perjantai 4. toukokuuta 2018

Esiteinin ihonhoidon tärkeät rutiinitOn squisheja, shufflausta ja flossausta. Näitä ei minun nuoruus tuntenut, haasteellista on näin vanhempanakin tajuta. Meillä oli twisti, jota sitäkin osasi vain ne taitavimmat tytöt. Jotain yhteistä tähän päivään on kuitenkin ja ne on ne ihanat meikki- ja voidejutut.
  
Aina on keskusteltu siitä, minkä ikäisenä voi alkaa meikkaamaan, mutta ei niinkään minkä ikäisenä voi alkaa hoitamaan ihoaan. Lasten ihonhoito usein alkaa jo vauvana, erityisesti jos kyseessä on hoitoa kaipaava iho esim. atopia. Esikoisella atooppinen ihottuma puhkesi hänen ollessaan kolme ja lääkärin määräyksestä käytimme vuoden ajan erilaisia kortisonivoiteita, eivätkä ne auttaneet. Meillä ihon pelasti tervapihkasalva ja puhdas sheavoide. Näillä kahdella tehovoiteella taltutimme todella pahaksi äityneen atooppisen ihottuman. Siitä voi lukea lisää täältä

Nyt neidin ollessa kymmenen, häntä on alkanut kiinnostelemaan meikki- ja ihonhoitojutut. Meikkien suhteen käytössä on värillinen huulirasva, vaalea luomiväri ja poskipuna. Look on tyttömäisen raikas - ja näin on hyvä. Meikkiäkään ei tarvitse laittaa joka päivä, joten varsinaisesta meikkaamisesta ei vielä puhuta.  Muistan omat isosiskon meikkivoiteen lainaamiset ja matkan tässä lookissa bussissa kaupunkiin, kun eräs siskon ystävä kommentoi, että oot tainnu laittaa meikkivoidetta. Oh dear.Ihan ensimmäinen ihonhoitotuote tuli lapselle käyttöön jo viime kesänä. Monissa perheissä teinien ihonhoito alkaa deodorantilla, sillä apokriiniset hikirauhaset heräävät vähitellen ja siitä alkaa kainalopesuista ja dödön käyttämisestä muistuttaminen. Meillä on ollut selvää, että luonnonkosmetiikan arsenaalista on löydyttävä se tuote, joka ohuelle ja herkälle kainalon iholle laitetaan. Nyt on käytössä Madaran alumiiniton, herkän ihon dödö. 

On ollut aika suloista seurata, miten sitoutuneena hän iltaisin puhdistaa kasvonsa misellivedellä. Sitä seuraa kevyt, mutta kosteuttava kosteusvoide, joka sopii muuten yhtä hyvin myös pojille, jos kasvojen iho kaipaa kosteutta. Esiteinin iholla on pientä näppyä, joka on osaksi ehkä kuivan ihon, osaksi heräävien hormonien aiheuttamaa, näihin toivon apua näiden tuotteiden säännöllisestä käytöstä.

Aamuisin neiti herättää itsensä suihkimalla rauhoittavaa, herkälle iholle sopivaa nokkossuihketta kasvoilleen. Tätä ei tarvitse pyyhkiä kasvoilta pois ja nokkossuihke on nimensä vastaisesti tosi hellävarainen ja raikas.  Tämä sama tuote on ollut itsellänikin aikaisemmin käytössä.

Suosittelen kiinnittämään huomiota myös vanulappuihin. Ostan lapselle luomulaatuisia vanulappuja, sillä en näe järkeä hoitaa ihoa luonnonmukaisilla tuotteilla ja sen jälkeen pyyhkiä ihoon kemikaaleja vanulapuista. Siispä satsaan näihin. Luomulappuja on nykyään saatavilla monestakin paikasta. 

Pidän tärkeänä sitä, että iholle laitettavat tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa. Onneksi tuotteet ovat myös teinin mieleen, ettei tästä asiasta tarvitse neuvotella. :D 
 

Mádaran tuotteet on saatu testiin. 
 2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kemikaaleja se luonnonkosmetiikkakin sisältää. Ihmisillä on joku harha, että esimerkiksi luontaishoidot tai lunnnon lääketiede olisi turvallista, koska siinä on se "luonto". Aivan näin yksinkertaista se ei ole.

Itse pilasin ihoni nuorena liiallisella puunaamisella ja hoidolla.

OP

Riikka kirjoitti...

Hei OP,

kiitos kommentistasi, luonnonkosmetiikkakin sisältää kemikaaleja kyllä, itse viittasin - hiukan huolettomasti - synteettisiin kemikaaleihin. Kuten sanot, asia ei ole täysin yksinkertaista luonnonkosmetiikan käytössäkään. Vaikka herkistymistä tietylle ainesosalle voi tapahtua niin luonnon- kuin synteettisen kosmetiikan osalta, niin luonnonkosmetiikkaa suosii myös ja ehkä erityisestikin herkkäihoiset, koska siitä on karsittu pois vahvat säilöntäaineet, voimakkaat synteettiset tuoksut, väri- täyte- ja lisäaineet.

Kosmetiikan käytössä on kysymys kuitenkin valinnoista ja meille tärkeää on se, mitä ihon läpi suodattuu verenkiertoon. Myös ympäristöasiat vaikuttavat luonnonkosmetiikan suosimiseen.

Ihonhoito on jatkuva prosessi ja mahdollisia haasteita kannattaa hoidattaa ammattilaisilla, joka osaa vinkata juuri omalle iholle sopivat ihonhoitotuotteet.

Aurinkoista oloa OP!