Koululaisen vuoderatkaisut


Koti on saanut hetken hengähtää, kun olemme olleet reissussa, mutta pikku hiljaa asioita edistetään. Olohuone alkaa olla selvä. Sohva on tilattu! Samaan syssyyn tulee vielä uusi nojatuoli ja rahi, jota saa liikuteltua sohvan yhteydestä myös nojatuolin yhteyteen. Palataan näihin myöhemmin syksyllä, kun saamme ne kotiin saakka.

Nyt hieman (lue: paljon) mietintää vaatii erityisesti esikoisen vuoderatkaisu. 10-vuotias esiteini toivoo parvisänkyä. Olemme kartoittaneet eri vaihtoehtoja ja näissä tilanne on se, että joko ratkaisut ovat liian isoja möhkäleitä tai sitten ne, jotka olisivat aivan ihania, ovat tässä kohtaa kukkarolle kenties liian kovia vaihtoehtoja, kun tarkoituksena on uusia lähes kaikki kotimme huonekalut. En silti ole valmis luovuttamaan näistä ihanuuksistakaan. Käytettyjä olen myös katsellut, mutta sopivia ei ole löytynyt kohdalle.

Yhtä lailla yritän tarjotella koululaiselle myös matalampaa petivaihtoehtoa a.k.a ihan perussänkyä, eikä hän sitäkään ole täysin tyrmännyt, mutta parvi olisi hänen haaveensa. Haasteena tässä on se, ettemme juuri pääse edistämään hänen huoneensa sisustusta ennen kuin tiedämme mihin sänky asettuu. Artekin String-työpiste vaatii ruuvauksen seinään kiinni, niin sekin saa huilata lattialla siihen saakka, kunnes sänky on löytynyt. Vinkata saa!

Kuva: IKEA.fi
  
Ikean Stuva. Tämän sinänsä ihan ookoon yksilön kaappiratkaisut ovat haasteelliset. Tämän korkeus on 182 cm, leveys 207 cm. Päätyratkaisu on haasteellinen, kun ikkuna tulee vastaan tai jos toiselle seinälle laitetaan, niin seinä on sielläkin edessä. Ikkunan eteen jäisi tilaa, jos emme valitsisi kaapin ovia päätyyn. Tämän sinänsä edukkaan parvisängyn hinnassa kannattaa huomioida myös se, että yhtään hyllylevyä ei sisälly perushintaan eli kaappien ja laatikostojen rakentaminen nostaa hintaa helposti.

Kuva: Muurame.fi

Kävimme Vepsäläisessä tsekkaamassa Muuramen Jungmanni parvisängyn. Teini itse ihastui tähän täysin. Ongelma on vain se, että tässä ei riitä tuon alatilan korkeus. Parvisänkyyn kuuluva pieni työtila on niin matalalla, että se vaatisi kaverikseen jakkaran. Tämä on mielestäni kuitenkin pienemmälle lapselle suunniteltu. Verhoratkaisu miellytti teiniä myös. Eli ajatus siitä, että parvisängyn alla voisi hengailla, on se, mitä haetaan. Tämän korkeus 150,2 cm, leveys 208 cm.

Kuva: Ava Room FB


Ava Roomin parvisänky sopisi mittojensa puolesta täydellisesti huoneeseen. Tämä ei olisi liian suuri tilaan nähden. Se on myös tietysti tosi kaunis. Tämä ei olisi liian korkea, kun miettii turvallisuutta. Alapuolellakaan ei tietysti ole kovin paljon korkeutta, mutta ehkä riittävästi kuitenkin. Emme ole nähteet tätä missään, joten emme ole päässeet testaamaan. Parven alla ei ole yhtään hyllyä, eikä työtasoa, joten nämä vaatisivat myös lisäpanostusta. Mitat ovat 165 cm korkeus ja 204,4 cm leveys.
 
Kuva: Lundia.fi

Lundian Lofty parvisänky on hyvin kaunis. Tässä miellyttää designin lisäksi ilmavuus. Toki tänkin täytyy pohtia ne sängynalusratkaisut. Tämän korkeus on 180 cm, leveys 209,5 cm. Teiniä tässä arvelutti hiukan, onko kuitenkin vähän korkea, kun olemme nähneet tämän vain kuvissa.  

Matala Lofty -sänky on kuitenkin sellainen, jota hän on ihan vakavissaan harkinnut, joten jos luovummekin parvihaaveesta, niin ei ainakaan jäisi tämä sänky yhtään huonommaksi vaihtoehdoksi ja mikä parasta, siitä voisi halutessaan tehdä myös parvisängyn myöhemmin. 

Lofty-sänky, kuva: lundia.fi
  


Uskon, että käymme läpi vielä myös näitä muita vuoderatkaisuja ja itsehän valitsisin huoneeseen matalan vuoteen parvisängyn sijaan, mutta koska huoneen asukki on 10-vuotias koululainen, ratkaisu ei ole yksistään minun.

Veikkaan, että jonkin verran venyy vielä tämä ratkaisu. Habitare syyskuun alussa uskoakseni voisi myös antaa hyviä vinkkejä, saapa nähdä jaksammeko odottaa sinne saakka. Ehkä kurkkailen vielä Asuntomessujen ratkaisuja.

Vieläkö olisi muita vaihtoehtoja? 


Suosikit