Suunnittelematon syysloma


Syysloma kolkuttelee ovella. Itse en virallisesti ole lomalla, kuten muu perhe, mutta teen tarvittaessa lyhyempää päivää. Yhtään ei minua yllätä, että emme ole edistäneet minkäänlaisia lomasuunnitelmia. Tietynlaista loma-ahdistusta olen kokenut ja koen parhaillaan, vaan kaikki ilmaan heitetyt yhdet ja toiset ideat eivät ole ottaneet tuulta alleen. 

Kaikki me tunnumme kaipaavan lomaa, mutta ei oikein saada kiinni mistään ajatuksesta ja tuntuu lasten kannalta väärältä olla vain kotona.

Kanaria voidaan siis sulkea pois suunnitelmista. Mitä voimme tehdä lasten kanssa kotikaupungissamme Helsingissä ilman, että varsinaisesti matkustamme johonkin kohteeseen?

* Lintsin valokarnevaalit - joo!
* Staycation jossain Helsingin ihanassa hotellissa (Clarion Helsinki, Klaus K:n Valion vaaleanpunainen jätskihuone, Lilla Roberts, ihan mikä vaan näistä tai joku muukin käy).  - ehkä?
* Hotelliaamupala - joo!
* Seurasaaressa luonnonhelmassa haahuilu - olisi ihanaa, mutta alkaako vaan ottaa päähän rankasti, kun kukaan muu ei olisi fiiliksissä puiden halailusta. - ehkä?
* Helsingin kaupunginmuseo - ollaan käyty, mutta olisi kiva lasten kanssa. - ehkä?
* Muut museot - Amos Rexissä Birger Carlstedtin Kultainen kissa. - Joo! Minä ainakin ja ehkä 1/2 lapsista, ideaali olisi molemmat, mutta ei nyt tavoitella kuuta taivaalta! 
* Luonnontieteellinen museo - ehkä? Kuopuksen suosikkipaikka.

Jo löytyi tekemistä. Jos nämä jootkin toteutuvat ja vaikka yksi ehkä, niin siihen voin olla tyytyväinen. Siihen en ole tyytyväinen, että lapset ovat koko viikon aamusta iltaan kännykät käsissä ja siinäpä se lomaviikko sitten olikin. Tämä on valitettavasti se todennäköinen skenaario, jos et nyt vanhempana järjestä muuta. Eli hoida hommasi!

Mukavaa syyslomaviikkoa sinne Kanarialle ja ihan kaikkialle!

 
 

Suosikit