Pienet omakotitalot, klassikot sisustuksessa - Asuntomessut Tuusulassa viimeistä viikonloppua

 
 *medialippu saatu

Asuntomessut ovat Rykmentinpuistossa Tuusulassa viimeistä viikonloppua ja sinne kannattaa varata lippu verkosta, jolloin saa myös varattua vierailulle haluamansa ajankohdan. 

Kävin itse helteisenä lauantaina ja alueella viihtyi kyllä ihan koko päivän. Välillä kannnatti käydä pehmiksellä viilentymässä. Jonot olivat maltilliset, taloihin pääsi vain tietty määrä ihastelijoita kerrallaan.


Taloissa kiinnitin huomiota mm. siihen, että omakotitalojakin voi tehdä pienille perheille tai pariskunnille. Oli hassua ajatella, että on vain kolme huonetta, mutta sitten talo saattoi olla kahdessa kerroksessa ja se lisäsikin tilantuntua avaruudellaan. Messuilla on toki myös isoja taloja. Talot ovat yleisesti ottaen melko lähekkäin ja jäin pohtimaan erään perheen poreallaschillailuja, kun naapurin terassi asettui lähes ammeen kylkeen, että morjensmorjens pulipuli. Vaan ei taida löytyä isoja tontteja täältä etelän suunnalta oikein mistään.

Taloista jäi eniten mieleen vaaleat pinnat, luonnonmateriaalit ja trendikäs rimaseinä oli kauniina sisustuselementtinä monessa kohteessa. Niin ja ne kauniit ja jotenkin sironoloiset takat. Tykkäsin kovasti.  Ja marmori - rrrrrakastan!

 

Piipahdin myös kurkkaamassa yhteisölliseen henkeen rakennettua kerrostaloa ja siellä oli myös hyvin kauniisti laitetut kodit ja parvekkeet, kuinkas muuten.

 

Keudan talo oli rakennettu paikan päällä opiskelijoiden toimesta ja se olikin saanut palkinnon messuilla. Itselleni talon sisustuksessa ehkä näkyi se, että sitä on monta luovaa kättä ollut tekemässä ja more is more oli minulle ehkä vähän liikaakin. Jos kylppärissä on joka seinällä erilaiset kaakelivalinnat, niin silloinhan voi toki aina mennä katselemaan jotain muuta vaihtoehtoa, jos ei tämänkaltainen moninaisuus miellytä. Vaan hienoa, että opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä tällainen projekti.  

 

 

Minua viehätti tutut klassikot sisustuksessa, kuten Woodnotesin matot, Twiggy-pöytä, K-tuolit. Bongasin myös Siro-tuolien lisäksi kauniin, pyöreän keittiönpöydän ja se on Nikarilta (kuvassa ylhäällä). Sen haluaisin itselleni Siro-tuolien kaveriksi. Hakolan tutut sohvat löytyivät myös monista kodeista. Itse sisustin tätä kotia reilu pari vuotta sitten ja on kiva huomata, että nämä klassikot vaan pysyy pinnalla, eikä niihin kyllästy. Se lienee klassikon yksi määritelmä, kestää aikaa ja trendejä.

 

 

Ihastuin moniin makkareihin. Sävyt olivat kauniita ja vaaleita.  Huoneet rauhallisia, olisin voinut nukkua missä tahansa. 

Makkareissa oli myös kauunita isoja ovia, joissa oli ikkunat, eikä tarkoitus ollut piilottaa makkaria oven taakse. Tykkäsin myös walk-in-closet ajatuksesta ja kaikista kätevistä vaatehuoneratkaisuista.  

 


Lastenhuoneissa ja työhuoneissa minua kiinnosti erilaiset pöytäratkaisut ja säilytystilat. Työtila oli näppärästi kiinni hyllyssä, kuten esim. Lundialla, joka löytyy meiltäkin ja Artekin Stringissä tämä on myös mahdollista myös. Vanhemman tyttären toiveena olisi vaihtaa nykyinen String-työtaso ihan yksinkertaiseen työpöytään ja niitä messuilla näkyikin. 

Perinteisten kirjojen rakastajana, kirjahyllyt loistavat poissaolollaan, enkä harmikseni nähnyt kodeissa juurikaan säilytystilaa lastenhuoneissa. Mihin lelut ja kaikki kamat laitetaan. En halua ajatella, että enää ei leikitä leluilla, vaan istutaan puhelimella. Joitakin kaappeja oli joissain kohteissa, mutta mitään erityisiä ahaa-elämyksiä ei varsinaisen säilytyksen osalta syntynyt.
 

 

Messutaloista suosikeiksi nousi Honka Huomen, Finnlog Hetenan massiivipuutalon fantastinen atriumpiha, Townhouse Rokka, Kastelli Kuori ja Lumitiikeri. Designtalo Puro oli myös kaunis, mutta ei puhutellut minua niin paljon kuin nämä edellä mainitsemani talokaunottaret.  

Mielenkiintoista on se, että jokaisen talon ympäristövaikutukset on laskettu, jo suunnitteluvaiheessa on voinu nähdä millaisen hiilijalanjäljen rakentaminen ja talossa eläminen aiheuttaa. Cool. 

Asuntomessuilta palatessa huomasin haaveilevani omasta omakotitalosta, vaikka se haave ei ole ihan heti toteutumassa, jos koskaan. Vaan never say never. Onneksi on asuntomessut, joissa sää käydä huokailemassa ihmisten kodeissa ja löytää kenties inspiraatiota omaansakin tai suunnittelemaansa uuteen kotiin.

   

Suosikit