Vihainen leski HKT:ssä, vielä ehdit!

*liput saatu//HKT
Kuvat: HKT.fi

Kulttuurihampaan kolotukseen hiihtolomavinkkaukset Helsingin Kaupunginteatterin Vihaisesta leskestä, jonka ehdit vielä käydä helmikuun loppuun asti katsomassa. Tässä näytelmässä on mukana loistojengi, joka tekee hienon roolityön. Saat nauraa (ja itkeä) eläkeikäisten touhuille, jotka ovat kaikkea muuta kuin villasukan kutomista (tätä kai tekee nykyään enemmän me nelikymppiset) tai kiikkustuolissa keinumista. 

Näyttelijäkaarti (mm. Riitta Havukainen, Eija Vilpas, Pia Runnakko, Kai Lehtinen) toimitti katsojille hyvin hauskoja, myös hiukan myötähäpeää aiheuttavia hetkiä Finnhitsien tahdissa. Pelkkää bilettämistä seitsemänkymppisten elämä ei kuitenkaan ollut, vaan näyttelijät loivat koskettavia hetkiä myös elämän arvaamattomuudesta. Tarina kertoi, miten elämä oli mennyt, koska oli ajateltu, että niin sen pitää mennä, vaikka se ei ollut sellaista, millaiseksi oli sen itse ajatellut. Koskaan ei myöskään voi tietää, mitä on edessä. 

Tässä näytelmässä käsiteltiin omaishoitajuutta, puolison poismenoa, uuden elämän aloittamisen haasteita, sen vaikutuksia omiin lapsiin, ystävien sairastumista, elämän rajallisuutta. Ei niin hauskaa aina, mutta sitä se elämä kai on.

Näytelmä saa sinut nauramaan, se saa myös liikuttumaan ja se myös muistuttaa siitä, että sinulla on vain yksi elämä. Tee siitä sellainen kuin itse haluat, ei sellainen kuin sen pitäisi jonkun muun mielestä olla. Kaikkea ei myöskään voi halllita, siksi tee siitä kaikesta niin hyvää kuin pystyt. Äläkä unohda elää. 

Käy katsomassa, esitykset vielä helmikuun loppuun!

Suosikit