Syyslomavinkit lapsiperheelle Tallinnaan

Tere!

Viime viikonloppuna pohdittiin, mihin suuntaan lasten kanssa lähdemme ja kuten yleensäkin, minä teen päätökset niin myöhään kuin mahdollista. Tämä ei ole mikään strategia, enemmänkin elämä on -filosofiaa. Päädyimme loppuviikosta tilaamaan päiväreissun ja niinpä ostin meille biljetit lauantaille Megastariin, joka oli syyslomatarjouksen vuoksi lasten kanssa nyt erittäin kannattavaa, kun he matkasivat äidin siivellä.

Hyppäsimme aamusta 9 ratikkaan todetaksemme, ettei se enää mene Länsisatamaan. Vaihdoimme linjaan 7 ja pääsimme perille täpötäyteen terminaaliin. Vinkki! Tee lähtöselvitys etukäteen ja puhelimen printscreen-toiminnolla saat liput kätsästi kuviksi, jolloin kohteessakaan ei tarvitse säätää mobiiliyhteyksien kanssa, jos wifi ei toimikaan. Pip, pip, pip ja me pääsimme niin mutkattomasti kaikkien muiden check-in -säätöjen ohi käppäilemään suoraan laivaan. 

Beanie Boo -taivas


Otimme 10.30 lähdön ja ajatuksena oli hengata pitkä päivä perillä, sillä paluu takaisin oli 19.30. Tallinnaan päästyämme vettä ripotteli ihan reilulla kädellä ja tennarit eivät tästä kamalasti tykänneet. Tyttöjen ykkösstoive Kaubamajan leluosasto (5. kerros) täyttyi heti ja hengasimme Virukeskuksessa ihan rauhakseen.  Täältä meille muutti yksi uusi Beanie Boo, kuulemma iskän kaksoisolento, musta gorilla George. 4. kerroksessa toimii muuten myös lasten kampaamo-parturi, jos tuntuu, että arjessa se(kin) asia jää kiireen jalkoihin. Nimim. laita-hei-joku-pinni-tohon-otsikseen 
Seuraavaksi suuntasimme vanhaan kaupunkiin ja tälläkin kertaa jaksoin huokailla sen kauneutta, vaikka vettä ripsikin ja kalsea sää sai meidät haikailemaan takaisin sisätiloihin. Näin ollen poikkesimme Raatihuoneen torilta Fotomuuseumiin (Raekoja 4/6). Meidät hurmasi Meeli Küttimin valokuvanäyttely Urban Dogs - Tallinna Koerad. Samassa paikassa oli myös esillä pari muuta näyttelyä ja kurkkasimme kuopuksen kanssa myös melkoisen ahdistavaan, pimeään vankityrmään, jossa kuului kuiskauksia. Esikoinen oli viisas ja jätti sen väliin. Valokuvamuseo on keskiajalla toiminut vankityrmänä ja seikkailimme kapeita portaita pitkin - myös valoisampaan yläkertaan. Tämä lysti maksoi meiltä yhteensä 3e. 
Tunnettu seikka on se, että Tallinnassa on aivan ihania ravintoloita ja kahviloita. Me olimme lounasaikaan laivassa ja söimme siellä, joten Tallinnassa me nautimme kahviloista. Olin kyllä ajatellut, että menisimme myös ravintolaan ennen lähtöä, mutta koska sateinen sää piti meitä sisätiloissa, niin päätimme lähteä vielä ennen kotiinpaluuta ihan huikeaan paikkaan, jota suosittelen ehdottomasti myös toisille Tallinnassa piipahtajille. 

Energia avastuskeskus eli Energian oivalluskeskus (Pöhja pst 29 - satamasta noin vartin kävely) oli ihan napakymppi! Tänne Tallinnan Heurekaan kannattaa ehdottomasti varata aikaa ainakin reilu tunti, mieluusti kaksi, jos haluaa tutustua rauhassa kaikkiin interaktiivisiin juttuihin ja mielenkiintoisiin fysikaalisiin ilmiöihin. Siellä saa käydä katsomassa mm. salamanäytöksen ja kokea, miten hiukset nousevat pystyyn - kirjaimellisesti. Kannattaa tsekata nettisivuilta, mihin aikaan demot ovat.

Yhteistyössä huikeita kuvioita

Piikkimaton uusi ulottuvuus


Keskuksessa sai asettautua astronautin rooliin ja kokea raketin laukaisun. Tuolit tärisivät ja korviin tuli kuulokkeiden kautta melkoinen meteli, kun countdownin jälkeen päästiin lähtemään taivaalle. 

Raketin kyydissä astronauttina

Kaikkeen sai koskea, kuunnella ja katsella - havainnoida, miten jänskää tiede voikaan olla. Keskuksessa on myös viihtyisä leikkipaikka! Meiltä tämä hauskuus kustansi 18,10e. Koko perheen lippu 25e (planetaarioesitykset erikseen à 3e), Club One -kortilla saa -10% alennusta. Laitoin instastorieseihin eilen muutamia pätkiä täällä ja täällä, mutta paljon jäi dokumentoimatta. Mene ihmeessä paikan päälle, jos suunnittelet reissua Tallinnaan.

Päivä Tallinnassa - Satamasta Virukeskukseen ja Kaubamajaan, sieltä kohti Raatihuoneen toria ja Valokuvamuseota, Pikk-katua pitkin Energia avastuskeskukseen ja päivän päätteeksi kotimatkalle satamaan.

Siinäpä se meidän päivä kuluikin ja oli aika lähteä kohti laivaa, se Megastar sitten lähtee D-terminaalista, eikä A:sta, jonne suuntasimme ensin lasten kanssa. Tytöt toivoivat Burger Kingiä, joten sinne nokat ihan ekana, jotta jaksettiin vielä mennä shoppaamaan taxfreehen!

Kolmosluokkalaisen toplist laivalta piti sisällään mm. Pop Socketin -puhelimeen. Jos et tiedä, mikä se on, niin se on tämän päivän Fidget spinner, joten sellainen oli saatava. Älä kysy enempää. Tämä löytyi 8. kannen Lobby Shopista.  Eskarilainen puolestaan on sellainen laivamatkaaja, joka nauttii suuresti itse matkasta. Hän halusi muiston reissusta ja Megastar-pehmo muutti näin meille.  Glitterkynät ja asustetarra-askartelut ovat myös erittäin suosittuja kuusivuotiaiden keskuudessa. Minä nappasin mukaan Traveller Superstoresta mm. edullisia, muutaman euron koko perheen perusputsareita suihkuun eli dusigeliä ja shampoota. Laivan Toblerone-edustaja sytytti lapsuuden mielleyhtymän risteilymatkoista - kaikki toivat aina Tobleronea laivalta tuliaisiksi. Nyt tuotiin mekin, vajaa kilo. No-kun-osta-kaksi-saat-kolme. Huh!

Laiva oli Länsisatamassa klo 21.30 ja ehdimme suoraan ratikkaan, joten tyytyväiset reissunaiset pääsivät kotiin saakka ongelmitta. Aitäh Tallinna, kiva reissu oli!

Suosikit