Valaisevia valaisinajatuksia

Kirjoittelen parvekkeelta kynttilän hämystä. Vielä hetken ennen kuin tulee pimeä. Niin se vaan kesä oli ja meni. Arki alkoi reilu viikko sitten ja yksi työkeikkakin on heitetty.

Meillä heinäkuu meni muuton keskellä. Perinteinen aurinkouintiloma vietettiin jälleen Kyproksella ja nyt ekaa kertaa - johtuen ehkä poikkeuksellisen mahtavasta Suomen kesästä - ajattelin, että ensi vuonna keksitään tähän jotain muuta. Lapsetkin alkavat olla jo niin isoja, että muutakin kuin biitsiä ja aurinkoa on mahdollista harkita.

Koulu alkoi reilu viikko sitten ja meilläkin on nyt vain koululaisia. Miten... 

Koti valmistuu vähitellen ja nyt odotellaan sohvaa ja sänkyjä saapuviksi tulevalla viikolla. Jännää.

Mietintämyssyssä on meidän olkkarin valaisu, sillä katossa on kolme eri lamppupistettä. Yksikään ei ole keskellä huonetta. Kaksi lähempänä sohvaa, yksi toisella puolella tv-tason lähellä. Erikoista. Nyt lähdemme siitä, että haetaan sitä yhtä valaisinta, joka voisi palvella parhaiten. Sellainenhan on jo löytynyt, mutta ei vielä meidän katossa.

Lundia Halo


Lundian Halon ottaisi heti. Se olisi varmasti sellainen varma valinta. Kaunis, klassinen, kotimainen. Nyt olkkarissa valoa antaa kirjahyllystä Hulluilta päiviltä napattu Iittalan Lantern, mutta iltojen pimetessä tarvitaan myös kattoon oma.

Esikoisen huoneessa on edelleen Vitan artisokka vai onko se sittenkin käpy ja se palvelee hyvin siellä. Uutta valaisinta ei tule kuin ehkä seinälle. Ekaluokkalaisen huoneeseen suosikki on andbrosin Model 1. Seinävalaisin meillä onkin heiltä jo aikaisemmin, mutta se siirtyy esikoisen huoneeseen. Se oli meillä makkarissa entisessä kodissa. Tsekkaa täältä. Muita kivoja voisi olla Muuton Grain tai Ambit. Uskon kuitenkin, että haluaisin juuri andbrosin valaisimen.

Andbros Model 1


Valaisinasiatkin siis ihan selvillä. Täytyy vaan pohtia toteutus. Se on aina näissä se haasteellisempi vaihe, mutta haaveistakin täytyy joskus tehdä totta. 

Uusi viikko starttaa aamulla, joten kone kiinni, pää tyynyyn ja levollisia unia.

Suosikit