Luottokamat

Jennijee Tuumista ja tuokioista haastoi tässä taannoin listaamaan Luottokamani. Lähestyin tätä aihepiiriä ihan hetken pohtimalla, mitkä minun luottokamojani ovat - etenkin juuri nyt tässä vaiheessa elämää ja vuotta. Luottokamojahan olisi ihan tajuttomasti enkä tähän listaan laita nyt mitään kahvinkeittimiä, joita ilman ei päivästä selviä, vaan muita kamoja - yhtä tärkeitä kaikki tyynni.


The takki

Tämä takki näyttää kuvassa vaaleanvihreältä a.k.a trendiväriltä parin vuoden ajalta - kiitos tehokkaan salaman. Oikeasti se on tummanvihreä, sellainen kunnon hirvenmetsästäjäntakki vai punaisetko niillä on? Joka tapauksessa, ehdoton peli. Todellinen perheenäidin luottotakki. Kestää vettä, luntaa, kuraa, oksennusta (lapsen), you name it. Irroitettavan karvavuoren ansiosti takki on all-year-round. Jep, se olin minä heinäkuussa siellä lippakioskilla siinä vihreässä teltassa. Taskuihin mahtuu huulipunien (hihhih) ja puhelimen lisäksi vaihtovaatteet, nessuja (satoja)  ja vaipat (lapsen). Kevyesti.

Muistan, kun olin ostanut takin ja katsoin kuittia kotona havaitakseni, että olen hankkinut Maternity jacketin - olin ihan halvaantunut! Vastahan olin synnyttänyt tuolloin eikä tarkoitus ollut haalia kaappiin enää mitään isoa! Loukkaantukaa vaan tiineet naiset, raskaana tuppaa maha kasvamaan. Takki on nyt myös suuri riski, sillä vaikken ole raskaana, kiristettävä vyötärönauha antaa armoa esmes jollekin suklaan suurkäytölle. Ylipäätään, jos miettii yhtään älyllä, niin PoPista, josta rotsi on hommattu, saattaa just joku äitiysvaate helposti tullakin mukaan. Alkushokista toivuttuani, tänä päivänä suorastaan rrrrakastan tuota takkia (niin tuntuvat monet muutkin FB-kirppiksen takkihuhuilijat tekevän - Nimim. $$$ silmissäni, vaan eihän tuosta voi luopua)!

Huomaa heijastin. Paraatipaikalla, sanoisin. Lapsi sai tämän lahjaksi, mutta en antanut hänen sitä syödä, vaan tuo lintunen sai lentää minun takkiini muutamaksi vuodeksi. Varmasti palautan.


Bepanthen
 (en laita kuvaa, googleta, jos et ole ikinä nähnyt)

Tämä on itselläni käytössä naamiona saunassa talvisin - tätä ei pestä pois, vaan pyyhitään, jolloin kasvot saavat kunnon kosteutuksen. Huulirasvana käytän päivittäin. Tätä siis lötvään myös lapsiin, jos on jossain joku kuiva kohta. Huom. ei atooppiseen ihottumaan varsinaisesti, meillä ei siis auta, mutta esim. vaippa-alueelle ja johonkin akuuttiin asfaltti-ihottumaan ihan luottokamaa. Siinä mainoksessahan tätä sivellään myös auton lommoon. Tehokasta.

Vinkki: Tätä voisi alkaa pakkaamaan muovituubiin, sillä ei ole kiva tärvellä nahkalaukun vuorikangasta, kun jotkut pikkuhampaat ovat huomaamattani purreet putkiloon reiän. 


kuva: täältä

Kalenteri 

Can't live without it. Nykyään siellä lukee kaikki tärkeät, kuten ystävämyynnit, synttärit ja neuvolat sekä äitin pikkujoulut. Mä niin toivoisin, että tänä jouluna Joulupukki jättäisi tuomatta anopin hankkiman Viivi & Wagner seinäkalenterin, vaikka se ihan hauska onkin, mutta ei 12 vuotta putkeen. Välttämättä.

*

Haastan Luottokama-pohdintaan ihan kaikki teidät, mutta yleensä tämä yleistys ei ota tuulta alleen, joten listaan tähän ihan randomisti mukaan myös muutamia mukavia iltasatujani. P.S. Tästä olisi hauska tehdä myös Lasten luottokamat -versio.En malta odottaa teidän Luottokamojanne!

