Kukkaparatiisi parvekkeella





Meillä on tänä kesänä aivan unelmainen kukkaparatiisi parvekkeellamme. Osallistuin Kauniisti kotimaisen FB-arvontaan ja suureksi ilokseni voitin käyttööni ihkaoikean suunnittelijahortonomin ja valitsemiani kesäkukkia iloksemme parvekkeelle! Ai-van mah-ta-vaa!  

Meillä on ollut tähän saakka kesäisin parvekkeella pelakat ja orvokit, ehkä joskus myös markettaa. Nämä ovat myös ilahduttaneet,  mutta en ole oikeastaan osannut laajemmin suunnitellakaan, mitä kaikkea voisimme laittaa parvekkeelle. Kovin suurta valikoimaa kesäkukkia ei Helsingin keskustassa ole oikein edes ollutkaan. 


Parvekesuunnittelijatiimi: Anu ja Minna

Arpaonnen osuttua kohdalle, matkasimme suunnittelijahortonimi-Anun ja kuvaaja-Minnan kanssa Vantaalle Kukkamestareiden puutarhalle ja vietimme siellä rauhassa aikaa tutustuen kukkavalikoimiin, jotka viihtyisivät paahteisella kaupunkiparvekkeellamme. Olin kertonut etukäteen suunnittelijahortonomille parvekkeen mitat ja ilmansuunnan. Kerroin myös, että pidän vihreästä ja valkoisesta, muista väreistä vaaleanpunaisen eri sävyistä. Pian päätin, että valkoinen ja vihreä edustakoot parvekkeella äitienpäivänä saadussa hortensiassa, puutarhalla lopetin turhan hipistelyn ja valitsimme alkuun voimakkaan fuksian väriset pelargoniat. Siitä se Onneli ja Anneli -parvekkeen suunnittelu sitten lähti! 



Siinäpä olimme hiukan ihmeissämme parvekeplanning crew:n kanssa, kun pohdimme logistista siirtymää meille kaikkien ihanuuksien kanssa. Autoon ei olisi enää yhtään ylimääräistä kukkaa mahtunut, mutta nämä mahtuivat ja se riitti! 

Ennen istutusta...

Meidän kesäparveke 2017

Pelakoiden lisäksi mukaan valikoitui muun muassa keijunmekkoamppelit, verbenaa, neilikkää, dianaa, hopeavitjaa. miljoonakelloa ja markettaa! Näistä moni oli minulle aivan uusia tuttavuuksia, vähintäänkin nimensä puolesta. 

En voinut kuin huokailla puutarhalla. Siellä oli niin valtavasti valikoimaa ja aivan ihania kukkia, jotka olivat aiemmin jääneet minulta täysin huomaamatta. Rakkaus kukkapuutarhoihin roihuaa ja myös ensi kesänä ihastelen ja haen kesäkukat puutarhalta! Nyt enää tarvitsee pitää nämä ihanuudet hengissä! On ollut luontevaa nyppiä ja hoitaa kukkia. Toki hiukan mietityttää, miksi tuo keijunmekko pudottelee kukkiaan öisin ja diana hiukan loukkaantui kun laitoin sen yksin melko isoon astiaan, mutta virkosi onneksi kuitenkin. 

Vanhan kansan mukaan 10.6. jälkeen ei tule enää yöhallaa, joten enää näitä pienokaisia ei tarvitse peitellä, kuten tein vielä viikko sitten. Oh yes, I am in love. Vaan eikös nämä olekin vaan niin ihania? 

Fiiliksiä puutarhareissultamme voi kurkata Minnan koostamalta videolla alla. KIITOS!!!

Suosikit