tiistai 20. maaliskuuta 2018

Pelasta maailma muovilta palashampoo kerrallaanSiis nyt oli vähän niinku, että nyt en ehkä kokeile tätä, mutta koska kannatan uusia mahdollisuuksia, niin kokeilin sittenkin.  Aiempi kokeilu jokunen vuosi sitten päättyi siihen yhteen kertaan. Siksi tämä snadi skeptisyys. 

Eka pesu Flown teepuuöljypalalla. Vaahtosi hyvin, mutta fiilis oli osin silti, että tuliko hyvin pestyä. Olisi pitänyt laittaa lisää saippuaa, mutta pelkäsin, että sitten se just vaan jää päähän.  

Saippuaa tulisi itse asiassa laittaa nimenomaan reilusti, jotta välttyisi tahmaisuudelta.

Huuhtelin saippuan päästä Flown Kanerva-hiushuuhteella ja silloin tuntui, että hiukset huuhtoutuivat puhtaiksi. Tämähän taitaa toimia, ajattelin. Tykkäsin siitä, että hiukset eivät jääneet narskuvan puhtaiksi, koska ne on silloin hankala harjata. Harjasin hiukset ja annoin niiden kuivua rauhassa. 

Mietin ennen nukkumaanmenoa, että hiukset ovat jotenkin napakammat, eivät siis mitkään peruslirut. Aamulla harjatessani hiukset, tunsin, että plääh, ne vaatisivat takaa vielä pesua. Hiukset eivät ole kuitenkaan juuresta likaisennäköiset, joten päädyn tekemään letin.  Illalla oli edessä uusi pesu.

Tämä toistui viidesti. Kuudesti. Seiskasti.

Kunnes oivalsin, että tämmöiset hiukset saa, kun palashampoolla pesee. Palashampoo tekee hiuksista kuitenkin käsiteltävämmät ja yllätyksekseni pesukertojen lisääntyessä, myös se lähmäisyys on nyt poissa! Monta totuttelupesua se vaati ja pesin välillä hiukset niin, että hieroin saippuaa vain käsiin - en suoraan päähän. Huuhtelin ensimmäiset pesukerrat hiukset hiushuuhteella ja se auttoi huuhtelemaan hiukset, mutta tuoksu ei ollut ihan lempisuosikkini. Välttämättä hiushuuhdetta ei edes tarvitse. Itse olen pessyt ilmankin. Viinietikka-vesiseosta voi käyttää myös.
  
Jännä oli, että eskarilaisen tukalle pala sopi välittömästi ja antoi pienen ohuelle tukalle vähän lisää pitoa, niin ponkkari pysyy hyvin.

Onneksi en luovuttanut omalla kohdallani, sillä nyt tykkään, enkä halua edes pestä millään muulla. Etenkin pakkasilla vaivannut, ärsyttävä sähköisyys on poissa. Palashampoo lähtee mukaani työmatkalle ja olen iloinen, että voin osaltani jättää ostamatta muovisen shampoopullon. Sitä paitsi tämä kestää ikuisuuden, eikä kukkarokaan kovasti kärsi. 

Äläkä luovuta ennen kuin olet pessyt sen 10 pesua. Vähempikin voi riittää, mutta hiusten saaminen irti kemikaaleista vie jonkun aikaa. Kurkkaa tästä video palashampoon käyttöön, niin pääset takuulla jujulle.

Mun kaapissa on vielä Flown Hamppu-Turve pala ja se tulee taatusti myös käyttöön.

Onko siellä palashampookäyttäjiä?


*Saippuat ja hiushuuhde saatuja


Ei kommentteja: