Hornstull, Tukholman Punavuori ja Spinner-löytö!


Hej, hej, hejsan!

Mihin tämä aika oikein kiitää? No voin kertoa, viime postauksesta on tapahtunut paljon. On ihmetelty nollakeliä, on siitä huolimatta laitettu parvekekukat, jotka tänä kesänä ovat erityisen huikeat - postaus suunnitteilla, on oltu (taas) reissussa, mutta tällä kertaa mukana hela gängen ja siskon gängi myöskin. Vad fantastiskt!

Saimme kesästä kunnon esimakua, kun reilu viikko sitten risteilimme ah aina niin jätteihkuliiniin naapuriin Tukholmaan. Tuntui kyllä ihan kreisiltä vetää hytissä shortsit jalkaan, kun säätiedot väittivät Tukholmassa tuolloin olevan +25 astetta. Näin kuitenkin teimme, eikä palellut yhtään, kun suuntasimme Värtänin-satamasta suoraan Tukholman hipsteriyden ytimeen, Hornstullin kaupunginosaan. Sinne pääsee suoraan metrolla.

Voisi tietysti pohtia miksi juuri 40+ perheenäiti ja -iskä lapsineen suuntaa juuri tänne hipsteriyden ytimeen, mutta mitäpä sitä pohtimaan. Kivaa oli poiketa muuallakin kuin Gamla Stanissa, jossa ehdimme tosin tälläkin reissulla piipahtaa. Hornstull tulee maantieteellisesti Södermalmin kylkeen, joten kovin kauaksi tutuista kulmista emme eksyneet, eikä poikkeamaan mennyt kovinkaan paljon aikaa.

 
 


Hornstullissa vietetään lauantaisin Loppis, markkinoita ja alueen valtaa kirppari ja foodtruckit. Meitä suosi ihana, lämmin sää, joten kiertelimme alueella myös ihan fiilistellen säätä, mitään sen erikoisempaa ei tarttunut mukaan.

Ihastelimme hauskoja tauluja ja lapset bongasivat tietysti Pikachun (en taaskaan muista oikeaa kirjoitusasua). Hamahelmistä oli tehty taidetta. Pitäisiköhän sitä itsekin aloittaa...


Kuinkahan monessa muussa perheessä on Spinnerit viuhuneet tai sitten ei ole viuhuneet, koska ovat kaikkialta loppu? Meidän perheessä alkoi kiivas spinner-etsintä ennen koulun loppumista, vaan Helsinki-city sanoi ei-oota. No eipä tarvinnut hypätä kun Silja Serenadeen, kun Kids&Toys teki heti menomatkalla yhdeksänvuotiaastamme onnellisen. Paluumatkalla lupasimme ostaa serkuillekin omat spinnerit, vaan sepä oli silloin myöhäistä, myös laivan varastot olivat ehtineet tyhjentyä. Onko perheen aikuisetkin hurahtaneet tähän stressileluun? Itse en ole vielä ehtinyt, on ollut suoraan sanottuna hoppu, vaan hyvä sellainen. Palataan siihen. Nyt paistaa aurinko, joten löpinät seis ja kohti parveketta!

  


Suosikit