Lämmittelykierroksella joulumarkkinoilla 
 Kyllä on niin ihania ihan kaikki näiden joulumarkkinoiden lahjaidikset! Vaan arvatkaapa, miltä näyttää joulupukin kontin varastosaldot eteläisessä Helsingissä? No muutamaa kirjapaguttia lukuunottamatta nollaa kuulkaa näyttää, pohja paistaa lahjasäkissä. Siis voi fak määän! Mä arvasin, että viime tippaanhan kaikki jää. Nyt joku miettii, että mitä se siellä vollaa, kun eihän vielä ole viime tippa. No ei ole, ei, mutku oikeastaan on.

Ensi viikonloppuna on menoja, seuraavana viikonloppuna Tallinnaa ja kuuluisat ikuisten ystävien pikkarit, joten siinäpä sekin peliaika lahjapajatsossa on jo näin etukäteen pelattu pois. Näin ollen nyt on aika lailla viime tippa

Vaan olen kyllä nauttinut lahjojen katselukierroksesta moneen otteeseen ja sitä ei sovi väheksyä, sillä monta ajatusta on taatusti jäänyt hautumaan. Jospa ne realisoituisivat paketeiksi asti - toivotaan näin!

Crazy lady with a caffeine oveload? Hell no! She's just well equipped for some serious X-mas shopping!

Ihmisiä on samoilla asioilla liikkeellä ja jos ei ole varautunut, sitä helposti herkempi uuvahtaa ja luovuttaa aivan liian aikaisin. Sääntö numero yksi: Nesteytys. Ei saa olla liikkeellä ilman eväitä. Toiset ehkä piipahtavat Tuomaan markkinoilla pikkuglögeillä, toiset luottavat kofeiinin voimaan.

Lifefactory tietää tämän ja lähetti joululahjaksi meitsille uuden, pirteän, kahvimukin, varsinaisen café granden, jonka voima on jo testattu tositoimissa. Silloin kun ollaan tosimielessä jouluostoskatselmuksissa - ja etenkin silloin, kun ollaan itse teossa, ei kahviloissa ehdi lonkkaansa leputtaa. 

Silloin. Tarvitaan. Innovaatiota. 

Latasin kotona Bialetin täyteen putputtamaan kuumaa espressoa ja vaahdotin maidotkin messiin. Surrrrrrr, pullon korkki kiinni ja matkaan! Matka kaupungin ytimeen kävi kirpeässä pakkasessa ja muutamat hörpyt nappasin jo fiilistelymielessä ekoissa liikennevaloissa. Kahvi höyrysi kauniisti ja oli ihanan lämmintä. Seuraavat naukut nappasin kiertelyn lomassa ja kahvi oli yhä lämmintä. Tästä tulee hyvä, tiesin sen.


Kiertelin joulumarkkinoilla hyvissä fiiliksissä, reippain mielin, huokailin kaiken kauneutta, enkä päässyt kyyneleittä Aleksanterinkadulta kuuluvien joululaulujen ohi. Joulu on vaan niin ihku!


*) Lifefactoryn pullo saatu maahantuojalta.

Suosikit