lauantai 3. maaliskuuta 2018

Hellyyttä hiuspohjalle ja itseäsi kohtaan


Valoisaa aamua Sinulle!

Tekstin takana tänä aamuna istuu erittäin kiitollinen ihminen. Takana on erittäin kohtuulliset, jollen sanoisi että ihan täydelliset yöunet. Unta osaa arvostaa erityisesti silloin, kun mieli on kuormittunut erilaisilla huolilla ja kroppa käy niin ylikierroksilla, että unelle ei ole sijaa. Se on kamalaa ja viikon jälkeen alkaa olo olla jo ihan toivoton. Suosittelen hyödyntämään kaikkia apuja, jotta saa takaisin unirytmistä, oli se sitten laventeli ja/tai lääkärin määräämä unilääke. Itselläni kenties ratkaisevinta - kaiken muun self-helpin ohella - oli katkaista tuskainen kierre  p u h u m a l l a  niistä asioista, jotka mieltä olivat pitkään kuormittaneet. Olen myös ikuisesti kiitollinen niille rakkailleni, jotka kuuntelevat. Siinä ei tarvita oikeastaan muuta, kuin korvia ja ehkä pari luottavaista sanaa, että kaikki järjestyy.

Unettomuudesta hiuspohjaan, keksisköhän tähän jonkun nasevan aasinsillan... Tiedäthän sen tunteen, kun kampaaja hieroo päänahkaasi hoitoaineen vaikuttaessa? Se on mielestäni ihan paras osuus kampaajalla käynnillä ja niiiiin rentouttavaa. Nyt voit tehdä hierontaa myös itse, sillä Frantsilalla*) on aivan super hiuspohjan hoitoöljy, joka on enemmän kuin parasta just nyt pakkasten kuivattaessa ihoa ja päänahkaa.


Hoitoöljyssä on rauhoittavia ja antimikrobisia yrttejä- ja turveuutoksia sekä eteerisiä öljyjä, jotka vahvistavat päänahan verenkiertoa. Öljyssä on mm. nokkosta, rosmariinia ja laventelia (rauhoittaa myös mieltä) sekä muita yrttejä, jotka tekevät öljystä aivan ihanan tuoksuisen. Käytän öljyä nyt pakkaskeleillä kerran viikossa ennen saunaa, jotta öljy saa vaikuttaa vähintään puolisen tuntia hiuspohjassa ja tehdä taikojaan. Naamiota voi pitää myös yön yli. Jos kärsin päänahan hilseilystä, kutinasta tai hiuksia on värikäsitelty, niin lämmin suositus (nyt tarjouksessa Ruohonjuuressa). Muista hiuspohjan lempeä hieronta, se tuntuu taivaalliselta.

Muita ihania uutuuksia Frantsilalta on mm. yrttisavinaamio*), joka on erittäin hellä, mutta samalla syväpuhdistava ja kirkastava. Tämä on vilahdellut useaan otteeseen saunaspaotoksissa instastoriessa @riikka_hei.

Nyt alkaa viikonloppu leppoisin fiiliksin, olkoon se sinulle just sellainen, kun sen haluaisit olevan!  


*) Saatu testiin
      

Ei kommentteja: