Terveiset uudesta kodista

Heippa vanhan kodin parvekkeeltaViikko sitten suljimme entisen kotimme ovet ja lähetin muuttokuorman uutta kohti ja täällä sitä ollaan! Voisin mennä lukuisiin detaljeihin siitä, mikä stressipiikki muutto on, mutta ehkäpä jätän sen vähemmälle (tästä on muuten tutkimus) ja katson positiivisen kautta ja totean, että huh, me selvisimme! Purkaminen on sitten toinen tarina... Korvapuustit on kuitenkin uuden kodin uudessa uunissa paistettu, joten sinne toisille muuttoahdistuneille asiat-kyllä-järjestyvät -tsemppi tuokoon helpotusta.


Tässä vasta muuttolaatikot, banaaniboxeja vielä lähes samanverran ja paaaaaljon muuta.

Sen verran kuitenkin palaan tuohon muuttopäivään, että olen tosi kiitollinen siitä, että otimme muuttofirman, sillä itse osasin muuttoaamuna pyöriä vain ympyrää, kun ne viimeiset ripin rapit vielä roikkuivat yhä pakkaamatta. Tässä kohtaahan tein sen loistoratkaisun viedä lähes kaikki henkarit roskikseen, kuten Instastoriesin muuttokuiskaajassa raportoin @riikka_hei. :D Onnistuin myös tekemään syvän haavan peukun ja etusormen väliin siirtäessäni astianpesukonetta, joten käsi verta voimakkaasti vuotaen ja talouspaperia puristaen pystyin jotakuinkin vain luuttuamaan verilammikoita perästäni. Häshtäg laastarit_pakattu_tietenkin.

Opiskelijamuutot in action

Lueskelin ennen muuttofirman palkkaamista juttuja eri palstoilta ja kilpailutin firmoja. Näistä keskusteluista löytyy kyllä kaikenlaista kommenttia, eikä se voi olla vaikuttamatta valintaan. Kyselin myös omasta someyhteisöstäni suosituksia.

Opiskelijamuutot oli edullisin, mutta punnitsin valinnassa niin nettikommentteja kuin veloituksen aloittamista jo varikolta lähtiessä. Toisaalta ne, jotka aloittavat veloituksen kohteessa, tuntitaksakin oli sen mukainen. Reittioppaan mukaan matkaan menisi parisenkymmentä minuuttia, jota pidin ihan kohtuullisena Helsingin keskustaan tultaessa. Sain vielä hyvältä kaverilta positiivisen kokemuksen Opiskelijamuutoista sekä heidän tekemänsä tarjous päihitti kilpailijat. Saimme myös pienen alennuksen bloginäkyvyyttä varten. 

Vettä satoi muuttoaamuna ja mies puomitti kadunvarren parilla mustalla säkillä, nämä luultavasti täynnä minun vaatteita. Hah, mutta muovi onneksi suojasi Samujin ulsteriani. Opiskelijamuuttojen jengi - kolme kundia - saapuivat sovitusti ja homma saattoi alkaa. Muuttajat tosiaan ovat opiskelijoita, nämäkin miehet ovat suuntaamassa akateemiseen opinahjoon.

Olimme kantaneet muuttolaatikot valmiiksi jo alas. Asunnossa odottivat huonekalut, banaanilaatikot, kodinkoneet ja se kaikki määrittelemätön muu. Huomasin hyvin pian, että minun on hyvä vain pysyä pois tieltä. Mies bodasi mukana ja homma rullasi. 

Pelkäsin, että meidän tavarat eivät mahdu kuorma-autoon, sillä sitä kamaa vaan riitti. Ennen kuin ehdin heittää roskiin muita tavaroita, Opiskelijamuuttojen tyypit kuitenkin rauhallisesti totesivat, että kyllä ne mahtuu. He olivat ilokseni oikeassa, mutta on sanottava heidän edukseen, että tämä vaati jo osaamista. Auto oli aivan ääriään myöden täynnä, kun muuttoauto lähti uutta osoitetta kohti. 

Muutto sujui ammattilaisilta noin neljässä tunnissa kotien välillä ollen kilometri. Kaikki sujui hyvin. Voin antaa lämpimät suositukset omalta osaltani näille kundeille, he eivät pitäneet turhia taukoja, eikä mikään mennyt rikki ja muutto eteni odotustemme mukaan. 

Muuttolaatikot noudettiin sovitusti viikon lopulla ja se toi mukavan tsemppauksen saada kamaa tyhjennettyä kaappeihin. Häshtäg vikaa_laatikkoa_purkamassa, kun puhelin soi, että kymmenen minsan päästä ollaan siellä.


Nyt vielä vajaa viikko töitä ja tavaroiden laittamista paikoilleen. Karsimista saa tehdä vielä täälläkin päässä, mutta se ei ole niin aikaan sidottua. Uusi sohvakin on jo tilattu ja uudelta parvekkeelta ihmetellään rakennuskurkea, mutta sinnekin paistaa aurinko! It's all good!


*) Palvelusta saatu alennusta bloginäkyvyyteen.
 
     

Suosikit