torstai 13. joulukuuta 2018

Säkyl-tonttu kylässä!


Tänä vuonna meidän tonttuovea upgreidattiin, koska teki mieli saada uuteen kotiin uusi ovi myös tontuille. Tänä vuonna meillä vierailee Säkyl-niminen tonttu. Lapset ihmettelivät, kun tonttu on tuonut monenlaisia herkkuja ovelle ja pohtivat ääneen eräänä aamuna, että "Sä kyl oot se tonttu, joka yöllä käy." Tokaisin ihmeissäni, että "Mistä oikein tiesitte, sehän on Säkyl-tonttu!"

Siitä lähtien jo illalla on mietitty, mitä Säkyl aamulla tuo. Perinteisen joulukalenterisuklaan rinnalle nämä herkut tuovat balanssia. Mm. cashewpähkinöistä, taateleista ja raakakaakaosta tehdyt Posh Bitsit ovat superhyviä! Mun suosikki on tämä.  

Nämä herkut on saatu Ruohonjuuresta maisteltavaksi ja vaikka lasten kalentereihin laitettavaksi. En olisi ehkä koskaan hoksannut ostaa Posh Bitseja, mutta niitä olen napsinut päivittäin ja konvehtirasiat ovat jääneet kauppoihin. Iskä rakastui Puhdistamon vadelmakombuchaan, joka tekee maitohappobakteereillaan hyvää myös vatsalle. Maistoin viime keväänä kombuchaa ekan kerran ja minusta se oli liian makeaa, mutta tästä tykkäsin minäkin.
  
Lakritsataatelista ei ole paluuta. En sano muuta. 

Mantelit kuuluvat jouluiseen glögiin ja arvaa vaan, montako mantelia laitetaan joulupäivän riisipuuroon. Foodinin manteleita uskallan varovasti maistella, sillä muista alkaa heti kurkkua kutittamaan ja saan allergisen reaktion. Siedätyksen aloitankin varovasti näillä. 

Rehellisyyden nimissä on todettava, että aikuiset ovat intoileet näistä herkuista lapsia enemmän, mutta koska Säkyl-tonttu näitä herkkuja ovelle tuo, lapset kyllä kaikkea maistavat ja ehkäpä niitä suosikkeja vähitellen löytyy heille näistäkin.

Shhh... Mitähän se Säkyl ensi yönä tuo? 


*) Herkut saatu    

Ei kommentteja: