Virkkukoukkusella ja pienellä piirakkakioskilla

Virkkukoukkusella

Helsingissä järjestettiin jälleen - ties kuinka monennen kerran Ravintolapäivä noin viikko sitten. Itse olin menossa pikkujouluihin enkä ehtinyt keskittymään uusiin, kulinaristisiin ytöihin, paitsi yhteen (ks. alin kuva)!

Eerikinkadulle on vastattain avattu Virkkukoukkusen liike, joka on minulle tuttu aiemmin heidän mainioista korteistaan, rintanapeistaan ja avaimenperistään, joita myydään siellä sun täällä. Virkkukoukkusen tekstit vetoavat karjalaiseen sisimpääni. Tosin en tietääkseni ole karjalainen, mutta samaistun täysin näihin lyömättömiin sloganeihin. Oliks miul äsken joku ajatus päässä -luki muuten tiskirätissä, joka päätyi pikkujoululahjaksi diplomi-insinöörisrouvalle. Kihihi. 

kuva: täältä

kuva: täältä
 
kuva: täältä

Virkkukoukkuselta löytyy korttien lisäksi kaikkea kivaa, myös verkkokaupasta. Kato ite lisää tääl, jos kiinnostuit. Itse olen antanut lahjaksi mm. rintanappeja. Erään kerran olin ostanut itselleni tuolloin hoitolaukun*) virkaa toimittavan mariveskan kylkeä koristamaan  rintanapin, jossa todettiin tuo "mie oon niin mainio, että miut pitäs ehkä kieltää lailla" -fakta.  Erehdyin esittelemään sitä seiskyt ja risat Hellu-tädille, niin kikatukseltaan päästyään täti asetteli rintarossin puseroonsa kiinni ja ihan muina naisina kiitti ihanasta lahjasta. Minä totesin hölmistyneenä, että no eipä kestä sitten niin.. Tosin Hellu-tädille tuo rintanappi sopii (myös) kuin nakutettu.

Voiko olla? No voi ja vielä munavoilla! Virkkukoukkusen kioski Ravintolapäivänä.

*) hoitolaukku = mikä tahansa laukku, joka pysyy rattaiden työntöaisassa ja vetää sisäänsä vaipat, huulipunan ja suklaalevyn. Varsinaisen hoitolaukun ostin innokaiden äitien tapaan esikoisen aikaan ja möin sen pois esikoisen aikaan. Minulla ei ollut kaikille niille lokeroille mitään virkaa. Ajatella, jos tavarat pysyisivät jotenkin järjestyksessä veskassani? Normitilanne laukussa: kaikki on onnellisesti sikinsokin eikä Mies suostu etsimään sieltä mitään - ja mikäli hän etsii jotain, hän ihan kavahtaa vastatessani, että se on laukussa. Tsih!  

Suosikit