Ihmettelyjä viikon varrelta

Tällä viikolla on ihmetelty sitä, että tuo yksivuotias syö erittäin hyvällä ruokahalulla mitä vaan hänelle tarjotaan, ja ilmaisee topakasti toiveensa syödä myös sitä, mitä toiset eivät älyä hänelle tarjota. TÄTÄ, TÄTÄ, TÄTÄ, hän komentaa. Neljävuotias sen sijaan toitottaa meille, että syön sen minkä jaksan, kun häntä aletaan komentelemaan, että syö nyt ja toisinpäin nyt jos et syö.. jne. Arvatkaa onko syyllistytty syyllistämiseenkin - katos nyt miten pikkusisko syö reippaammin ja lautasen tyhjäksi..  Tällä ei minkäänlaista vaikutusta, muuta kun itselle morkkikset.


Tällä viikolla on ihmetelty saunaa yksivuotiaan kanssa. Kävimme tyttöporukalla löylyissä iskän ollessa työreissulla. Yksivuotias on tähän saakka ollut iskän kanssa kotona, kun me saunomme neljävuotiaan kanssa, mutta nyt menimme koko tyttöjengi, ja voi miten kova löylynottaja tämä pieni ihanuutemme olikaan. Me saimme uuden saunakaverin.


Tällä viikolla on ihmetelty Halloween naamiaisten Viileää Venlaa. Äiti oli lähes varma, että ei saa tehtyä asusta yhtään mitään, saati sellaista, joka miellyttäisi neljävuotiasta. Äiti sai ilokseen olla ihmeissään, miten onnelliseksi asu ja kampaus tekivät neljävuotiaan. 

 

Tällä viikolla on ihmetelty kaunista valoa pimeän keskellä. Kynttilät ovat palaneet viikonloppuna niin parvekkeellamme kuin sisällä, eikä niitä raaskisi sammuttaa laisinkaan.

P.S. Tällä viikolla on ihmetelty miten järkyttävät määrät voinkaan syödä ihania juustoja. Ihan tuosta vain. Hupsis. Joulu on tulossa, sen tietää tämän paheen lisääntymisestä.

Kommentit

Viona sanoi…
Meidän lapset ei ole vielä olleet saunassa. No nuorimmainen onkin vasta puolivuotias, mutta vanhempi sentään jo kaksi ja risat. Joitain mahdollisuuksiakin ois ollut, mutta mun ruotsalaisen miehen mukaan ei voi olla lapsille hyväksi käydä saunassa. Myöskään raskaana olevat naiset eivät saisi hänen mukaansa käydä saunassa. (Olen silti käynyt.) Hän ei itsekään saunassa käy, vaikka uimahallissa on sellainen (siellä ei saa heittää löylyä, siellä on sellainen kieltokyltti, jossa selitetään, että tämä on kuivasauna) ja Turun Caribiassakin ollaan pari kertaa käyty.
Riikka sanoi…
Vadelmia: Hei se on joku ruotsalainen juttu tuo saunakielteisyys. :) Meillä Mies on syntynyt Ruotsissa eikä muuten sauno. Mulla tuli välittömästi mieleen Solsidan tuosta miehesi kommentista, ettei sauna voi olla hyväksi lapsille tai raskaana oleville. Ihana! Iso hymy. :)
Jennijee sanoi…
Jee, kylläpä Venla onkin tosi VIILEÄ! Aivan ihana!
Riikka sanoi…
Jennijee: Voi kiitos. Venla oli viileä. Kynnet olivat lakattu joka toinen vaaleanpunkku ja joka toinen pinkki. Salkussa kulki punainen huulirasva - serkuilta unohtunut Labello, joka muuten oli kuin huulipuna, että sillä tavalla jätti huulet aika punaiseksi. Päivän aikana neljävuotias oli lisäillyt huulirasvaa itse ja kertoi hihitellen kotona, että taisi myös syödä sitä aika paljon. Hihhi.
Viona sanoi…
Ripu,

meiltä muuten on noin kymmenen kilsaa Solsidanille. Asumme samassa kunnassa eli Nackassa. :)
Riikka sanoi…
Vadelmia: Nå men, jätte ihanaa! :D

Suositut tekstit