sunnuntai 27. elokuuta 2017

Reissussa mualiman navassa ja tiedossa sokeritonta eloaViikonloppukolumnisti iskee jälleen. Tällä viikolla olen ollut työmatkalla mualiman navassa eli Kuopijjossa. Ei pysty kirjoittamaan tuota Savon piäkaapuntia mitenkään muuten. Työmatka verotti kolme vuorokautta, mutta ehdin tapaamaan ihanan ystävän lounaalla (Kiitos J) ja toisen ystävän palvelutalossa. Olipa ihana yllättää ja seisoa oven takana parin hotelliaamupalalta salakuljetetun croissantin kanssa. Paljon muuta ei sitten tällä viikolla ehtinytkään. 

Tai ehti, jos tarkemmin muistellaan. Nappasin kiinni FB:n Sokeriton syyskuu -haasteesta ennen kuin ehdin tajuamaan, mitä se oikeasti tarkoittaa. Olipa mitä oli, tämä sokeripöhö saa luvan lähteä. Masinoin hommaan lapset mukaan, mutta lievennetyin säännöin eli ei karkkia, keksejä eikä jäätelöä. He eivät toisaalta mitään sokerijugurtteja edes syö, joten näilläkin rajoituksilla ollaan erittäin hyvällä pohjalla. Palkaksi taisin ehtiä lupaamaan jonkun Lego-homman. Niin ja haaste päättynee viikkoa ennen syyskuun loppua, kuopuksen synttäreillä, joten me otetaankin varaslähtö, heti huomisesta. 

Itse yritän alkaa syynäämään purkkeja ja purnukoita, että voinko oikeasti syödä mitään. Luultavasti porkkanoita, mutta hei, aurinkolomabruna saa erikoismäärän buustia porkkanoista. Ou jee. Tulisitko sinäkin mukaan, niin voidaan yhdessä tsempata (ja rageta), kun tekee mieli upottaa hampaansa johonkin muuhun kuin porkkanaan?  

Mitteepä muuta? Piipahdin tässä pyhäaamuna Samujin Stock-Salessa, vaan ihan turha oli se reissu. Ei sitten mitään löytöjä ja kaikki oli ihan järkkyhinnoissa, huomioiden varastomyyntiajatuksen. Siitähän sitä mielensä olisi voinut pahoittaa, mutta sitä en tehnyt. Niiden mustien housujen hakeminen jatkukoon muualta.

Nyt kalakukon rippeet kitaan ja sitten sekä aurinkoisen että pilvisen sunnuntain ihmettelyyn!

Sohvannurkasta terveisiä lähettää
Riikka 

P.S. Parvekkeella kukoistaa yhä kukkaloisto, tosin miljoonakellot ovat luovuttaneet, mutta bataatti (lpomoea batatis) kukkii! 

5 kommenttia:

Kristiina / Kauniimpaa kuin koskaan kirjoitti...

Ihana lukea terveisiä Savosta..sieltä mä olen Helsinkiin tullut..Oikein mukavaa sunnuntaita!

Riikka kirjoitti...

Elä valehtele Ristiina! :D :D
Eikö sitä noin Savossa sanottaisi, jos olisi yllättynyt jostakin? Hihhi. Kiva, että tykkäsit ja kommentoit. Mukavaa uutta viikkoa!

Markit kirjoitti...

No hei; Täällähän oli hauskaa jutustelua, kun vähän tutkin eri postauksia.
Niin, päädyin tänne eräästä toisesta blogista kollageenin perään, josta kirjoitit 11/2016. Googlailin ja tosi on, loppuu tuotanto ( argh...loppunut aika päiviä sitten!). Onko sinulla tehonnut suun kautta mennyt kollageeni ja onko suosituksia?
Mitä tulee sokerittomaan, niin hankipa sokerittomia taateleita, hyviä piparin sijaan kahvin kanssa ja makeita (varoitus, että koneellinen kivien poisto ei ole täydellinen, kuten ei missään tuotteessa).
Mukavaa syksyn odotusta ��

Riikka kirjoitti...

Hei Markit, kiva että päädyit tänne!

Juu, kollageeni on täälläkin jo ehtynyt voimavara ja minulla on kokemuksia siitä Puhdas+ bioteeni+kollageenista. Olen tykännyt erityisesti niistä kapseleista ja kyllä väitän, että kun vedän välillä aina niitä 4 kapselin päiväkuureja, että kyllä se ehkä kiinteyttää, mutta sen minkä erityisesti olen huomannut, että nenän limakalvot voivat kuivaan aikaan hyvin.

Ja kiitos taatelivinkistä! Sokeriton on täällä nyt menossa 3. päivää ja ihmeen hyvin menee. Tai 100% sokeriton ei ole, kun syön lounasta jne, mutta mitään jälkkäreitä eikä herkkuja herkutella!

Mukavia ajatuksia myös sinulle!

Markit kirjoitti...

Kiitos tosi paljon vastauksesta. Erityisesti tuo nenähomma on hyvä tietää, kun ihan pyytämättä ja yllättäen sain uuden kaverin (cpap-laite).
Puhdas+ tuotteessa näkyy olevan myös sinkkiä, eipä kait siitäkään haittaa ole. Huomenna haen purkin ja testaan.
Kerron nyt vielä salaisuuden...jos oikein herkuttelee, laita sinne taatelin sisään sinihomejuustoa.
Ja muuten 70%- suklaa on herkkua, kun tottuu eikä sitä voi syödä paljon kerrallaan.