Turvamies - Teatterissa taas!


*Pressiliput saatu / HKT

Viime viikolla ilmassa oli todellakin pitkästä aikaa erityistä fiilistä siitä, että niin vain voi kävellä teatterin ovista sisään, kuulla iloista puheensorinaa ja etsiä paikkansa salista, jonka jälkeen voi vaan nauttia esityksestä.  

Parasta on myös se, että näkee ystäväänsä, voi käydä ravintolassa syömässä ja kuulemassa kuulumiset. Kävimme Arena-teatterin vieressä Kallion Sävelessä ennen näytöstä - olevinaan vähän syömässä, vaan se oli todellista harhaa. Taivaallinen maa-artisokkakeitto täytti vatsamme äärimmilleen, vaan eipähän nälkä kurninut teatterissa, eikä sen jälkeenkään. 

Ensi-illassa saimme nauttia Martti Suosalon ja Katja Küttnerin tähdittämää Turvamies -komediaa. Minulla on suuri rakkaussuhde Martti Suosaloon ja osasin odottaa hauskoja hetki, eikä tarvinnut pettyä. Küttner ja Suosalo olivat loistava pari lavalla. 

Nimensä mukaisesti Turvamiehessä varakkaan perheen vesa tai oikeammin Antti - eheh - saa seurakseen toisesta yhteiskuntaluokasta tulevan turvamiehen, oikeammin -henkilön. Näytelmässä käydään läpi näiden kahden henkilön taustojen ja ajatusten kohtaamisesta. Pidin siitä, miten naisiin kohdistuvia ennakkoluuloja ja perinteisiä puheenparsia käsiteltiin näytelmässä ne tiedostaen, käsittelemättä niitä kuitenkaan liian vakavalla sävyllä, huomioiden näytelmän luonteen.

Esitys oli ennen kaikkea hauska, siellä oli nerokasta verbaliikkaa, Antti Granqvistin leveät lahkeet naurattivat jo ensi hetkistä alkaen. Näytelmässä käsiteltiin mm. saavuttamatonta rakkautta, isäsuhdetta, luokkaeroja. Ihan näiden elämän perusasioiden äärellä oltiin.

Ja viihdyimme kyllä! Koin valtavaa iloa siitä, että tämäkin riemu on kaikkien saatavilla jälleen. Oli kyllä jo erittäin hauska entrance Hämeenkadulta, kun itsehän heti ovella kysyin, että "näytänkö?" ja sain vastaukseksi, että "vasta teatterin ovella.". Siinä sitä sitten hekoteltiin, että mites tämä menikään. Kanssanauttijat pohtivat paikkojen numeroita, mikä se on, mikä seuraava on, entä sitä seuraava. 217, 218, 219.... Kyllä vaan, hiukan totuttelua se vaati turhan pitkän ajan jälkeen, vaan näistäkin kohelluksista saimme hyvät naurut.

Teatterissa käytetään maskeja kaikkien turvallisuuden takaamiseksi ja se on tosi ok. Nyt taas perusflunssat jylläävät, joten miksipä ei maski niiltäkin voisi suojata. Palaan ehdottomasti teatteriin takaisin ja lämpimästi suosittelen. Ystävien tapaaminen ja yhteinen hyvä fiilis antaa niin hyvää energiaa syksyyn!

 

Suosikit