Ole hyvä kasvoillesi / Lempeä ja liftaava kasvohieronta Essen probioottisilla voiteillaOtin käteeni tämän oppaan, jonka olen saanut jo varmastikin ainakin reilu vuosi sitten, mutta onneksi ei ole myöhäistä välittää niitä oivalluksia, joita tämä kaunis kirja tarjoaa.

Luonnonkaunis ja terve iho -kirjan on kirjoittanut rintasyövän sairastanut nainen, Karin Björkegren Jonas, joka kertoo matkastaan, kuitenkin enemmän siitä, miten ihon saa hehkumaan luonnollisin menetelmin.

Kaikki näkyy ihossamme, iho heijastaa sisintämme. 

Kirjassa on helposti toteutettavia vinkkejä parempaan oloon, kuten sängyn reunalla roikkuminen. Selkä ja niska rentoutuvat ja asennolla on paljon hyviä vaikutuksia koko keholle. Myös Heli Laaksonen on runoillut, että kun katselee maailmaaa pää alaspäin, se on hiukka hianon näköst! Tähän taisi liittyä myös parin kuaharin nauttimista.

Kirjassa on myös erilaisia venytyksiä, ihonhoitovinkkejä ja reseptejä naamioihin ja kuorintoihin, joista moni valmistuu jo kuivakaapista ja jääkaapista löytyvillä tuotteilla. Vinkit liittyvät myös omaan hyvinvointiin, sil se, miten voit, näkyy myös ihossasi.Minä käytän Esseä ihonhoidossa ja kesällä ostin Essen probioottisen seerumin, joka on tähän mennessä ihan paras seerumi, mikä minulla on ollut käytössä. Seerumin teho perustuu ihon tasapainotilan palauttamiseen ja sopii tuoteselosteen mukaan erityisesti stressaantuneelle iholle. Yksi millilitra seerumia sisältää yli miljardi elävää probioottimikrobia.

Probioottimikrobit aktivoituvat tullessaan kosketuksiin iholla olevan kosteuden kanssa, jonka jälkeen ne alkavat hommiin ja korjaamaan ihon suojabarriääriä tehden ihosta kiinteämmän, täyteläisemmän ja kimmoisamman. Great job, thanks!

Seerumia tulee käyttää vain Esse kasvovoiteen kanssa ja minulla on ollut käytössä Defence Moisturiser +. 41-vuotias - au naturel - ihoni näytti tänä aamuna tältä.
En varmasti saanut kuvaan sitä hehkua mikä syntyy, kun tein kirjasta kasvohieronnan seerumilla ja kasvovoiteella. Mitään ihoa siloittavia filttereitä ei kasvoissa ole, se on ihan rehellinen selfieräpsy. Tein myös kasvojoogan, joka meni kyllä ihan hekotteluksi miehen katsoessa minua huolestuneena, kun tein iii-oooo -äännettä ja kalansuuta. Aaettä, vieläkin naurattaa, mutta se toisaalta tekee vain hyvää. 


Ihoni on muuttunut Esse-sarjan käyttämisen jälkeen varmasti monin tavoin, mutta ainakin siten, että suu- ja leukapielissäni vaikuttaneet kipeät, tulehtuneet, hormonaaliset näpyt ovat aikapäiviä sitten häipyneet, ja myös niiden jättämät arvet ovat vaalenneet. Iho voi kaikin tavoin hyvin, vai miltä näyttää?

Kasvovoiteessa on Devil's Claw -nimisen (apua mikä nimi?) kasvin uutetta, jota on käytetty moduloimaan ihon sisältämää tulehdusvastetta. Ehkäpä tätä on kiittäminen siitä, että kipeät hormoninäpyt ovat kaikonneet. Voiteen sisältämät prebiootit ja probiootit parantavat ihon suojabarriääriä vahvistamalla ihosolujen välisten liitosten muodostumista. Kigelia-uute puolestaan kiinteyttää ihoa. 


Se miten elät, vaikuttaa ihoosi. 

Se, että on löytänyt itselleen sopivan ihonhoitosarjan, on tietysti ihan mahtavaa. Mikään voide ei kuitenkaan pysty itsessään tekemään erityisiä taikatemppuja, jos itse et pidä huolta itsestäsi. Itselleni paras oppi on tässä matkan varrella ollut armollisuus. Se, että on ihan ookoo, jos ei ehdi tai tykkää käydä salilla, niin ei ole mikään pakko käydä. Jos tykkää joogata, voi tehdä sitä ja sekin on ookoo, jos ei joka ilta jaksa. Tämä on tällaiselle mustavalkoiselle tyypille aikamoista opettelua.

Kirjassa on muuten yksi aika hauska tietoisku, erityisesti sokeritonta syyskuuta viettäville. Venytellessä, käsien ilmaan nostaminen eli kainalokuoppien tuuletttaminen vähentää makeanhimoa! Yessss! Jatkoon!
   

*) Kirja saatu 

Suosikit