Tohtori Tökerön vastaanotolla


Kuva: http://www.almeidacartoons.com/PC_med.html

Terve!

Tässä ollaankin jo neljättä viikkoa maattu sohvalla ja se on kannattanut, sillä le bébé asustelee vielä siellä masukodissa. Sikäli mikäli tästä sohvalta nousee esimerkiksi kävelemään ulos asti, niin saa kyllä muistutuksen, että prrrrr takas sinne sohvalle. Eipä siinä kai sitten, tää pötkyily on ihan ookoo. Kaikkeen tottuu, sanotaan. Hahhahhehhehhuhhahhahheh.

Isosisko pohtii ajoittain sisaruksensa asuinoloja siellä masussa ja tässä vastattain mietinnässä oli mahtaako vauvalla on kiikku siellä masussa. Tai leluja tai valot tai mitä milloinkin. Tärkeitä asioita.

Kävin eilen kontrollissa äitiyspolilla ja minut vastaanotti nuori mies. Näkyi olevan saikkupaperin leiman mukaan vielä kandidaatti, vaan en kyllä miksikään muuksi epäillytkään (joo ja terveyskeskus on arvauskeskus ja pätevyyksiä epäillään lähes aina.. ;) Tässä tapauksessa jo käsiala saikkutokarissa oli sellaista yläkouluräpellystä, että ko. lääkärikandidaatti oli maks. vuosimallia 85. Ei ollut vielä oppinut sitä proper lääkärikirjoitusta, josta ei saa kukaan mitään selvää. Kenties sitten ensi vuosikurssilla.

Minä kävin siis mitalla, jota tässä sen tarkemmin en aio kuvailla, koska ne tietävät, mitä mitataan, jotka tietävät, joten tässä tuli jo liikaakin informaatiota. Nevertheless, tämä nuori herra tohtorikandidaatti teki mittauksen parissa sekunnissa, vilkaisi masun päältä le bébéäkin - mittaamatta häntä kuitenkaan ja totesi tilanteen olevan hyvä. No hieno uutinen tietenkin. Sen jälkeen totesin masun olevan kovin arka ja kivuttomia sekä kivullisia suppareita esiintyvän aika ajoin. Tohtorikandidaatti totesi senkin olevan ihan hyvä juttu. Whaaat? Tiedustelin lisäksi onko mitään rajaa näille supistuksille, miten paljon niitä voi ookoosti tulla, niin tohtorikandidaatti totesi vain, että voihan niitä. Varsinainen joojoo-mies tai teflon vai miksikä sitä sanoisi, jos ei saa minkäänlaista otetta tyypistä. Olisko ärsyttävä tai raivostuttava oikea termi?

Kerroin nuori herra tohtorille, että duuniin pitäisi palata ensi viikolla ja lääkärin kanssa on aiemmin puhuttu, että levätä täytyy nämä kriittiset viikot eli sinne rv 32 saakka. Siihen Tohtori Tökerö totesi, ettei näe mitään estettä, ettenkö voisi mennä töihin jo. HÄH?? No siis mulla on istumatyö enkä voi istua. Tohtorikandidaatti ihmetteli pyörein silmin miksi en voi istua. Well vaikkapa siksi, että istuminen on suurinpiirtein pahinta mitä voi tehdä, jos ei pitäisi rasittaa kohdunsuuta. Hello? Silloin hokasin, että ainiin kaikki pätevät tohtorit ovat kesälomilla Hangossa tai-missä-hyvänsä ja nyt kesäduuniin on päässyt nuori kandidaattitohtori. Anna mun kaikki kestää.

Jouduin todenteolla vakuuttelemaan ja selittämään miksi en voi oikeasti tehdä muuta kun maata sohvalla ja tyyliin järjestämään oikeita supistuksia siinä paikan päällä, että sain tämän teinin kirjoittamaan mulle sitä lepolomaa kuun loppuun, jolloin ollaan niillä paremmilla viikoilla. Kyseessä oli tässä tapauksessa vielä tasan viikon sairausloman myöntämisestä. Huh, kyllä nimittäin varmasti alkoi paikat aukenemaan tämän reissun tähden. Huokaus.

Toivotaan, että kolmen viikon päästä emme enää tapaa Tohtorikandidaatin kanssa, vaan minut vastaanottaa joku sellainen, joka tietää jostain jotain tai vähintäänkin osaa merkitä neuvolakorttiin jotain tietoja käynnistä, kun tällä kertaa ainoa merkintä on kätilön iskemä sairaalan leima.

Suosikit