Tallinnaan yöksi - hotellikuulumisia ja syyslomavinkki    
                                                                Kaupallinen yhteistyö Tallink Silja Suomi  

Terveisiä Tallinnasta! Tässä alkaa päästä matkustusfiiliksiin ihan isosti. Parasta on se, ettei reissaaminen ole yhtään hankalaa, vaan ainoastaan ihanaa. Sain kutsun tutustumaan viime vuonna täysin uudistettuun Tallink City hotelliin, joka muuten sijaitsee Viru-keskusta vastapäätä, joten on aivan loistosijainti kaikkialle. Syysviikonloput ja -lomat pukkaa kohta päälle ja naapuriin on todistetusti helppo reissata.

Hypättiin huipputyypien kanssa laivaan Länsiterminaalista ja lämpimänä vinkkinä on buukata laivamatkalle joko Comfort tai Business lounge, koska saat nauttia lounaan tai välipalaa juomineen buffasta matkan aikana. Toki ilmankin pärjää, matka on lyhyt ja laivalta toki löytyy vaikka Burger Kingiä, vaan itse arvostan rauhallista tapaa matkustaa.

 


Usein Tallinnaan tekee päiväreissun ja palaa illaksi kotiin. Nyt on ihana myös jäädä yön yli, kun matkustaminen on mahdollista. Erityinen, varsin hyvällä tavalla on Tallink City hotelli, koska sen lukuisat eri huoneet ammeineen tai jopa saunan kera sviitissä, olivat superviihtyisiä. Yövyin perhehuoneessa, jossa olisin lasten kanssa viihtynyt mainiosti. Ammeessa kylpypommit ovat kova juttu meidän neideillä. Itse nautiskelin hotellin Relaxation alueella, jossa oli lukuisia saunoja - höyryä, rentoututtavaa, perussaunaa sekä kaunis oleskelualue. Hotellissa on tarjolla lukuisia eri hoitoja, joten näkisin tämän paikan sellaisena get-awayna joko pariskunnille tai kaveriporukoille. 

 

 

Nautimme illallisen hotellissa ja se oli alkupaloista tonnikala-cevicheineen aina perinteiseen, vaan niin hyvään crème brûlée jälkkäriin saakka erinomaista - viineineen. Pääruoaksi oli ravintolassa tarjolla mustekalaa, pippuripihviä, punajuurikikhernepihviä ja montaa muutakin eri vaihtoehtoa. Koronapassia näyttämällä pääsi käymään hotellin ulkopuolellla ravintoloissa ja baareissa. Itsehän viihdyin hotellissa niin hyvin, että jäin mocktail kourassa juttelemaan kauniiseen hotellin aulaan ennen kuin nukahdin muhkeiden tyynyjen ja peittojen väliin. 

Aamupalan jälkeen oli vielä hyvin aikaa tehdä joko porrastreeni hotellin kymmenenteen kerrokseen ja vetää leukoja portaiden välissä tai sitten saattoi suunnata ihanaan hierontaan. Hotelli sijaitsee niin ytimessä, että siitä oli helppo poiketa kaupoille ja kaupungille. Satamaan vain kilsan verran, joten kävellen pääsee kulkemaan. 

Lahden ylitys on nopeaa, vaan aina ehtii tax-freet ihmettelemään. Jätän itse hankinnat yleensä paluumatkalle, vaan aina fiilistelen jo menomatkalla. Mukaan lähti lapsille kivoja tuliaisia ja vinkkaan tässä nyt vain ehkä parhaimmasta ripsarista, jonka saa edullisemmin laivalta: Sensai Lash Volumiser. Tämä on osoittautunut erittäin hyväksi hankinnaksi. 

Vaan siellä se on, lähellä, silti loman tunnun verran kaukana. Ihanat kukkakauppiaat siellä missä aikaisemminkin. Kahvilat, kaupat, vanha kaupunki, kaunis Toompean alue. Ihana Tallinna!


Suosikit