TY - Beanie Boos - joko teiltä löytyy?

Meet: Ruby, Safari, Magic ja Grapes


Meiltä nimittäin löytyy. Tuliaisina Berliinistä. Tytöt saivat itse valita ja isosisko osti vielä omilla rahoillaan itselleen ja siskolleen tuplat, vaikka iskä siinä vaiheessa otti jo pulttia (huom! ei äiti). Sittemmin olen oppinut, että nämä isosilmäiset pehmot ovat nyt se juttu leluhyllyssä.  Näitä on siis about satoja erilaisia - tai ainakin se sata, jos KaDeWen valikoimaa noin silmällä arvioin. Jokaiselle on oma nimensä ja jopa syntymäpäivä - tietysti

Muistan omasta lapsuudesta 80-luvun alkupuoliskolta saman huuman koskien Monchhichi-apinoita (noinko se oikeasti kirjoitetaan??) ja näissähän oli myös vaikka miten montaa erilaista, joilla oli jos jonkinlaista nuttua ja jotka olivat toinen toistaan ihanampia. Muistan, miten ihailin sitä hääpariskuntaa. jota en tietystikään saanut omakseni. Viisaat vanhemmat. Näitähän saa nykyään kaupoista (joo, meiltä löytyy ihan tuorekin versio, taitaa mummolan aitassa olla ne lapsuudenaikaiset).

Eräs ihanuus on jäänyt erityisesti mieleen. Ystäväni kanssa olimme toivoneet Red Fragglea - muistaako kukaan sitä greisiä punatukkaista sammakkoa Muppeteista? Kurkkaa kuva muistinvirkistykseksi täältä. Vanhempani eivät yleensä lähteneet mukaan näihin, vaan minulla oli muita kontakteja, jotka ymmärsivät, miten tärkeästä asia on kysymys. Kiltti Eila-täti, joka asusti siskonsa kanssa isoa taloa, ymmärsi tämän yskän. Bless her soul. Hän oli ostanut minulle ja bestikselleni nämä ihanuudet joulupukin konttiin ja voi pojat, että me etsittiin niitä Eila-tädin kammarista ennen joulua. En muista löysimmekö me juuri ne sieltä vaatekomeron ylähyllyltä vai muuten vain salamyhkäisiä joulupapereilla peitettyjä paketteja. Pukkihan sitten toi nämä ihanuudet ja me pidimme Fraggleille jopa kastejuhlat - allekirjoittanut toimi pastorina viininpunainen pyyhe harteilla albana. Oi niitä aikoja, meillä oli hieno lapsuus.  

Usein tulee ajateltua, että ei hemmetti, meillä on pehmoleluja joka paikka täynnä. Se on myös ihan totta. Vintiltä haetaan ja sinne viedään, koska muuten ei mahdu. Mies laski kerran, että pehmolelujen määrä lähenteli seitsemääkymmentä. Monta kertaa olen ollut heivaamassa suurta joukkoa milloin mihinkin, mutta lapset rakastavat ihan joka ikistä näistä, myös sitä valkoista karhua, josta tulee mieleen jäätelö - ja kummisetä. ♥ Kuka sitä voisi antaa pois? Ei kukaan.

Eskarilainen nukkuu pupu ja tämä parivaljakko kainalossa, kuopus sanoo päivittäin, että pinkki apina on KaDeWesta. Ei siis todellakaan mikä tahansa random lelu, jonka saa vaikka Lekmeriltä*). Se on ihan eri, kun sen on kantanut Berliinistä. Ootteko samaa mieltä? 

Onko siellä joku villitys menossa?

*) Sis. Lekmer-mainoslinkkiSuosikit