Pienen huoneen valinnat ja työskentelypiste // Lundia


Meidän ekaluokkalaisen 7-vuotissynttäreitä on tänään vietetty serkkujen ollessa kylässä ja ajattelin juhlan kunniaksi vilauttaa hänen uutta huonettaan. Ajatuksena oli ja on, että entistä hyvää hyödynnettään ja kierrätetään muutenkin, mikäli mahdollista ja uutta ostetaan tarpeen mukaan. 

Lundia DIY -kirjahylly on käsialaani ja se on männynvärisestä tuunattu samalla kaavalla valkoiseksi kuin olkkarinkin kirjahyllyt. Täältä löydät tuunausvinkit, mikäli suunnittelet samaa. Lasten huoneet ovat melko pienet, joten työtason suhteen olin superiloinen siitä, että Lundialta löytyi erikseen ostettava ulkoneva taso, jonka ostimme*) työpisteeksi koululaiselle. Valkolakattu taso on 50 cm syvä ja se on juuri sopivasti mitoitettu läksy- ja taiteiluhommia varten. Erityisesti olen mielissäni ratkaisuista, joissa voi tarpeen mukaan yhdistää uutta ja vanhaa. Maalisävytkin sopivat yhteen, enkä minkä ainakaan erota niitä toisistaan, kun sitä vähän etukäteen jännitin.

Työtuolina kierrätetty Artek 69 -tuoli. Siinä pehmusteena valkoinen Shepherdin istuinalusta.

Sänky on FB-kirpparilta hankittu Muuramen Jolla. Ekaluokkalaiselle ei ihan ekana tule mieleen hankkia juniorisänkyä, mutta itse asiassa ajatus olikin erinomainen, koska täysimittainen (200 cm) sänky olisi vienyt turhaa seinätilaa, koska käyttäjäkin on vasta 125 cm. Näin ollen vanha klassikko sai passelin paikan meiltä. 

Mattona on edellisessä kodissa ihastuttanut värjäämätön, kierrätysmateriaalista kudottu 80x150 cm Saanan&Ollin Aitta, joka löysi paikkansa kuopuksen huoneesta. Turvallista, ekologista ja kaunista. Sänky on helppo pedata, kun päiväpeitto saa olla jalkopäässä vuodevaatteiden ollessa kauniita. Tilasin nämä Familonin pussilakanat täältä hyvällä alella (nyt -40%).  

Ekaluokkalainen nappasi koristetyynyiksi hauskat pilven ja sateenkaaren. Niin eikä jätskinkään ohi päästy. Pupu-taulun löysin Vepsäläisestä, se on Milk-merkin printti. Mahtaisiko juliste olla loppu, kun en löydä sille linkkiä.

Leikkitilaa jää huoneeseen ikkunan alle, jossa usein esillä Sylvanian Familiesit, Barbi- ja nukkeleikit. Brion hellallakin keitellään joskus keittoja. Usein uunissa myös nukkuu joku pehmo, vähän niinkuin omassa pesässään. Awww.

*) Postaus yhteistyössä Lundian kanssa 

 

Suosikit