistä lakoista edullisimpia n. 7e (vrt. esim. Kure Bazaar n. 19e). Benecosia löytyy Sokkarilta ja esim. Ruohonjuuresta. Jälleenmyyjät löytyvät myös täältä

Kynsilakka ei koskaan voi olla täysin luonnonmukainen, mutta 85% on kuitenkin jo aika hyvin. Benecosin lakoissa ei ole tolueenia (toluene), kamferia (camphor), ftalaatteja (phthalate) tai formaldehydiä (formaldehyde). Nämä tunnetaan allergeeneina, karsinogeeneina ja yleisesti ottaen myrkkyinä. Ei kai omassa lakkapullossasi ole näitä hirvityksiä? 

Vastattain uutisoitiin, kun Ruotsissa kiellettiin erään geelilakan myynti sen aiheutettua vakavia iho-oireita monelle käyttäjälleen. Kynnen läpi nämä myrkylliset liuottimet imeytyvät elimistöön ihan samoin kuin ihon läpi imeytyy kaikki, mitä hipiääsi sivelet.

Koskaan ei ole liian myöhäistä havahtua tarkastelemaan omaa kemikaalikuormaansa. Oma kääntyminen luonnonkosmetiikan pariin tapahtui vähitellen. Tekosyyksi ei mielestäni päde hinta, sillä omasta mielestäni luonnonkosmetiikka on monin paikoin jopa edullisempaa kuin synteettinen - ja toisaalta määritteleekö hintalappu sen, mitä omalle tai lapsen iholle valitsee - jos toisessa on tutkitusti terveydelle haitallisia ainesosia? Luonnonkosmetiikan tuotteita ei ole myöskään testattu eläimillä. 

Täälläkin moneen kertaan hehkutetut Benecos ja Cattier Paris sarjat eivät ainakaan ole hinnalla pilattuja ja ovat meillä vakkarikäytössä. Bongasin ecodealin facesta alevinkin, jolla saa -20% kaikista tuotteista heinäkuun loppuun. Siellä on varaston loppuunmyynti ja monet tuotteet jopa puoleen hintaan! 

Kesävarpaat - ukkovarpaissa Benecos Sorbet peach ♥


Suosikit