Ihon hormonimyrsky hallintaan oikeilla ihonhoitotuotteilla*yhteistyössä Natural Goods Company, tuotteet saatu

Pienen pieni näppy ilmaantuu leuanpieleen. Voisi kuvitella, että se siitä katoaa yhtä huomaamatta kun se siihen tulikin, vaan ei. Se muuntuu isoksi kudosnestettä tihkuvaksi tulehduspesäksi, josta jää ikävä arpi iholle. Miten voi olla yli nelikymppisellä naisella? Aikuisen naisen iho ei aina olekaan yhtä tasainen kuin hänen mielensä.

Minulla on leuanpielet reagoineet kuukausittain hormonaalisiin muutoksiin, mutta viime vuoden aikana tilanne on huonontunut merkittävästi. Parin viikon välein ilmaantui pienen pieni näppy kasvoille, kaulaan tai selkään, joista tihkui kudosnestettä, jos vahingossa kasvoja kuivatessa sattui raapaisemaan näppyä. 

Aikuisiän akne tai muut ihon tulehdustilat voivat puhjeta koska tahansa ja iho voi reagoida ihan mihin tahansa tähtien, kuun tai naapurin polkupyörän liikkeisiin. Tämä tarkoittaa, että sää, ilmansaasteet, siitepöly, stressi, hormonit, you name it, voi vaikuttaa osaltaan ihon epätasapainoon.

Itse en ole ihotautilääkäriä konsultoinut, mutta toki jos tilanne tästä kääntyy jälleen kohti alamäkeä, teen näin. Sen sijaan olen konsultoinut luottoihonhoitajaani Jolie Spa:n Johannaa ja hoitaaksemme tätä haastetta, vaihdoimme muutaman hoitotuotteen iholleni pari kuukautta sitten.


Olen hoitanut kasvojeni ihoa jo vuosia probioottisella ihonhoitosarjalla Esse Probiotic Skincarellä. Aloitin tuolloin kasvohoidolla, jossa minulle määriteltiin sopivat tuotteet. Siitäpä suhteemme on jatkunut ja syventynyt vuosien myötä. Brändi ei vaihdu, tuotteet ihon tarpeiden mukaan kyllä.

Käytän putsarina yleensä Essen perusputsaria (Cleanser), nyt minulla on ollut kokeilussa Sensitive -sarjan putsari. Tykkään siitä tosi paljon, siinä on ihanan hento tuoksu, se ei jätä ihoa kireäksi, vaan nimensä mukaisesti puhdistaa ihon hellävaraisesti.

Sensitivillä lähtee muuten myös vedenkestävä ripsarini, joka vaatii puhdistukseen lämpimän veden. En tarvitse kuitenkaan yhtään tujumpaa putsaria erikseen sille. Koen, että hellävarainen puhdistus on omiaan epätasapainoiselle iholle, eikä sitä pidä hangata narskuvan puhtaaksi normaalitilanteissakaan. Essen kaikki putsarit ovat hellävaraisia.

Ne, jotka tuntevat minut, tietävät, etten pärjää ilman suihkutettavaa kasvovettä, Toneria. Tätä on oltava minulla aina, enkä koskaan jätä sen hankkimista siihen, että joutuisin olemaan ilman sitä. Tämä on ainoa iso pullo, jonka raahaan myös lentokoneeseen käsimatkatavaroihin. Toner ihanasti herättää ja luo suotuisan pohjan muille hoitotuotteille. Ihan best.Lisäksi minulla on käytössä pääosin läpi vuoden Deep moisturiser -kosteusvoide, sen teho riittää hyvin iholle, joka ei varsinaisesti ole kuiva, eikä rasvainen. Tässä on talvisin yleensä lisänä Essen Sensitive Protect Oil. Nyt puolestaan on tehohoitona kosteuttava hyalyronihapposeerumi.

Esse Hyalorinic Serum on öljytön ja se imeytyy nopeasti. Se valmistaa ihon ottamaan vastaan muita hoitotuotteita.  Seerumi on anti-inflammatorinen, kosteuttava ja se madaltaa pieniä juonteita ja se toimii muutenkin suotuisasti ikääntymisen merkkejä vastaan. Seerumin päälle laitan kosteusvoiteen ja tämän päälle Essen värivoiteen

Välillä pohdin mikä rooli ruokavaliolla mahtaa olla ihon reaktioihin, mutta olen kuitenkin päätynyt siihen tulkintaan, että ihoni reaktiot ovat puhtaasti hormonaalisia. 

Olen käyttänyt tätä ihonhoitosettiä nyt parin kuukauden ajan ja voin ilokseni kertoa, että tällä hetkellä yhtään akuuttia tulehdusta ei ole päällä. Nyt odotellaan vain, että näpyistä jääneet punehtuneet jäljet vaalenevat ajan myötä. Niiden peittämiseen riittää hyvin Essen värivoide, joka on edelleen paras ikinä kokeilemani. Siinä on myös spf30, joten se suojaa auringolta. Uskon auringonkin osaltaan auttavan ihon hyvänä pysymisessä. Iho tulee kuitenkin ehdottomasti muistaa suojata, auringon vaarat eivät liene epäselvät kenellekään.

Mikäli olet kaltaiseni aikuinen nainen ja kärsit ikävistä näpyistä, suosittelen ehdottomasti Essen probioottista ihonhoitosarjaa. Sitä ennen on hyvä määritellä kosmetologin kanssa, mitkä tuotteet sopivat ihollesi parhaiten.

Suosikit