Marraskuun virkeysvinkitIsänpäivän iltapäivänä meillä on aamun huiske ja vilske laantunut levolliseksi oleiluksi, jossa perheen sankari lukee saamaansa kirjaa Max Seeckin kolmatta (taisi olla Haadeksen kutsu), esikoinen on nukahtanut sängylleen ja kuopus leikkii Project Mc-nukeilla. Minä istun kuvan nojatuolissa ja nautin kynttilöistä. Niin hyvä. Omalle isälle lauloimme tänään puhelimessa ja ensi viikolla näemme, joten ihan oman perheen kanssa hissuttelemme kotona.

Marraskuinen harmaus on saapunut, mutta oma mieleni on hyvä, vaikka pimeys vähän tuntuukin. Se ehkä kuitenkin hyvällä tavalla hidastaa ja saa minutkin torkkumaan, vaikka en ole koskaan oikein osannut nukkua päikkäreitä. Muistan, kun vuosi sitten olin superahdistunut, mutta nyt koen, että pimeys, eivätkä muutkaan asiat paina. Olen tästä tunteesta tosi kiitollinen.

Meillä on tänä vuonna ekaa kertaa kirkasvalolamppu käytössä ja ehkäpä sekin vaikuttaa siihen, että mieli pysyy valoisena. Pitkästä aikaa olen ottanut käteeni myös kirjan, jonka äärelle myös pysähtelen (Mia Kankimäki, Naiset joita ajattelen öisin). On kuitenkin myönnettävä, että on tosi hankala keskittyä lukemiseen. Tämä johtuu varmasti siitä, että elämä on mennyt siihen, että kännykästään lukee somejuttuja ja kaiken maailman uutisia pysähtymättä juttujen äärelle sen kummemmin. 

Lenkkeilystä olen myös pyrkinyt pitämään kiinni. En kuitenkaan liian ankarasti. Alkuviikko menee hyvin. Hölkkäilen parina kolmena iltana, sitten huomaan, että loppuviikosta homma hiipuu. Tosin viikonloppuisin on ollut muuta matalalentoa, joten ihan lötkötellessä ei ole mennyt. Kun nyt lähdin kehuskelemaan, niin lähdenkin tästä hiukan reippailemaan ja pohtimaan, mitä syömme illalla eli kaupan kautta pikku lenkki ja happipiristys.

Sokerinvähentäminen toimii myös. Olimme kaksi viikkoa herkkulakossa koko jengi (iskästä en ole ihan varma) ja se arjen napostelu saa rajoittua siihen viikonlopun karkkipäivään. Huomaa niin selkeästi niin itsessä kuin lapsissa sen, miten karkittomuus vaikuttaa positiivisesti jaksamiseen ja fiilikseen.

Jouluakin on jo vähän fiilistely, joten itse koen, että kaikki kivat jutut ovat nyt tervetulleita. Mistä tulee hyvä mieli, sitä kohti vain.

Miten sinä pysyt hyvissä fiiliksissä marraskuun pimeässä? Tsemppiä, tsemppiä, kohta on joulu!


Suosikit