Kommentit

Iiiks! Tästä meni pasmat sekaisin. Pitää yrittää pohtia asiaa.
Olisipa minullakin luottotakki, tai edes luottoneuletakkin. vaan kyllä nekin pohdinnat etenevät.
Nyt nukkumaan. Tähän iltasatuun on hyvä päättää päivä. :)
Nannas sanoi…
Tänks. Pistän myssyn päähän ja vetäydyn pohtimaan. Vaikuttaa siltä, että mun listasta tulee loputon.
Riikka sanoi…
Zirk: Hihhih, senkin Höpöläinen, eikun Hupulainen. ;)
Riikka sanoi…
Nannas: Loputonhan siitä tulisi, jos ehtisi pohtimaan, mutkun ei ehdi, niin tulee vaan ne pyydetyt kolme. :)
Carita sanoi…
hehe..tuo takki näyttää kyllä todelliselta luottokamalta. itse laitoin blogini puolelle myös meidän tenavien luottokamat.. :)
Heidi sanoi…
Kiitos haasteesta, täytyypä laittaa asia muhimaan. Ihanaa päivää teille, pimut!
Jennijee sanoi…
Kiitos! Tämä oli mainio. Bepanthen on korkealla myös mun listalla. Pannaanko pystyyn nettiadressi pakkauksen uudistamisesta?
Anonyymi sanoi…
pebanthen on paha. Meinasin tulla ulos nahkastani kun yritin vieroittaa itseni siitä vuosi sitten. Puolen tunnin jälkeen huulet jo huusi lisää pebanthenia ja en selvinnyt muissään ilman sitä. Pari viikkoa huulet tuntui kun raastinraudalla olisi vedetty mutta nyt en tarvitse huulirasvaa kuin kerran-kahdesti päivässä ja pebantheniin en enää koske:)
Riikka sanoi…
Mehtäemäntä: Tuo takki kuuluu nimenomaan juurikin luottokamoihin. Pitäisi muistaa pitää muitakin, mutta se on täällä Helssingin tuulissa ja tuiskeissa niin passeli tuo rotsi, kun ei tarvitse sadetakkeja erikseen. Käynpä kurkkaamassa sun listat.

Heidi: Kiva juttu, täälläpä ootellaan ja kiitos samoin myös sinne mukavaa oloa!

Jennijee: Kiitos haasteesta, jäipä törpösti kiittämättä. Huono minä. Jes, tehdään adressi, hyvä idea.

Lastenpuoti Kuplan Mari: Kauheet vierotukset teikäläisellä ollut. Huh. Mä en nykyään kuljeta Betskua aina mukana, koska se leviää taskuun/kassiin, joten överikäyttö varmaan jää siksi minimiin ja olen saanut huuleni pitää. Sipaisu kotoa lähtiessä ei ilmeisesti ole liikaa. Täytyy vinkata toisia kuitenkin, että pitävät varansa.

Jennijee sanoi…
Eipä kestä kiittää, ihan itse varastin idean City-lehdeltä. :D

Lasten kamoja olen pohtinutkin jo, kaksi on mielessä ja kunhan kolmas kirkastuu, niin täytyy jatkaa teemaa.
Sanna/Kotisaari sanoi…
Hei kiitos haasteesta, rupean heti pohtimaan näitä:-)
Miima sanoi…
Mä olen vaihtanut Bepanthenin Bevita R:ään jo vuosia sitten - se on muovituubissa, ja väritöntä, joten käy huulikiillosta ;) Suosittelen!
caelia sanoi…
Apua, mä olen ollut reilun viikon nettipimennossa ja heti oli mennyt kiva haaste ohi! Täytyypä huomenna tehdä omaa listaa - kiitos haasteesta :)
Riikka sanoi…
Hei mahtavaa Caelia! Mä ajattelin, että sä vaan päätit skipata. En malta odottaa. :) Siis viikko nettipimennossa - wau! Onnittelut!

P.S. Niin ja tosi kiva myös Sanna, että mietit haastetta sekä Miimalle kiitti vinkistä! :D

Suositut tekstit