sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Huolta, huvia, paljon haleja ja sitä LUNTA!

Kaupunkilaisperheen vai sanoisinko - Karvakaulusten talven viettoa - takkiksella a.k.a. takapihalla

Se arki ei sitten tullutkaan ihan niinkuin arvelin. Olisin mieluusti lusinut tavallisen työviikon aamuheräilyjen kera, vaan ei. Heräilyjä kyllä tuli, moneen kertaan yöllä - sairaanhoitajan ominaisuudessa. Nimittäin loppiaisena kuopukselle pomppasi kuume korkeaksi kesken leikkien, ja se vei viikon mittaan parille terveyskeskuslääkärille ja lopulta Lastenklinikan asiakkaaksi. Kovasti on päivitelty Lastenklinikan kuntoa, eikä minulla ole muuta lisäämistä kuin se, että jo nyt on perhana. En keksi, mikä voi olla tärkeämpää. 

Kuopuksella oli joulunalusviikolla viimeksi samankaltainen kuumepiikki, joka kesti tuolloinkin lähes viikon. Tämä kuumeilu päättyi torstai-iltana koko kehoon leviäviin näppyihin, joita paineilin hysteerisenä selvittääkseni aivokalvontulehduksen tai vauvarokon etymologiaa. Näpyt ovat yhä läsnä, mutta hiukan haaleampana. Onko siellä lääkäreitä? Tänään sitten ulkoiltiin viimassa ja nythän se nenä taas valuu. What do you know.. Huomenna olemme vielä menossa verikokeisiin, joten mahdolliset uudet pöpöt näkyvät siinä sitten samaan rahaan. Huokaus.Snadistadissa timantein viisivuotias skeitillä

Viikonloppuun mahtui esikoiselle parit kaverisynttärit, tylliä ja viisivuotiaan pohdintoja, jotka viime aikoina ovat olleet melkoisen rankkoja pienen tytön kannettavaksi. Moraalin kehittymisen teorioita on luettu vanhempienkin toimesta. Huokaus tähänkin.

Arjelle uusi yritys huomenna. Katsotaan päästäänkö sisään päiväkotiin vai käännytetäänkö ovella mysteerinäppyjen vuoksi. To be continued...
  

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ette ole syönyt antibiootteja, meillä tytön sulfa-allergia nosti ihon täplille.

Riikka kirjoitti...

Ei antibiootteja. Diagnoosi oli määrittelemätön kuume ja ilmeisesti jokin sitkeä virus.

Kiitos sinulle vinkkauksesta, että antibiooteistakin voi tulla näpyt.

Anonyymi kirjoitti...

virukset ovat meillä tulleet ulos joskus näppylöinä.. ja kun on alentunut vastustuskyky sairaana, niin vaikka muuten ei olisikaan allergiaa, niin joku ruoka-aine voi aiheuttaa flunssan aikana ihoreaktion. Näin meillä on käynyt mansikan ja kalan kanssa, vaikka nk.terveenä näitä syökin, mutta molemmat ovat aiheuttaneet voimakkaita "lehahduksia" ja näppylöitä, kun on ollut kipeänä. Sekavasti kirjoitettu, mutta toivottavasti löysit ydinviestin :-)

Riikka kirjoitti...

Kiitos, löysin ydinviestin ihan ongelmitta. Luin itsekin jostain, että kovan kuumeen jälkeen voi tulla näppyjä, ja ne johtuvat jostain viruksesta.

Meillä ei ole tullut allergisia oireita, ns. lehahduksia, mutta hyvä tietää, että kipeänä voi altistua jollekin ruoka-aineelle herkemmin.

Tätä se lausumani tiesi, kun lääkäreitä kuulutin, heti on monessa asiassa viisaampi- kiitos kommenttienne! <3

*Laura* kirjoitti...

Paranemisia pienelle!

Onneksi se uusi lastensairaala on sentään tulossa, mutta on kumma että sitä varten tarvitaan kymmeniä miljoonia yksityisiä lahjoituksia. :/

Oliko sullakin karvakaulus? :) Ihanat nuo tyttöjen haalarit! :)

Riikka kirjoitti...

Laura, kiitos. Toivotaan todella, että pöpöt jättää rauhaan.

Minulla ei ollut karvakaulusta. Byää. Miehen takki muuten on Busstopista tilattu ja äitikin haaveilee yhdestä karvakauluksesta sieltä, mutta saapa nähdä tuleeko vielä yksi karvakaulus perheeseen vai jääkö haaveeksi. :)

Tytti kirjoitti...

Voi kurjuus. Arki on ihan jees silloin kun se sujuu. Ja jos saa nukkua.
Tsempit!

Riikka kirjoitti...

Tytti, aamen. :) Mukavaa arkea teillekin, ja ihan kaikille!