Luottokamat

Jennijee Tuumista ja tuokioista haastoi tässä taannoin listaamaan Luottokamani. Lähestyin tätä aihepiiriä ihan hetken pohtimalla, mitkä minun luottokamojani ovat - etenkin juuri nyt tässä vaiheessa elämää ja vuotta. Luottokamojahan olisi ihan tajuttomasti enkä tähän listaan laita nyt mitään kahvinkeittimiä, joita ilman ei päivästä selviä, vaan muita kamoja - yhtä tärkeitä kaikki tyynni.


The takki

Tämä takki näyttää kuvassa vaaleanvihreältä a.k.a trendiväriltä parin vuoden ajalta - kiitos tehokkaan salaman. Oikeasti se on tummanvihreä, sellainen kunnon hirvenmetsästäjäntakki vai punaisetko niillä on? Joka tapauksessa, ehdoton peli. Todellinen perheenäidin luottotakki. Kestää vettä, luntaa, kuraa, oksennusta (lapsen), you name it. Irroitettavan karvavuoren ansiosti takki on all-year-round. Jep, se olin minä heinäkuussa siellä lippakioskilla siinä vihreässä teltassa. Taskuihin mahtuu huulipunien (hihhih) ja puhelimen lisäksi vaihtovaatteet, nessuja (satoja)  ja vaipat (lapsen). Kevyesti.

Muistan, kun olin ostanut takin ja katsoin kuittia kotona havaitakseni, että olen hankkinut Maternity jacketin - olin ihan halvaantunut! Vastahan olin synnyttänyt tuolloin eikä tarkoitus ollut haalia kaappiin enää mitään isoa! Loukkaantukaa vaan tiineet naiset, raskaana tuppaa maha kasvamaan. Takki on nyt myös suuri riski, sillä vaikken ole raskaana, kiristettävä vyötärönauha antaa armoa esmes jollekin suklaan suurkäytölle. Ylipäätään, jos miettii yhtään älyllä, niin PoPista, josta rotsi on hommattu, saattaa just joku äitiysvaate helposti tullakin mukaan. Alkushokista toivuttuani, tänä päivänä suorastaan rrrrakastan tuota takkia (niin tuntuvat monet muutkin FB-kirppiksen takkihuhuilijat tekevän - Nimim. $$$ silmissäni, vaan eihän tuosta voi luopua)!

Huomaa heijastin. Paraatipaikalla, sanoisin. Lapsi sai tämän lahjaksi, mutta en antanut hänen sitä syödä, vaan tuo lintunen sai lentää minun takkiini muutamaksi vuodeksi. Varmasti palautan.


Bepanthen
 (en laita kuvaa, googleta, jos et ole ikinä nähnyt)

Tämä on itselläni käytössä naamiona saunassa talvisin - tätä ei pestä pois, vaan pyyhitään, jolloin kasvot saavat kunnon kosteutuksen. Huulirasvana käytän päivittäin. Tätä siis lötvään myös lapsiin, jos on jossain joku kuiva kohta. Huom. ei atooppiseen ihottumaan varsinaisesti, meillä ei siis auta, mutta esim. vaippa-alueelle ja johonkin akuuttiin asfaltti-ihottumaan ihan luottokamaa. Siinä mainoksessahan tätä sivellään myös auton lommoon. Tehokasta.

Vinkki: Tätä voisi alkaa pakkaamaan muovituubiin, sillä ei ole kiva tärvellä nahkalaukun vuorikangasta, kun jotkut pikkuhampaat ovat huomaamattani purreet putkiloon reiän. 


kuva: täältä

Kalenteri 

Can't live without it. Nykyään siellä lukee kaikki tärkeät, kuten ystävämyynnit, synttärit ja neuvolat sekä äitin pikkujoulut. Mä niin toivoisin, että tänä jouluna Joulupukki jättäisi tuomatta anopin hankkiman Viivi & Wagner seinäkalenterin, vaikka se ihan hauska onkin, mutta ei 12 vuotta putkeen. Välttämättä.

*

Haastan Luottokama-pohdintaan ihan kaikki teidät, mutta yleensä tämä yleistys ei ota tuulta alleen, joten listaan tähän ihan randomisti mukaan myös muutamia mukavia iltasatujani. P.S. Tästä olisi hauska tehdä myös Lasten luottokamat -versio.En malta odottaa teidän Luottokamojanne!

Suosikit